• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

למה אברכים יוצאים לעבוד?

איש חיל

Well-known member
בביתר פרסמו הרבנים שמחמת יוקר השכירות זה גורם לאברכים לצאת לעבוד.
הדברים כ"כ נכונים, כן אברכים מחפשים עבודות מהצד. עבודות בזויות לנקות חדרי מדרגות וכו'
כאשר הורידו את הקצבאות ילדים, זה גם גרם לאברכים לצאת לעבוד, אם אין קמח אין תורה.

צריך לפעול כך בכל הארץ. בירושלים משכירים יחידת דיור של כ20 מטר ל3500 ש"ח, בושה וחרפה בכלל שבונים כאלו יחידות.
תבואו ותאמרו בעיה שלהם, של השוכרים. זה לא נכון, יש כלות שחייבות להשלים את לימודם. יש כאלו שקשה להם בהתחלה לגור רחוק מההורים.

בעלי הדירות אל תנצלו את האברכים את לומדי התורה ותראו ברכה בממונכם.

אני מכיר אברכים שהעלו להם ב1000 ש"ח בתחילת השנה הלועזית

היכן הלב, היכן הרחמנות.

1738000707522.png

נכון... זה עצוב....
אבל.
מה עם מצב המשכירים? המשכנתא שלהם עלתה במאות שקלים ויותר, המחיה עלתה יותר, ההוצאות גדלות, ואין מה לעשות... שיש ביקוש והיצע נמוך המחיר לבד עולה....
אני לא אומר שצריך להפקיע מחירים, אבל צריך להבין ללבם של המשכירים גם, אתה לא יכול לבקש שלא יעלו בשכירות ומצד שני המשכיר יעלו לו את המשכנתא.
נ.ב. אין לי שום דירה להשכרה.....

נראה לי
א. שיש לחלק בדבר, יש שני סוגי משכירי יחידות, 1. הרבה אברכים בני 40 -50 שקנו את דירתם לפני 20 - 30 שנה במחיר של 200,000/ 300,000 ש"ח ואת הסכום קיבלו מההורים ועוד היה מענק גדול של המדינה ומיד בליל החתונה נכנסו אחר כבוד לדירה משלהם, ולא הצטרכו לא למשכנא ולא לשכירויות, וכשהתאפשר להם לאסוף 50.000 ש"ח הרחיבו את הדירה והוסיפו יחידה.
ועכשיו כשיש ביקוש עצום הם מנצלים את זה לכל מחיר שיקבלו.
ב. אבל יש סוג שני [ואני נמצא בסוג הזה], שקנו דירה ב- כ2,000,000 ש"ח [פחות או יותר], ומשלמים משכנתא של כ8,000 10,000 ש"ח, וכדי להצליח לעמוד בתשלומים, בונים יחידה, והבנייה מתחיל להם מכ- 300,000 [מה שעלה דירה לפני 20 שנה] וצריכים להשיג הלוואות וגמחים ומגיע השוכר הנפלא ומתרגז על המחיר והוא רוצה שמחיר השכירות יעמוד כמו לפני 15 שנה... זה נורמלי??? זה מציאותי???
סיכום: לא יכול להיות שרק המחירים של קנית דירה יכופל תוך 20 שנה בכ-6 פעמים, ומחירי השכירות יעמוד כמו לפני 15 שנה מקסימום.

נערך לאחרונה:
המחיה עלתה יותר, ההוצאות גדלות, ואין מה לעשות...
אין מה לעשות???
מה! כ"כ מהר שכחנו
ע"ז הלכנו הרי לבחירות, וזה הבטחנו לעצמינו שיהיה הכי טוב,
ועל זה שכנענו את עצמינו ואת האחרים [הבוחרים] ועשינו קמפיין על קמפיין, רק על הדבר הזה.
אז יש הרבה מה לעשות

ב. אבל יש סוג שני [ואני נמצא בסוג הזה], שקנו דירה ב- כ2,000,000 ש"ח [פחות או יותר], ומשלמים משכנתא של כ8,000 10,000 ש"ח, וכדי להצליח לעמוד בתשלומים, בונים יחידה, והבנייה מתחיל להם מכ- 300,000 [מה שעלה דירה לפני 20 שנה] וצריכים להשיג הלוואות וגמחים ומגיע השוכר הנפלא ומתרגז על המחיר והוא רוצה שמחיר השכירות יעמוד כמו לפני 15 שנה... זה נורמלי??? זה מציאותי???
דברים ברורים ונכונים!
אין מה לעשות???
מה! כ"כ מהר שכחנו
ע"ז הלכנו הרי לבחירות, וזה הבטחנו לעצמינו שיהיה הכי טוב,
ועל זה שכנענו את עצמינו ואת האחרים [הבוחרים] ועשינו קמפיין על קמפיין, רק על הדבר הזה.
אז יש הרבה מה לעשות
אין מה לעשות מבחינת המשכירים, זו לא אשמתם.
אתה יכול להתלונן למי שבחרת בו.... :(
פשוט התרגלנו להצביע ל"אור קריאתם של גדולי הדור"....
אין כוונתי ח"ו להביע דעה אחרת מגדולי הדור..... פשוט זה כל כך כואב כשרואים במה מתעסקים בפוליטיקה במקום לדאוג לצרכים האמיתים.

פשוט התרגלנו להצביע ל"אור קריאתם של גדולי הדור"..
חלילה מלערב את גדולי הדור בנושא זה
כל כוונתי היתה שאנו העסקנים והנציגים והשדרנים [והמערבבים והבוחשים] וכו' דרבנו את הציבור בהבטחות שווא ומדוחים
ועשינו קמפיינים נגד ממשלת הזדון והשמד וכו' ועל הדבר הזה הלכנו להם על הראש
ועתה אנו משלמים את השקרים שהפצנו במו ידינו, [ועדיין אנו ממשיכים באיוולתינו השקרית ומשקרים בסה"כ את עצמינו]

ואנו אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים"
הבעיה שעדיין אנו ב"כוחי ועוצם ידי" ועם ה- "אנחנו ואנו" וכו' וכו'
כמה שנדבר, זה רק מהשפה ולחוץ, אך בתוך הלב כל אחד עדיין עם הכוחי [בנציגים וכד']
כך שהמשענת רחוקה עדיין מאוד.

[ועם כל זאת הדבר תלוי אך ורק בנו, אלא שאין אנו מסוגלים להודות על האמת, וכמאמר חז"ל שמנשה אמר אם היית בדורי היית מרים את הגלימה ורץ לעבוד ע"ז, בדורינו האידנא הע"ז לבשה צורה אחרת, וכולנו עם הגלימות ביד כדי לרוץ לעבדה ולשמרה]

עיקר הבעיה כאן היא עליית הרבית, וחוסר הטיפול של הפולטיקאים שיחי' בעניין הזה,
כי על ידי זה המשכנתאות עולות, וזה לא בעיה רק של שוכרים, אלא של כולם, שההוצאה לכל משפחה גדלה בהרבה. וזה גם גורם לעליית מחירים, כי כל העסקים משתמשים באשראי, וכשהאשראי עולה , ההוצאות עולות, והם מגלגלים את זה על הלקוחות.
ולכן על שלוחי הציבור מוטל לטפל בזה מיידית, ולא להתעסק בחוקים קטנים של זכורנות וכדו' שרק אז פתאום רואים אותם מתעוררים. אני בטוח שמרן הרב עובדיה היה מוותר על החוק לזכרון שלו, ובלבד שלאברכים יהיה מה לאכול.

פשוט התרגלנו להצביע ל"אור קריאתם של גדולי הדור"....
אין כוונתי ח"ו להביע דעה אחרת מגדולי הדור..... פשוט זה כל כך כואב כשרואים במה מתעסקים בפוליטיקה במקום לדאוג לצרכים האמיתים.
ולכן על שלוחי הציבור מוטל לטפל בזה מיידית, ולא להתעסק בחוקים קטנים של זכורנות וכדו' שרק אז פתאום רואים אותם מתעוררים. אני בטוח שמרן הרב עובדיה היה מוותר על החוק לזכרון שלו, ובלבד שלאברכים יהיה מה לאכול.
אתם באמת מאמינים שאם החכי"ם היו רוצים הם היו יכולים להוריד את מחירי הדירות ???
נכון, הם היו מבטלים את המלחמה ואז לא הייתה עלייה במיסים !
הם היו מוסיפים עוד אין ספור דירות והיו מורידים את המחירים !
הם היו מגדילים בלי סוף את קצבאות הילדים !
בקיצור,
ההגה של המדינה בידיים שלהם, אבל הם בוחרים לא לעשות כלום, ממש בושה וחרפה.
החכי"ם צריכים תיכף ומיד לבטל כל חוק שגורם לעליית מחירים לבטל את המע"מ לגמרי, הנחות בארנונה מיידי לכל מי שמצהיר שהוא אברך, ביטול מס רכישה, קצבה כפולה נחל מילד חמישי ומשולשת מילד שמיני.

יש למישהו עוד רעיונות ??

יש למישהו עוד רעיונות ??
לי יש רעיון הכי פשוט
שיפסיקו להבטיח מה שא"א
דהיינו- הריבית א"א להוריד זה תלוי בנגיד בנק ישראל, וממילא שלא יצעקו ויבטיחו שיורידו את הריבית
וכן מחירי הדירות א"א להוריד באמת [כל זמן שיש שוק חופשי] אז שיפסיקו לפני הבחירות לעשות קמפיינים על דבר שלא תלוי בהם
יוקר המחיה- כנ"ל, זה תלוי באלף דברים ואלף ידיים, אז שפשוט יפסיקו לעשות סרטונים לפני הבחירות שהילד מגיע לקופה ואין לו מה לשלם וכד'

מה שא"א לשנות אז אל תבטיח ואל תוציא ע"ז סרטונים ותעמולת בחירות ואל תתרים לעזרתך את השדרנים שיפמפמו לפני הבחירות על יוקר המחיה וכד'.

בקיצור,
החכי"ם צריכים תיכף ומיד לבטל כל חוק שגורם לעליית מחירים לבטל את המע"מ לגמרי, הנחות בארנונה מיידי לכל מי שמצהיר שהוא אברך, ביטול מס רכישה, קצבה כפולה נחל מילד חמישי ומשולשת מילד שמיני.

יש למישהו עוד רעיונות ??
שיטה ידועה ופסולה.

אמר לו מכותלי ביתך אתה ניכר שפחמי אתה אמר לו אוי לו לדור שאתה פרנסו שאי אתה יודע בצערן של תלמידי חכמים במה הם מתפרנסים ובמה הם נזונים
הוא מתכוון בנושא של ה"כעס" על הבחירות שלא להתרעם עליהם אלא על הנציגים והעסקנים

בקיצור,

יש למישהו עוד רעיונות ??
הם יכולים להלחם בנגיד, שיוריד את הרבית. לשנות את החוק לבטל את הסיפור של פריים. לעשות חוק שיגביל את עליית המחיר בהלוואות לדירות. ועוד הרבה דברים.

לי יש רעיון הכי פשוט
שיפסיקו להבטיח מה שא"א
דהיינו- הריבית א"א להוריד זה תלוי בנגיד בנק ישראל, וממילא שלא יצעקו ויבטיחו שיורידו את הריבית
וכן מחירי הדירות א"א להוריד באמת [כל זמן שיש שוק חופשי] אז שיפסיקו לפני הבחירות לעשות קמפיינים על דבר שלא תלוי בהם
יוקר המחיה- כנ"ל, זה תלוי באלף דברים ואלף ידיים, אז שפשוט יפסיקו לעשות סרטונים לפני הבחירות שהילד מגיע לקופה ואין לו מה לשלם וכד'

מה שא"א לשנות אז אל תבטיח ואל תוציא ע"ז סרטונים ותעמולת בחירות ואל תתרים לעזרתך את השדרנים שיפמפמו לפני הבחירות על יוקר המחיה וכד'.
הבנתי, נכון,
אבל אל תכחיש שהם כן עושים מה שכן בידם,
כולם יודעים מה זה תעמולה, הם לא יכולים לעמוד בשקט מול כל האחרים,
מי שמתבונן רואה...
שיטה ידועה ופסולה.
תסביר לי, אולי בפרטי ...

חזור
חלק עליון