• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

למה אברכים יוצאים לעבוד?

אבל אל תכחיש שהם כן עושים מה שכן בידם,
כולם יודעים מה זה תעמולה, הם לא יכולים לעמוד בשקט מול כל האחרים
צר לי לומר לך.....
אך או שאתה טומן ראש בחול או שאינך יודע...
שמעת על חוק הרבנים? שמעת על המלחמות שהיו עליו?
מה שרוצים באמת, עובר....

צר לי לומר לך.....
אך או שאתה טומן ראש בחול או שאינך יודע...
שמעת על חוק הרבנים? שמעת על המלחמות שהיו עליו?
מה שרוצים באמת, עובר....
נכון, אני לא יודע,
אני לא יודע מה זה חוק הרבנים.
אבל אני כן יודע שהם רוצים לעשות ולכולנו יש אינטרסים ...
ודברים שרואים משם ....

אבל אל תכחיש שהם כן עושים מה שכן בידם,
כולם עושים, ולא ע"ז תלונתי
מה שהתכוונתי- שהם הלכו על ראש הבוחרים רק על הדבר הזה [שכחת את הקמפיין הנועז סרטונים ראיונות ברדיו שדרנים וכו' וכו'] בלבד
של יוקר ויוקר, ואברכים לא גומרים את החודש, והמוצרים בסופרים שעולים ופירות וירקות וכו' וכו'
חודשיים טחנו לנו את המח רק על נושא אחד
ובסוף לא רק שלא נעשה דבר וחצי דבר בנושא הזה, אלא הלכנו ברברס ונהיה הרבה יותר גרוע
[עופות ביצים ירקות כל הדברים האלו הבסיסיים, לא הקולה והשתייה המתוקה או החד פעמי של .... אלא המוצרי יסוד האמתיים זינקו בממשלה הזו לשחקים]

לדעתי להתגולל על משכירי הדירות הוא עוול.

הם מתמודדים לא פחות מהשוכרים שלהם.

אני רוצה לראות שיכתבו נגד הנציגים החרדים בכנסת (כווולם), שיושבים בכורסאות מפנקות ולא מבינים את המשמעות של לגור ביחידה.

ועסוקים בחוקים ותקנות לטובת עצמם ומקורבים בלבד.

במקום לשבת בקבינט המלחמתי שיישבו ויחשבו איך להגדיל הכנסות.

במקום להתעסק עם חוק רבנים שיתחילו להזיע על חוק גיוס.

במקום להעביר חוק להנצחת מרן רבינו זיע"א שיעבירו חוקים שיש בהם כדי לייצר את גדולי ישראל בדור הבא (מה שללא ספק היה חשוב למרן באמת!!).

בקיצור: במקום להיות ח"כ\שר\מנכ"ל להתחיל להיות שלוחא דרבנן באמת!

ברור
בתקופת המגפה , ביבי דאג להוריד את הרבית בפעם אחת בשלשת רבעי אחוז, אבל עכשיו הוא עסוק בעניינים אחרים.
אלו הם נתוני הריבית בזמן הקורונה

16.06.19- 4.09 %
16.12.19- 4.28 % [עלייה]
06.06.20- 4.60 % [עוד עלייה]
16.12.20- 4.92% [עוד עלייה]

ע"כ זה הנתונים של הקורונה עם אותו אחד שהזכרת [כי אח"כ זה השתנה הגיעו ממשלה אחרת, עד שחזרו עוד פעם שוב ממשלת "חרדים" "גוש אמוני", "ימין על מלא" וכו' וכו' שלל סיסמאות, והריבית כבר הגיעה ל- ???]

לא יודע- מהיכן הנתון שהמצאת והוצאת.

[אחרי אין ספור הבטחות, על יוקר המחיה, והריבית, והמע"מ, מחירי הדירות, פירות וירקות, לחם, חלב וגבינות, ביצים, עופות ובשר, וכו' וכו']
[תוסיף גם את ההבטחות על הפיגועים והביטחון וכו' לא אלאה אתכם כי התעייפתם]

על זה הלכו לנו על הראש עשרות סרטונים ונאומים חוצבי להבות על היוקר של ממשלת השמד, שדרני"ם יחצני"ם נערי לשכות, כולם כולם נרתמו שנה שלמה על הדבר הזה [היינו השנה של הממשלה ההיא] פימפמו ופימפמו, ובסןף נהייה פי כמה יותר מגרוע
ועכשיו אתם אומרים [לא אתה ספיצפי אלא כללית], שאין מה לעשות א"א לשנות את המציאות, וזה לא תלוי רק בהם וכו' וכו'

נערך לאחרונה:
אני לא יודע מאיפה הנתונים שהוצאת, אכן לא מצאתי ירידה דרסטית כמו שכתבתי, אבל בכל תקופת הקורונה, הריבית הייתה ממש נמוכה בשיעור 0.25 אחוז.
אני לא אומר שזה תלוי רק בפולטיקאים כי יש אילצוים כדוגמת הבנק העולמי והרבית בארצות הברית, אבל אנחנו לא רואים שהם עושים אפילו את המינימום של ההשתדלות בעניין הזה.

1738152826901.png

שאלת תם..
האם באמת כשיוצאים לעבוד, העסק מסתדר והמינוס נסגר?
תמיד אמרו שהאברכים הם אוכלי המן! וחיים מעל הטבע!
האם בזמנינו זה כבר לא קיים?
באמת שאלה שמציקה לי הרבה זמן..
אם למישהו יש תשובה טובה אשמח לשמוע
ממה שאני רואה, זה לא עוזר.
ב״ה לא יצאתי לעבוד, ולא אצטרך בעזה״י אלא״כ זה יהיה למשרה תורנית (יש לי שאיפות)
לא מידיעה אלא יותר ממה ששמעתי וידוע, לצאת לעבוד אמנם מסדר את הבית מבחינת ״איזון״ כלכלי, אך כל מי שיצא מהבית מדרש לעולם לא זוכה לאותה ברכה שהיתה לו כשלמד. כן אולי יש לו מינוס פחות בבנק, אבל יש לו מינוס. כמה פעמים צריך לסדר דברים בבית שמתקלקלים? או שהרכב מתקלקל? וכו׳ וכו׳.
ברגע שאדם יוצא מהבית מדרש לעבוד הוא מוציא את עצמו מהשגחה פרטית עילאית שלא תלויה בדבר, להשתדלות מרובה שמעבירה יום מדי יום. ובהכירני שני אברכים שיצאו מהבית מדרש ללמד בת״ת, זה שיצא בגלל אילוצים כלכליים עדיין נאבק במינוס של הבנק. האחר שיצא, יצא יותר בגלל שמיצה את עצמו בכולל (עשה את כל המבחנים ברבנות, אגב) ונולד לו בן חדש לו מזמן בסוכות, נאבק יותר עם הכוללים בשביל למצוא את המקום הנוח לו יותר ללמוד בצהריים מאשר עם הכלכלה.
מה לעשות בדורנו דור יתום זה, לפעמים להשאר בכולל זה או שיש לך הורים עשירים שמפרנסים אותך, או להחזיק חזק בחבל התורה ולהשתדל לא ליפול. אשרי הזוכה.

לגבי מחירי הדירות בארץ, כבר מילתי אמורה בזה ואמרתי את זה לא מעט להרבה יהודים טובים שמתקשים עם הצרות בארץ, את הגמרא בברכות ה ע״א רשב״י אומר שלש מתנות טובות נתן הקדוש ברוך הוא לישראל וכולן לא נתנן אלא ע"י יסורין אלו הן תורה וארץ ישראל והעולם הבא עכ״ל
והנה היסורין על ארץ ישראל ניכרים בהחלט לא רק במחירי הדירות, אלא גם במחירי המוצרים ובייסורים השונים שעוברים כאן ישראל בארץ, ובתוך כל זה כמובן בני התורה מושמצים מעל כל במה שנמצאת בארץ הזו. אין ספק כי כל הדוחק והלחץ הזה הם רק ייסורים למען נקבל באמת את המצוות היקרות של תורה וארץ ישראל. ונקווה שעל הדרך גם נקנה את העוה״ב.

אין לי עניין לקטר עליהם, אבל בזה עקבתי וראיתי. כי זה נושא שהוא עול כל כולם.

עולה על כולם כי את זה אתה מרגיש בכיס...

אבל מה עם חוק הגיוס???
מה עם התקציבים לישיבות???
מה עם המעונות???
ישיבות נמצאות בסכנה קיומית!!!
כל הבעיה הזו היא בעיה אחת וקוראים לה חוק גיוס. החוק הזה פקע כבר בתשע"ג ומאז ועד היום עשו רק דבר אחד: כלום!!!

חזור
חלק עליון