>> לרכישת המהדורה הדיגיטלית, לחצו כאן.
>> לרכישת המהדורה המודפסת, לחצו כאן (רכישה מוקדמת, אי"ה הספר אמור להגיע מהדפוס בימים הקרובים).
ראו נא כמה חשוב ללמוד פסוקיםכי מעפר באת ולעפר תחזור
מחילה אינה ראיה כלל, וכמ"ש בספ"ק דבב"ק, הושיבו ישיבה על קברו. ושם בתוס' איתא, דהיינו לאחר ד"א. וא"כ מצינו דחז"ל השתמשו בלשון מושאל, ולאו דווקא יושב על קברו. ועדיין יש לשאול מנ"ל ההיתר לשבת על הקבר, דהריי קיי"ל דאיסור הנאה הוא.ואגב...
איבעית אימא רבי שמעון היא דתניא אמר רבי שמעון וכי מפני שאכל זה תרטימר בשר ושתה חצי לוג יין האיטלקי אביו ואמו מוציאין אותו לסקלו אלא לא היה ולא עתיד להיות ולמה נכתב דרוש וקבל שכר אמר רבי יונתן אני ראיתיו וישבתי על קברו
לא התכוונתי למעשה כלל, אלא שמצינו לשון חז"ל בכגון דא, ותו לא.מחילה אינה ראיה כלל, וכמ"ש בספ"ק דבב"ק, הושיבו ישיבה על קברו. ושם בתוס' איתא, דהיינו לאחר ד"א. וא"כ מצינו דחז"ל השתמשו בלשון מושאל, ולאו דווקא יושב על קברו. ועדיין יש לשאול מנ"ל ההיתר לשבת על הקבר, דהריי קיי"ל דאיסור הנאה הוא.
אשריך, כיוונת לראיית רעק"א (על גליון הש"ס).ואגב...
איבעית אימא רבי שמעון היא דתניא אמר רבי שמעון וכי מפני שאכל זה תרטימר בשר ושתה חצי לוג יין האיטלקי אביו ואמו מוציאין אותו לסקלו אלא לא היה ולא עתיד להיות ולמה נכתב דרוש וקבל שכר אמר רבי יונתן אני ראיתיו וישבתי על קברו
אשריך, כיוונת למ"ש בחזו"ע (אבלות א, עמ' תלט) בשם כמה אחרונים.מחילה אינה ראיה כלל, וכמ"ש בספ"ק דבב"ק, הושיבו ישיבה על קברו. ושם בתוס' איתא, דהיינו לאחר ד"א. וא"כ מצינו דחז"ל השתמשו בלשון מושאל, ולאו דווקא יושב על קברו. ועדיין יש לשאול מנ"ל ההיתר לשבת על הקבר, דהריי קיי"ל דאיסור הנאה הוא.
אכן, אכן. הכל נמצא בחזו"ע שם (ח"א, עמ' תלח)יש גם את הגמ' עם ר' אלעזר בר' צדוק מדלגין היינו על גבי ארונות של מתים
אני לא בטוח בכלל שהוא יושב על מצבה, אלא על המדרגה, תסתכל טוב תראה שיש שם כמה מפלסיםבתמונה שלפניכם אדם יושב על מצבה - ראו כמה חשוב ללמוד את ההלכות גם שנראה שזה לא שימושי
הצג קובץ מצורף 10187
אתה צודק!!!!!!!! איך שמת לב לזה?......אני לא בטוח בכלל שהוא יושב על מצבה, אלא על המדרגה, תסתכל טוב תראה שיש שם כמה מפלסים
אולי תמחק את התמונה זה קצת לא נעים שכולם רואים אותו ודנים עליואתה צודק!!!!!!!! איך שמת לב לזה?......
כל מי שהולך לבקר בהר הזיתים דורך על כמה וכמה מתים.
מה לכהן בבית הקברות?בדוק ומנוסה.
בדוק ומנוסה.
לכאורה כן מדוע איני יודע!אם כבר דיברתם על צדיקים יש לי כמה שאלות:
האם נא לאחד נר למאה אומרים בכל מקום?
גם מי שהולך רק בשבילים המסומנים בוודאות דורס על קברים קדמוניים שנחרשו ע"י הירדנים ימ"ש, ועוד מפגעי הזמן.לצערינו הרב ראיתי את זה בהילולה של האור החיים.