• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

מה אני בחינם בדרשנים

יש גם טענה שאם לרב יש שני מקומות למסור שיעור אחד בחינם ואחד בציעים לו כסף מותר לו לבחור לאיפה ללכת. וכסוף סוף יום אחד אין לו דרשה בתשלום מותר לו להחליט לנוח באותו יום.
אגב, למה כולנו מבינים שלהזמין מרצה בעניינים לא תורניים עולה הרבה כסף ולמה בדברי תורה אנחנו שופטים את הרבנים?
 
וגם אם רב אחד רואה לנכון להתבטא נגד חבריו, מי שמצטט אותו יתן את הדין.
אז לך תמחק / תגנוז את כל ספרי הפוסקים או את אי מי שציטט אותם כי הוא עתיד ליתן את הדין!
מה הקשר? תורה היא וללמוד אנו צריכים..
אם לא נלמד ממאורי דרכנו את הדרך הנכונה ואיזה דרך ישכון אור, ממי נלמד מהסחטנים ועושקי הכספים מהציבור המסכן???
 
ר' מאיר שפירא מלובלין ביאר פעם את הפסוק "כי דורש דמים אותם זכר", דהנה דרשן שדורש לציבור הרי הוא בבחינת זכר - משפיע ואילו ציבור השומעים הם בחי' נקבה - מקבל, אמנם מי שדורש בשביל ממון, הרי זה להיפך, הציבור הוא בחי' זכר, והדרשן בחי' נקבה. וזש"כ "כי דורש דמים - אותם זכר", הדורש בשביל דמים - הם (השומעים) הזכר כאן. (שמעתי ממו"ר הרי"ף)
 
חזור
חלק עליון