למכור עליית כהן לכהנים

מזה כמה שנים עברתי ליישוב בו בית כנסת אשכנזי בלבד. כידוע, אין מכירת עליות בכלל, ולא נוצרות מחלוקות כלל וכלל. ב"מי שברך" אומר הגבאי "בשכר זה שיתן מתנה". ולמה שנאמר לעיל, אם יש כהן אחד- -להכריח אותו לקנות? האם זה הכבוד לכהנים? הדרך היפה היא שיכבדו אותו - ואם חפץ ליבו יתרום.
אם יש כהן אחד לא שייך מחלוקת ובזה לא דיברנו,
אבל כשיש כמה שייך ושייך לצערנו.....

אם יש כהן אחד לא שייך מחלוקת ובזה לא דיברנו,
בהודעות האחרונות שאלו גם אם יש רק כהן אחד, אם אפשר למכור את העלייה, ואם הכהן לא יקנה יעלו ישראל.
ב. זכורני ימים מקדם באחד מערי הארץ, שבו הגבאי שאל אם יש כהן, ועניתי לו שכן, הוא אמר אז תקנה, ולא עניתי, הוא אמר אם אתה לא קונה אז ישראל עולה במקום כהן.

היום ראיתי דבר שלמפרע שמתי לב שזה תופעה שתמיד היתה קיימת רק שבתור ישראל לא מרגיש בזה
היו בבית כנסת שתי כהנים שעלו לדוכן, ולספר תורה עלה כהן אחד זקן חטיאר בבלי, ונזכרתי שגם פעם שעברה הוא עלה, וכשהתבוננתי נוכחתי שבהרבה בתי כנסת הכהנים הזקנים חושבים שרק הם קיימים ועולים בלי שיקראו להם, וכן לא יעשה ומן הראוי שיעירו להם שהם לא כאן לבד או שבאמת יהיה כדאי למכור את העליות. וימחלו לי הכהנים שאני מדבר בשמם.

היום ראיתי דבר שלמפרע שמתי לב שזה תופעה שתמיד היתה קיימת רק שבתור ישראל לא מרגיש בזה
היו בבית כנסת שתי כהנים שעלו לדוכן, ולספר תורה עלה כהן אחד זקן חטיאר בבלי, ונזכרתי שגם פעם שעברה הוא עלה, וכשהתבוננתי נוכחתי שבהרבה בתי כנסת הכהנים הזקנים חושבים שרק הם קיימים ועולים בלי שיקראו להם, וכן לא יעשה ומן הראוי שיעירו להם שהם לא כאן לבד או שבאמת יהיה כדאי למכור את העליות. וימחלו לי הכהנים שאני מדבר בשמם.
כן יהי רצון,
דברי אמת.

חזור
חלק עליון