נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
כמאמר חז"ל איזהו עשיר...ככה שמעתי מהגה"צ הרב יגאל כהן שליט"א בשם הבעש"ט זיע"א
וכן ראיתי שהביאו בשם רבי פנחס מקוריץ זיע"א אך לא ציינו מקור לדברים.
אשמח מאוד מי שיודע היכן הם כתבו זאת.
יישר כח.
היכן? תוכל לציין מקור?רבי נתן כותב כך מפורש מפי רבי נחמן בשיחות הר"ן
נכון, ועד עכשיו לא קבלתי שום מקורביקשו מקור שהינוקא בעצמו אומר זאת...
וגם ביקשו מקור היכן הרבי מקוריץ אמר זאת...
בתפילת רב נאמר חיים של עושר וכבוד.לא רב
בגמ' ברכות טז: רב בתר צלותיה אמר הכי יהי רצון מלפניך ה' אלהינו שתתן לנו חיים ארוכים חיים של שלום חיים של טובה חיים של ברכה חיים של פרנסה חיים של חלוץ עצמות חיים שיש בהם יראת חטא חיים שאין בהם בושה וכלימה חיים של עושר וכבוד חיים שתהא בנו אהבת תורה ויראת שמים חיים שתמלא לנו את כל משאלות לבנו לטובה.בתפילת רב נאמר חיים של עושר וכבוד.
ישר כוחך.בגמ' ברכות טז: רב בתר צלותיה אמר הכי יהי רצון מלפניך ה' אלהינו שתתן לנו חיים ארוכים חיים של שלום חיים של טובה חיים של ברכה חיים של פרנסה חיים של חלוץ עצמות חיים שיש בהם יראת חטא חיים שאין בהם בושה וכלימה חיים של עושר וכבוד חיים שתהא בנו אהבת תורה ויראת שמים חיים שתמלא לנו את כל משאלות לבנו לטובה.
ומה ש @הלכה צרופה הביא זה גמ' במו"ק כח. ששם מובא : ואמר רבא הני תלת מילי בעאי קמי שמיא תרתי יהבו לי חדא לא יהבו לי חוכמתיה דרב הונא ועותריה דרב חסדא ויהבו לי ענותנותיה דרבה בר רב הונא לא יהבו לי כו'
וכן למר!ישר כוחך.
תזכה לכל הברכות הנ''ל.
אבל גם לדידן הספרדים מופיע בברכת השנים "ומלא ידינו מברכותיך ומעושר מתנות ידיך"אבל אנחנו מדברים על דברי חז"ל, ובש"ס בבלי בראשונים ואחרונים ורבותינו שתיקנו נוסח התפילה, אין אזכור ותפילה על עשירות!!
עדין לא קבלתי מענה על השאלה
היכן כתבו זאת הבעש"ט זיע"א או רבי פנחס מקוריץ זיע"א
"כל המקיים את התורה מעוני סופו לקיימה מעושר"אבל גם לדידן הספרדים מופיע בברכת השנים "ומלא ידינו מברכותיך ומעושר מתנות ידיך"
מצורף כאן קישור לשיעור של הינוקאידוע שהינוקא מפרסם זאת הרבה לתלמידיו בשם רבי פנחס מקוריץ
ובאמת שבנוסח של בני אשכנז, יש תפילה לעשירות...
אבל צ"ע שהרי ניסיון העושר גדול מניסיון העוני, אז למה לבקש עשירות?
מה זה קשור?אבל גם לדידן הספרדים מופיע בברכת השנים "ומלא ידינו מברכותיך ומעושר מתנות ידיך"
איזה מתנות לשיטתך?מה זה קשור?
אנחנו לא מבקשים עושר, אלא אומרים שלה' יש עושר, ומבקשים שיתן לנו משם מתנות.
כתוב בגמ' שביקש גם פרנסה. וגם עשירות.בגמ' ברכות טז: רב בתר צלותיה אמר הכי יהי רצון מלפניך ה' אלהינו שתתן לנו חיים ארוכים חיים של שלום חיים של טובה חיים של ברכה חיים של פרנסה חיים של חלוץ עצמות חיים שיש בהם יראת חטא חיים שאין בהם בושה וכלימה חיים של עושר וכבוד חיים שתהא בנו אהבת תורה ויראת שמים חיים שתמלא לנו את כל משאלות לבנו לטובה.