• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

לפתוח טישו בשבת - דעת מר"ן

בדרכו נלך

Active member
יש כמה רבנים שמורים שאסור לפתוח את חבילת הטישו בשבת אלא או מהצד או לפתוח ולזרוק את תכולת החבילה.
לכאורה ההבדל בין פתיחת שקית של חטיף ששם התכולה נגמרת וכאן התכולה פעמים רבות נשארת גם לאחר מכן.
אחד הרבנים ברדיו טען שזה איסור דאוריתא...
האם החילוק הזה נמצא בספרי מר"ן זיע"א או מר"ן הראשל"צ? לא זכור לי ולא נראה לי למרות שהסברה מובנת,
אמנם האם החילוק בחותלות של תמרים זה דווקא שנזרק מיד דווקא או גם לאחר זמן מסויים.
האם אדם שפתח שקית במבה ונתן לבנו חייב לגמור את כולה, או אפשר לשמור גם לאחר מכן בתוך השקית?
אם מישהו יודע מקור - לכך נשמח להתעדכן.

יש כמה רבנים שמורים שאסור לפתוח את חבילת הטישו בשבת אלא או מהצד או לפתוח ולזרוק את תכולת החבילה.
לכאורה ההבדל בין פתיחת שקית של חטיף ששם התכולה נגמרת וכאן התכולה פעמים רבות נשארת גם לאחר מכן.
האם החילוק הזה נמצא בספרי מר"ן זיע"א או מר"ן הראשל"צ? לא זכור לי ולא נראה לי למרות שהסברה מובנת,
אמנם האם החילוק בחותלות של תמרים זה דווקא שנזרק מיד דווקא או גם לאחר זמן מסויים.
האם אדם שפתח שקית במבה ונתן לבנו חייב לגמור את כולה, או אפשר לשמור גם לאחר מכן בתוך השקית?
יש תשובה ממרן שליט"א בקובץ בית יוסף האחרונים בזה

כאן מבואר הדין מפי מורינו הרשל''צ שליט''א
מתוך הספר השבת הלכה למעשה ח''ב שכבר מעומד ומוכן להדפסה וחסרים 11,000 שקל להדפסה מי שרוצה לזכות המצוה ולתרום 0556780066

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2023-09-10 190704.png
    צילום מסך 2023-09-10 190704.png
    221.7 KB · צפיות: 60
יש תשובה ממרן שליט"א בקובץ בית יוסף האחרונים בזה
זה תשובה ששלח לי מרן שליט"א בנושא זה לפני שנה

קבצים מצורפים

• תשובת מרן בענין טישו בשבת.pdf
    855.4 KB · צפיות: 45
זה תשובה ששלח לי מרן שליט"א בנושא זה לפני שנה
בעניין פתיחת נייר טואלט בשבת הרה"ג רבי דוד כהן מבית שמש בספרו אור ההלכה על ט"ל מלאכות שבת (מלאכת הקורע סעיף ו' עמוד שו-שז) כתב להתיר לפתוח חבילת טישו בשבת מדברי הר"ן דכתב שכל דבר שהוא לצורך שבת, מותר אפי' שלא לצורך אכילה. ושנה דבריו במלאכת מכה בפטיש (סוף אות מא, בעמוד תקעו).
וכן שמענו בשם הרב גדעון בן משה (מפי השמועה, לא הודפס) שלמד כן מדברי הר"ן הנ"ל, להתיר פתיחת חבילת נייר טואלט בשבת.
והביא ראיה הגר"ד כהן להתיר מפסק מרן זצוק"ל בענין פתיחת מעטפה הסגורה בדבק בשבת, שכתב מרן ביחו"ד (ח"ו סי' סי' כד) להתיר כיון שמקלקל, וכ"כ בילקו"י (שבת ח"ה סי' שמ סע' יד הלכה ה) להתיר. דלכאורה מאי שנא הרי מעטפה היא אינה אוכל.
ומדברי המכתב הנ"ל נראה דטעם האיסור כיון שעומד ימים רבים
אגב הגר"ד כהן חזר בו בשיעוריו מפסק זה בעקבות דברי מרן שליט"א

חבל שלא עיינו בתשובה בשו"ת אשר השיב ח"ב, אולי יוסיף משהו...
בספר השבת הלכה למעשה ח''ב שירא אור בעז''ה בזמן הקרוב העתקתי כמעט מילה במילה מהספר של הרב שליט''א

קבצים מצורפים

• צילום מסך 2023-09-10 190704.png
    צילום מסך 2023-09-10 190704.png
    221.7 KB · צפיות: 7
חזור
חלק עליון