• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

למה אברכים יוצאים לעבוד?

ואם כבר מחירי דירות, הנה סיפור השגחה אישית קטנה -
אני אישית שוכר דירה בשכונה בה מחירי הדירת יחסית זולים בצפון ירושלים (היודע יודע), בתחילה השכר של הדירה היה יחסית בסדר לדירה יחסית גדולה כמו שלנו (3,5), אך עם השנים כמובן מחיר השכירות עלה ועלה. תופתעו לדעת שאנחנו בכלל לא משלמים על הדירה מהכסף שלנו, אלא כסף שיורד כפשוטו כמשמעו מהשמיים. כל שנה כשאנחנו מגיעים להחתמת חוזה חדש, אנחנו מתפללים שהכסף יגיע שוב מאותו מקור. לא אציין כמובן את המקור משום עין הרע.
אשתי התקבלה לא מזמן לעבודה שג״כ בלעה״ר עם תנאי שכר טובים.
כשמוסרים נפש על התורה רואים רק נסים.

עולה על כולם כי את זה אתה מרגיש בכיס...

אבל מה עם חוק הגיוס???
מה עם התקציבים לישיבות???
מה עם המעונות???
ישיבות נמצאות בסכנה קיומית!!!
כל הבעיה הזו היא בעיה אחת וקוראים לה חוק גיוס. החוק הזה פקע כבר בתשע"ג ומאז ועד היום עשו רק דבר אחד: כלום!!!
כנראה אתה לא יודע כמה עבודה זה וכמה קשה זה לעשות כלום ולמכור לציבור את אותם הבטחות ואת אותם איומים ולשנע אותם לקלפי מחדש בכל פעם

ואם כבר מחירי דירות, הנה סיפור השגחה אישית קטנה -
אני אישית שוכר דירה בשכונה בה מחירי הדירת יחסית זולים בצפון ירושלים (היודע יודע), בתחילה השכר של הדירה היה יחסית בסדר לדירה יחסית גדולה כמו שלנו (3,5), אך עם השנים כמובן מחיר השכירות עלה ועלה. תופתעו לדעת שאנחנו בכלל לא משלמים על הדירה מהכסף שלנו, אלא כסף שיורד כפשוטו כמשמעו מהשמיים. כל שנה כשאנחנו מגיעים להחתמת חוזה חדש, אנחנו מתפללים שהכסף יגיע שוב מאותו מקור. לא אציין כמובן את המקור משום עין הרע.
אשתי התקבלה לא מזמן לעבודה שג״כ בלעה״ר עם תנאי שכר טובים.
כשמוסרים נפש על התורה רואים רק נסים.
למה כתב קטן? עשינו לך משהו רע? די עם זה!

כשאני כותב דברים אישיים אני מעדיף כתב קטן, כדי שרק אם זה באמת חשוב לך לדעת, תדע. אם לא חשוב לך אתה לא חייב לקרוא, זה לא ישנה את החיים שלך או משהו. זכה למצוות.
אז אנחנו מעדיפים (כלומר כל חכמי הפורום) שגם דברים אישיים תכתוב בכתב רגיל ולא בקטן קטן. זה גם הורס את העיניים להתאמץ מה הניק הזה רוצה לכתוב פה וגם סתם משבש את הסדר והאשכול

אז אנחנו מעדיפים (כלומר כל חכמי הפורום) שגם דברים אישיים תכתוב בכתב רגיל ולא בקטן קטן. זה גם הורס את העיניים להתאמץ מה הניק הזה רוצה לכתוב פה וגם סתם משבש את הסדר והאשכול
בנתיים מה ששבש פה את האשכול זה כל השיח סביב גודל הגופן של הכתב. להבא לא אכתוב דברים שארצה לכתוב בכתב קטן וזהו.

עולה על כולם כי את זה אתה מרגיש בכיס...

אבל מה עם חוק הגיוס???
מה עם התקציבים לישיבות???
מה עם המעונות???
ישיבות נמצאות בסכנה קיומית!!!
כל הבעיה הזו היא בעיה אחת וקוראים לה חוק גיוס. החוק הזה פקע כבר בתשע"ג ומאז ועד היום עשו רק דבר אחד: כלום!!!
אל תדאג לישיבות, הן מסתדרות מצויין.
חוג הגיוס, רק יזיק.

ב״ה לא יצאתי לעבוד, ולא אצטרך בעזה״י אלא״כ זה יהיה למשרה תורנית (יש לי שאיפות)
לא מידיעה אלא יותר ממה ששמעתי וידוע, לצאת לעבוד אמנם מסדר את הבית מבחינת ״איזון״ כלכלי, אך כל מי שיצא מהבית מדרש לעולם לא זוכה לאותה ברכה שהיתה לו כשלמד. כן אולי יש לו מינוס פחות בבנק, אבל יש לו מינוס. כמה פעמים צריך לסדר דברים בבית שמתקלקלים? או שהרכב מתקלקל? וכו׳ וכו׳.
ברגע שאדם יוצא מהבית מדרש לעבוד הוא מוציא את עצמו מהשגחה פרטית עילאית שלא תלויה בדבר, להשתדלות מרובה שמעבירה יום מדי יום. ובהכירני שני אברכים שיצאו מהבית מדרש ללמד בת״ת, זה שיצא בגלל אילוצים כלכליים עדיין נאבק במינוס של הבנק. האחר שיצא, יצא יותר בגלל שמיצה את עצמו בכולל (עשה את כל המבחנים ברבנות, אגב) ונולד לו בן חדש לו מזמן בסוכות, נאבק יותר עם הכוללים בשביל למצוא את המקום הנוח לו יותר ללמוד בצהריים מאשר עם הכלכלה.
מה לעשות בדורנו דור יתום זה, לפעמים להשאר בכולל זה או שיש לך הורים עשירים שמפרנסים אותך, או להחזיק חזק בחבל התורה ולהשתדל לא ליפול. אשרי הזוכה.
אצלנו בכולל אומרים, שמי שלא ידע להסתדר בכולל, לא ידע להסתדר בחוץ.

אל תדאג לישיבות, הן מסתדרות מצויין.
חוג הגיוס, רק יזיק.

כאשר אתה אומר ישיבות - איזו ישיבה עולה לך בראש?! בטח פוניבז', מאור התורה, חברון, מיר, יקירי וכיו"ב,
שים לב שכל אלו ישיבות: שהן מסודרות בבניינים רחבי ידיים, הם לא משלמים שכירות (אולי מאור התורה וגם היא עוד רגע מסיימת...),
הן ישיבות מוכרות, ותיקות עם בוגרים בכל רחבי תבל המשמשים כשגרירים לעת מצוא (מלבד ההו"ק שלהם כבוגרים...).
יתירה מזאת, יש להם מאגר תורמים פוטנציאליים, ואסטרטגיה ברורה איך להעביר את כל המעשרות של התורמים ישר לחשבון הת"ת השמן של הישיבה.

באמת לישיבות הללו אני לא דואג.

אבל לכל שאר הישיבות, אלו שנפתחו במהלך ה-15 שנים האחרונות, שעדיין אין להם בניין, שהן עדיין נלחמות על כל שקל,
אלו שכשרה"י נוסע הוא קונה מראש כרטיס חזור - כדי שלא יצטרך לחזור בשחייה...
אלו שעדיין צריכים להוכיח את עצם קיומם על אדמות,
אלו שההורים עדיין לא מבינים ששכר לימוד צריך לשלם גם בישיבות שהרשם התחנן לקבל את הבן שלך...
אלו שכשהבחור או הר"מ אומר היכן הוא נמצא, והמילה הבאה היא "מה?!..."

הישיבות האלו בסכנה קיומית!!! לך תשאל קצת בקרב ישיבות הקיבוץ והישיבות הגדולות החדשות שנפתחו כפטריות בשנים האחרונות!

כאשר אתה אומר ישיבות - איזו ישיבה עולה לך בראש?! בטח פוניבז', מאור התורה, חברון, מיר, יקירי וכיו"ב,
שים לב שכל אלו ישיבות: שהן מסודרות בבניינים רחבי ידיים, הם לא משלמים שכירות (אולי מאור התורה וגם היא עוד רגע מסיימת...),
הן ישיבות מוכרות, ותיקות עם בוגרים בכל רחבי תבל המשמשים כשגרירים לעת מצוא (מלבד ההו"ק שלהם כבוגרים...).
יתירה מזאת, יש להם מאגר תורמים פוטנציאליים, ואסטרטגיה ברורה איך להעביר את כל המעשרות של התורמים ישר לחשבון הת"ת השמן של הישיבה.

באמת לישיבות הללו אני לא דואג.

אבל לכל שאר הישיבות, אלו שנפתחו במהלך ה-15 שנים האחרונות, שעדיין אין להם בניין, שהן עדיין נלחמות על כל שקל,
אלו שכשרה"י נוסע הוא קונה מראש כרטיס חזור - כדי שלא יצטרך לחזור בשחייה...
אלו שעדיין צריכים להוכיח את עצם קיומם על אדמות,
אלו שההורים עדיין לא מבינים ששכר לימוד צריך לשלם גם בישיבות שהרשם התחנן לקבל את הבן שלך...
אלו שכשהבחור או הר"מ אומר היכן הוא נמצא, והמילה הבאה היא "מה?!..."

הישיבות האלו בסכנה קיומית!!! לך תשאל קצת בקרב ישיבות הקיבוץ והישיבות הגדולות החדשות שנפתחו כפטריות בשנים האחרונות!
אין שום שינוי בתקציב הישיבות ממה שהיה קודם לכן, הם מקבלים השלמות מהקרן, לוקחים מההורים סכום הגון, ושני הדברים האלה מספיקים בשביל להחזיק את הישיבות. אולי צריך קצת תרומות בשביל השלמות קטנות,
אבל יותר מזה, זה בשביל לחתן ילדים ונכדים.

אין שום שינוי בתקציב הישיבות ממה שהיה קודם לכן, הם מקבלים השלמות מהקרן

אני לא רוצה לפתוח, אבל הישיבות שלנו - הספרדים - מצבם בכי רע בכל מה שקשור לקרן. ודו"ק וד"ל.
וכמובן שאין פוצה פה ומצפצף, ואבוי למי שיפתח את פיו. ואני אומר זאת מידיעה.

אני לא רוצה לפתוח, אבל הישיבות שלנו - הספרדים - מצבם בכי רע בכל מה שקשור לקרן. ודו"ק וד"ל.
וכמובן שאין פוצה פה ומצפצף, ואבוי למי שיפתח את פיו. ואני אומר זאת מידיעה.
לא נכון בעליל! ממש עלילה.
מי שזכאי מקבל מלא מלא.
מי שניסה לנפח נתונים, שיבוא בטענות לעצמו...

בסדר...
מי שהגיש בקשה מסודרת אמיתית ומדויקת, כוללת דו"ח תים, מקבל בצורה מסודרת מידי חודש בחודשו.
מי שלא, שיבוא בטענות לעצמו.
אין לי מה שלנהל ויכוח עם מי שלא מכיר עובדות.
אני מכיר.
וכאן אני מסיים את הצד שלי בסיפור הזה.

חזור
חלק עליון