אולי הרב מנצור שברגע האחרון הודיע שלא יוכל להגיע השבוע.מי הרב המקדים השבוע ?
אולי הולך להיות הפתעה בלויין השבוע,מי הרב המקדים השבוע ?
ראשית כל יישר כח על הסגנון המעודן, אף שנראה שלבך טעון הרבה יותר.ערב טוב לחברי הפורום היקרים,
....
הרב @לשמור ולעשות כמה דבריך ערבים ומתוקים.ראשית כל יישר כח על הסגנון המעודן, אף שנראה שלבך טעון הרבה יותר.
אבל תבין, מרן הראש"ל שליט"א הוא השופר של מרן רשכבה"ג זיע"א, ולסיפורי צדיקים תפתח ספרים, על כל אחד יש כמה ב"ה, אבל מורנו הראש"ל מעביר הכל דרך צינור אחד, ויש המוני בית ישראל שזה מה שמעניין אותם, כי דרכו של מרן היא דרך זכה וברה, סולת בלולה ונקיה, וכמו מרן לא היה כמוהו ולא יהיה! ולמי שזה לא מתאים לא חייב לשמוע.
ומה ששאלת על המחלוקות בהלכה, מה יש בזה שמזכיר את שיטת מרן, הרי כולם נחלקו לשם שמים [כמו שהאריך הרחיב בשיעור האחרון], ואין בזה שום פגם ושום זלזול חלילה שיזכיר את דעת מרן, ומה שמזכיר בדוקא את מרן, כנ"ל בגלל שהיא היא מטרת השיעור, ובכלל משום שכך הרב שליט"א שם לו למטרת מנעוריו ועד עתה ועד ביאת גוא"צ, לפרסם בכל עוז את פסקי מרן אביו הגדול שלא היה כמוהו ולא יהיה. ואם תרצה לשמוע משהו אחר, יבושם לך, יש רבנים אחרים וספרים אחרים.
זו המיוחדות והייחודיות של מרן שליט"א ועליה אנו מברכים ברוך שלא השבית לנו גואל, והרבה דרכים יש לתורה ולעבודת ה', ולך לך למקום שלבך חפץ, ואנו נמשיך בדרך שזיכנו ה' יתברך להיות בה, לגאון ולתפארת.
אתה משוה בין השמע ישראל שלנו לשטויות שהם מדברים וחוזרים על זה כמו תוכי בלי שום תוכן?! אז מה אם הם אומרים אשהודא נא וכו' וכי הם מקבלים עליהם עול מלכות שמים? אתה פתחת פעם את הקוראן וראית איזה הבלים ודמיונות כתובים בו? תמחל לי אבל מאוד צורם לי ההשוואה בין השמע ישראל שלנו אל מה שהם אומרים הרוצחים והחלאות אדם האלו.בכל עת ובזמן המוות או בזמנים מסוכנים וכיוצא הם אומרים את ה"שהאדה" (המקבילה לשמע ישראל) נכתבה בחדית' אחרי הקוראן: "אַשְהַדֻ אַן (מעיד אני - מקביל ל"שמע ישראל" כי) לַא אִלָהַ אִלַּא אללָּה (אין אלוה, אלא (מבלעדי) ה' - ה' אלוקינו ה' אחד) וַאַן מֻחַמַּדַ רַסוּלֻ אללָּה" (-ומוחמד הוא שליחו של האל).
בשיעור עצמו או אחרי בלוויןאולי הולך להיות הפתעה בלויין השבוע,
אתמול היה בבית של הרב דבר מעניין שעוד יפורסם,
אני אישית זכיתי להיות שם,
זה קשור מאוד ל....
היכונו לפרויקט הגדול!!! 'המרכז למורשת מרן' - 'דרך המלך' - 'קו ההלכה הספרדי' - ארגון 'הידברות' & ....................! פרטים בקרוב......!
היכונו לפרויקט הגדול!!! 'המרכז למורשת מרן' - 'דרך המלך' - 'קו ההלכה הספרדי' - ארגון 'הידברות'& ....................! פרטים בקרוב......! דברי מרן רבינו עובדיה יוסף זיע"א: 'החלש יאמר גיבור אני ......... אף אחד אסור לו להימנע מזה! שלא יאמר אני רוצה ללמוד תורה - עת לעשות לה' הפרו תורתך - כולם...forum.moreshet-maran.com
איפה שיטת החילוק שלך?!אתה משוה בין השמע ישראל שלנו לשטויות שהם מדברים וחוזרים על זה כמו תוכי בלי שום תוכן?! אז מה אם הם אומרים אשהודא נא וכו' וכי הם מקבלים עליהם עול מלכות שמים? אתה פתחת פעם את הקוראן וראית איזה הבלים ודמיונות כתובים בו? תמחל לי אבל מאוד צורם לי ההשוואה בין השמע ישראל שלנו אל מה שהם אומרים הרוצחים והחלאות אדם האלו.
אתה צודק פעמיים:אתה משוה בין השמע ישראל שלנו לשטויות שהם מדברים וחוזרים על זה כמו תוכי בלי שום תוכן?! אז מה אם הם אומרים אשהודא נא וכו' וכי הם מקבלים עליהם עול מלכות שמים? אתה פתחת פעם את הקוראן וראית איזה הבלים ודמיונות כתובים בו? תמחל לי אבל מאוד צורם לי ההשוואה בין השמע ישראל שלנו אל מה שהם אומרים הרוצחים והחלאות אדם האלו.
מבחינה דתית - אין חולק [מחברי הפורום] על כך שהיהדות היא הדת האמיתיתאתה צודק פעמיים:
1. מבחינה דתית, ברור שהאמונה בה' שלהם פגומה ומלאה הבלים.
2. כשהם אומרים במסגד בג'נין אללהואאכבר, מילולית הפירוש הוא אלוהים כביר, אבל מה שהם באמת מתכוונים לומר זה מוות ליהודים (עפ"ל)
אף אחד לא השווה. אבל אתה כבר יוצא מעניין המחלוקת. הדיון היה האם הערבים גם מאמינים ואוחזים מזה, התשובה היא כן. רק בלשון אחרת ומוסיפים משפט. מה קשור עול מלכות שמים?! אף אחד לא תכנן שהערבים יצאו בזה יד"ח קריאת שמע...אתה משוה בין השמע ישראל שלנו לשטויות שהם מדברים וחוזרים על זה כמו תוכי בלי שום תוכן?! אז מה אם הם אומרים אשהודא נא וכו' וכי הם מקבלים עליהם עול מלכות שמים? אתה פתחת פעם את הקוראן וראית איזה הבלים ודמיונות כתובים בו? תמחל לי אבל מאוד צורם לי ההשוואה בין השמע ישראל שלנו אל מה שהם אומרים הרוצחים והחלאות אדם האלו.
ככה"נ עקב אילוצים טכניים בעניין ועוד העניין ידחה לשבוע הבא אי"ה,אולי הולך להיות הפתעה בלויין השבוע,
אתמול היה בבית של הרב דבר מעניין שעוד יפורסם,
אני אישית זכיתי להיות שם,
זה קשור מאוד ל....
היכונו לפרויקט הגדול!!! 'המרכז למורשת מרן' - 'דרך המלך' - 'קו ההלכה הספרדי' - ארגון 'הידברות' & ....................! פרטים בקרוב......!
היכונו לפרויקט הגדול!!! 'המרכז למורשת מרן' - 'דרך המלך' - 'קו ההלכה הספרדי' - ארגון 'הידברות'& ....................! פרטים בקרוב......! דברי מרן רבינו עובדיה יוסף זיע"א: 'החלש יאמר גיבור אני ......... אף אחד אסור לו להימנע מזה! שלא יאמר אני רוצה ללמוד תורה - עת לעשות לה' הפרו תורתך - כולם...forum.moreshet-maran.com
גם ברבנים המקדימים וגם בשיעור עצמו.בשיעור עצמו או אחרי בלווין
איני יודע על איזה כינוס כבודו מדבר, ובפרט על כינוס שרובו אשכנזים, אין לי מידע בעניין.כי הרב דיבר עימנו רק על הרמקים ועל הכינוס האדיר (שרבו היו רבנים אשכנזים...) ולא על משהו מיוחד.
ואיפה תורת החילוק שלך?!איפה שיטת החילוק שלך?!
ברור לכולם שמרן הרב מאזוז לא התכוון להשוות את הקדושה וכו' אלא רק את התוכן, והתוכן תרצה או לא בגדול אותו התוכן. אז אין עניין לחזור ולנסות לערבב שני היבטים שונים לחלוטין.
א. שוב, לפני תורת החילוק ושיטות הלימוד וכו' וכו' תלמד תורת הקריאה...ואיפה תורת החילוק שלך?!
מה הקשר האם התוכן שווה או לא.
בתכלס זה התגרות כשאתה נכנס לבית של השני וצועק שם כאילו את הבעה"ב.
מה??ואיפה תורת החילוק שלך?!
מה הקשר האם התוכן שווה או לא.
בתכלס זה התגרות כשאתה נכנס לבית של השני וצועק שם כאילו את הבעה"ב.
א. אז במה הוא חולק על הרב יצחק?א. שוב, לפני תורת החילוק ושיטות הלימוד וכו' וכו' תלמד תורת הקריאה...
ותקרא את דבריו של מרן ראש הישיבה שאמר "תגידו אבל בנחת". הוא הסביר שלא הסכים עם הצעקות ברמקול.
ב. לגבי עצם האמירה, היא אינה התגרות לדעתו, וזכותו המלאה לסבור ככה אגב (ובמיוחד שהגר"מ הגיע מארצות ערב, וכנראה הוא מבין בזה קצת יותר) ועיין ערך הרב מרדכי אליהו ומשה דיין והמופתי במערת המכפילה, מוצאי מלחמת ששת הימים. דון מינה ואוקי באתרין.
מה הקשר אנטי. הוא עלה לארץ בגיל 20+ ככה שהוא מכיר אותם "קצת" יותר מכולנו.א. אז במה הוא חולק על הרב יצחק?
ב. גם יש לו היסטוריה איתם... אבא שלו נרצח על ידם, ולכן הוא יותר אנטי.
זה בדיוק הראיה שזה מרגיז אותם.מה הקשר אנטי. הוא עלה לארץ בגיל 20+ ככה שהוא מכיר אותם "קצת" יותר מכולנו.
לא יודע אם שמעת את צבי יחזקלי מדבר על אותה קריאת שמע ושיבח את זה. ובא, הוא אחד מגדולי המומחים היום לענייני ערבים אם לא הגדול שבהם