A abc123 Well-known member 22 Jan 2023 #1 יש תשובה ממרן שליט"א נושא? לחם שנאפה בתנור בשרי מלוכלך. לאוכלו עם דגים.
ב בנימין לוריא Administrator חבר צוות 22 Jan 2023 #2 לא זכור לי כרגע על תשובה ספציפית ממרן שליט"א, אבל זכור לי שכל פעם שבדנו את הנושא וכל פעם ששאלנו בעניין, תמיד יצא להתיר.
לא זכור לי כרגע על תשובה ספציפית ממרן שליט"א, אבל זכור לי שכל פעם שבדנו את הנושא וכל פעם ששאלנו בעניין, תמיד יצא להתיר.
יהודה מ. Well-known member 23 Jan 2023 #3 תלוי אם המגש היה נקי או לא, אם עבר מעת לעת, תנור בשרי שלעצמו גם מלוכלך אם עבר מעת לעת הוי לפגם.
י י.א. ישראל Active member 23 Jan 2023 #4 יהודה מ. אמר: תנור בשרי שלעצמו גם מלוכלך אם עבר מעת לעת הוי לפגם. לחץ כדי להרחיב... אחה"מ מבואר בשו"ע והפוסקים להדיא שממשות לא הופכת לנטל"פ
יהודה מ. אמר: תנור בשרי שלעצמו גם מלוכלך אם עבר מעת לעת הוי לפגם. לחץ כדי להרחיב... אחה"מ מבואר בשו"ע והפוסקים להדיא שממשות לא הופכת לנטל"פ
י י.א. ישראל Active member 23 Jan 2023 #5 abc123 אמר: לחם שנאפה בתנור בשרי מלוכלך. לאוכלו עם דגים. לחץ כדי להרחיב... אם הלחם לא נאפה ישירות על התבנית המלוכלכת וודאי שאין חשש, כי מצד הזיעה אין שום חשש שהרי וודאי אין בזה בנותן טעם בשרי בחלה ויש פי 60 נגד זה, וא"כ שרי לכתחילה
abc123 אמר: לחם שנאפה בתנור בשרי מלוכלך. לאוכלו עם דגים. לחץ כדי להרחיב... אם הלחם לא נאפה ישירות על התבנית המלוכלכת וודאי שאין חשש, כי מצד הזיעה אין שום חשש שהרי וודאי אין בזה בנותן טעם בשרי בחלה ויש פי 60 נגד זה, וא"כ שרי לכתחילה
יהודה מ. Well-known member 23 Jan 2023 #6 י.א. ישראל אמר: אחה"מ מבואר בשו"ע והפוסקים להדיא שממשות לא הופכת לנטל"פ לחץ כדי להרחיב... לא מדובר שיש שם חתיכות של בשר ממש. שאם כן פשוט וזה לא שאלה.
י.א. ישראל אמר: אחה"מ מבואר בשו"ע והפוסקים להדיא שממשות לא הופכת לנטל"פ לחץ כדי להרחיב... לא מדובר שיש שם חתיכות של בשר ממש. שאם כן פשוט וזה לא שאלה.
יהודה מ. Well-known member 23 Jan 2023 #7 י.א. ישראל אמר: אם הלחם לא נאפה ישירות על התבנית המלוכלכת לחץ כדי להרחיב... יאמר כבודו מה הדין אם כן היתה מלוכלכת ונאפה עליה
י.א. ישראל אמר: אם הלחם לא נאפה ישירות על התבנית המלוכלכת לחץ כדי להרחיב... יאמר כבודו מה הדין אם כן היתה מלוכלכת ונאפה עליה
י י.א. ישראל Active member 23 Jan 2023 #8 יהודה מ. אמר: יאמר כבודו מה הדין אם כן היתה מלוכלכת ונאפה עליה לחץ כדי להרחיב... לענ"ד קולף מקומו ודיו, אך צל"ע מקור לזה
יהודה מ. אמר: יאמר כבודו מה הדין אם כן היתה מלוכלכת ונאפה עליה לחץ כדי להרחיב... לענ"ד קולף מקומו ודיו, אך צל"ע מקור לזה
A abc123 Well-known member 23 Jan 2023 #9 יהודה מ. אמר: לא מדובר שיש שם חתיכות של בשר ממש. שאם כן פשוט וזה לא שאלה. לחץ כדי להרחיב... נגיד נפל חתיכה מעוף קטנה...
יהודה מ. אמר: לא מדובר שיש שם חתיכות של בשר ממש. שאם כן פשוט וזה לא שאלה. לחץ כדי להרחיב... נגיד נפל חתיכה מעוף קטנה...
י י.א. ישראל Active member 23 Jan 2023 #10 abc123 אמר: נגיד נפל חתיכה מעוף קטנה... לחץ כדי להרחיב... י.א. ישראל אמר: לענ"ד קולף מקומו ודיו לחץ כדי להרחיב... כנ"ל פשוט [וזה לכל היותר]
abc123 אמר: נגיד נפל חתיכה מעוף קטנה... לחץ כדי להרחיב... י.א. ישראל אמר: לענ"ד קולף מקומו ודיו לחץ כדי להרחיב... כנ"ל פשוט [וזה לכל היותר]