• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מאחורי הקלעים של השיעור השבועי - דיונים וכדומה

אתה הוראת לדעת שמי שמכיר את הערבים באמת ומקרוב - יותר בעד הפגנת שליטה עליהם, ומרן הראש"ל אחר אלף המחילות לא גדל עימהם, אולי טיפה במצרים אבל לא עשרות שנים ביום יום, ומלבד מה שמרן בעל תפקיד ייצוגי ומסתכלים עליו יותר על מה שיאמר ויכתוב, ומסתמא דעתו שצריך להאיר את היהדות לעולם באור טוב ולא כאחת שהולכת להרגיז ערבים בלי צורך
וכי אנו לא חיים עם הערבים, וכי עם ישראל בארץ ישראל לא שבע פיגועים ורדיפות אוטובוסים שהתפוצצו, מחבלים מתאבלים, וכי רק מי שנולד בעירק במרוקו ובטוניס יודע מי הם הישמעאלים??
ואין ספק שאם מרן זיע"א היה חי עמנו בעת הזאת, היה אומר את אותם דברים של בנו ממשיך דרכו מרן הראש"ל שליט"א, שאין להתגרות באומות.
עצם זה שהערבים ראו בזה התגרות, זה התגרות, ולא יעזור שום פירוש והסבר, גם אם הם טועים.
שאלה לסיום, אם יכנסו ערבים לבית כנסת ויצעקו "אללה אכבר", זה לא יחשב התגרות?? הרי סה"כ מה הם אמרו אלוקים גדול.......

במ"ש לעיל, לא באתי ח"ו להשיב על דברי ראש הישיבה הגאון האדיר הנאמ"ן שליט"א,
רק להסביר את דברי מרן הראש"ל שליט"א שהולך בשיטת והשקפת אביו מרן זיע"א.
ונזכה לבשורות טובות ישועות ונחמות מארבע כנפות הארץ, ולגאולה שלמה אמן

מתי כבר הרב מוצפי שליט"א יהיה הרב המקדים?
בשנתיים האחרונות הרב מוצפי עובר מידי מוצש טיפול רפואי מה שמונע ממנו ועושה לו צער גדול להגיע לרב המקדים.
יצויין, שפעם מרן הרב מוצפי היה הרב המחליף של מרן הראשל

השבוע פרשת ויחי הרבנים המקדים יהיו בעזרת השם ככל הנראה
הרב אפרים לניאדו, מסאו פאולו ברזיל.
והרב מנצור מניו יורק-אמריקה.

לא לשכוח לייק!
אכן הרב לניאדו הגיע לביקור בארץ, ככל הנראה הוא יהיה הרב המקדים.
במהלך השבוע הוא עשה ביקור בכמה מוסדות תורה בארץ.

אכן הרב לניאדו הגיע לביקור בארץ, ככל הנראה הוא יהיה הרב המקדים.
במהלך השבוע הוא עשה ביקור בכמה מוסדות תורה בארץ.
אכן הרב לנייאדו חיתן השבוע את נכדתו בירושלים.
הרב מנצור היה אמור לחזור לארה"ב לפני שבת (אא"כ היה שינוי)

מה שאני רואה, שאתם יכולים להביא דיווחים כל השבוע, אבל בסוף...
דווקא רוב ככל הפעמים זה נכון.
הפעם ספציפית היה כתוב להדיא "ככל הנראה". (ומזה שאפי' דר וסוחרת כתבו כך בהתחלה ואח"כ שינו משמע שכך היה התכנון והשתנה ברגע האחרון).

אמר אדון יצחק משען: בענין השמע ישראל במסגד
ביקשתי השבוע מאחד הבחורים שלנו שישיג לי את הדפים של הרב מזוז וראיתי שכתוב שם שונה ממה ששלחו לי בתחילת השבוע, ואחרי כל מה שנכתב כאן הדברים שלו שם לא קשורים לעצם הסיטואציה הזו, שכן הצעקות הקדושות של החיילים שלנו נשמעו בכל ג'נין, וזה לא שסתם הם אמרו שם שמע ישראל שאין לאף אחד בעיה עם זה
ועוד אני הולך רכיל מגלה סוד לאלה החצופים שכתבו שרבינו יצחק אמר את דבריו כביכול בגלל שהוא מחויב לממסד, שההיפך הוא הנכון, הגיע אל רבינו מידע מהימן שהאירוע הזה ספציפי גרם להתחממות אצל ערבים אחרים שהם לא מוגדרים כעוינים, שכן בעיניהם הם ראו שזה נעשה בתור התגרות, והגילוי דעת של איש דת בכיר עזר קצת להנמיך את הלהבות

אגב בענין מה שאמר הערב רבינו שיש חסידויות שמתפללים מאוחר, בישיבת חב"ד במגדל העמק מתחילים את שחרית של שבת ב11.20 אחרי ש"למדו חסידות" משעה 8...

אגב בענין מה שאמר הערב רבינו שיש חסידויות שמתפללים מאוחר, בישיבת חב"ד במגדל העמק מתחילים את שחרית של שבת ב11.20 אחרי ש"למדו חסידות" משעה 8...
כמדומה שיש תקנה בחב"ד שלא להתפלל שחרית בשבת קודם השעה 10.

אמר אדון יצחק משען: בענין השמע ישראל במסגד
ביקשתי השבוע מאחד הבחורים שלנו שישיג לי את הדפים של הרב מזוז וראיתי שכתוב שם שונה ממה ששלחו לי בתחילת השבוע, ואחרי כל מה שנכתב כאן הדברים שלו שם לא קשורים לעצם הסיטואציה הזו, שכן הצעקות הקדושות של החיילים שלנו נשמעו בכל ג'נין, וזה לא שסתם הם אמרו שם שמע ישראל שאין לאף אחד בעיה עם זה
ועוד אני הולך רכיל מגלה סוד לאלה החצופים שכתבו שרבינו יצחק אמר את דבריו כביכול בגלל שהוא מחויב לממסד, שההיפך הוא הנכון, הגיע אל רבינו מידע מהימן שהאירוע הזה ספציפי גרם להתחממות אצל ערבים אחרים שהם לא מוגדרים כעוינים, שכן בעיניהם הם ראו שזה נעשה בתור התגרות, והגילוי דעת של איש דת בכיר עזר קצת להנמיך את הלהבות

11:30 זה כבר חצות היום

11:30 זה כבר חצות היום
אגב כשרצו למנות את מהר''י טייטלבום זיע''א כגאב''ד העדה אמרו להגרי''ז אבל הוא מתפלל מאוחר
הוא ענה להם שלהתפלל מאוחר זה בעיה כללית של הרבה חסידים אבל להלחחם בציונים הוא היחיד שיודע ועם מסורת איך נלחמים.

חזור
חלק עליון