רוצחראיתי זאת אז בזמנו וזה היה חידוש גדול מרן זצוק''ל בטהרת הבית כותב דברים נוראים על מי שעושה זירוז לידה שלא במקום סכנה זה רוצח וכדו' ועוד ע''פ הקבלה יש בזה קלקול גדול
לא הבנתי אתה אומר את זה עלי או על מה שמרן כתב בספרו טהרת הבית ח''ב עמ' נה (בחדש ובישן) כתב במפורש והרב הביא את הרוקח שכותב כן וכן בספר הקנה דף מז ע''ג וכו רבנו האר''י בשער רוח הקודש תיקון ד' הביאו הגאון ממונקאטש בספר דברי תורה ח''ג סימן ל שאפילו לכתוב קמיע לזירוז לידה יש בזה משום רוצח ע''שמאי שיאטיה.?
רוצח מה?על מי שעושה זירוז לידה שלא במקום סכנה זה רוצח וכדו'
רוצח מה?
אז לכל מי שאין לו את טהרת הבית לעיין שם או שלא רוצה לעיין אז הטעם דנחשב לרוצח כתבו הפוסקיםרוצח
מאי שיאטיה.?
אני לא חושב שיש כזה בנמצא מכון מאור ישראל כידוע שומר על ספרי מרן מכל משמר ........אגב שאלתי מכבר האם יש אפשרות לקבל טהרת הבית בקובץ וורד אני צריך את זה באופן דחוף
אודה מאד לכל מי שיעזור לי בזה
א. פעמים זה הפוך שאם לא תקח זירוז הרופאים אומרים שהיא בסכנה.אז לכל מי שאין לו את טהרת הבית לעיין שם או שלא רוצה לעיין אז הטעם דנחשב לרוצח כתבו הפוסקים
א. שפעמים ע''י הזירוז הגיעו למצב של סכנה לעובר וליולדת כך כתב השבט הלוי ששמע מפי רופאים מומחים
ב. שע''י שהקדימו לו את הלידה היתכן והיה צריך להיולד במילוי ירח ונולד קודם ושינה סדרי ברשאית והקב''ה יבקש דמו זה כתב בספר הקנה דף מז ע''ג
ג. רבנו האר''י בשער רוח הקודש כותב [תיקון ד] שמי שגורם ללדת קודם זמנו גורם גם שימות קודם זמנו או שיחיי חיי עוני
לאו דוקא רוצח ,אטו מי שלוקחת זירוז עוברת על ג''ע ואטו יהיה לה דין רודף [אם נניח שיש רודף לעובר] אתמהההההלא הבנתי אתה אומר את זה עלי או על מה שמרן כתב בספרו טהרת הבית ח''ב עמ' נה (בחדש ובישן) כתב במפורש והרב הביא את הרוקח שכותב כן וכן בספר הקנה דף מז ע''ג וכו רבנו האר''י בשער רוח הקודש תיקון ד' הביאו הגאון ממונקאטש בספר דברי תורה ח''ג סימן ל שאפילו לכתוב קמיע לזירוז לידה יש בזה משום רוצח ע''ש
כן תתפלא לשמוע אפילו מעציים עניו של מת נחשב רוצח,ואף אם ייגרם לו למות קודם זמנו הלא זה ענינים סגוליים ובוודאי לא שייך להחשיבו רוצח ומכאן תשובה גם לטענה ב'
אכן פלא גדול. ואולי זה מתרץ באמת את הסיבה ששמעתי על הרבה אשכנזים שבאמת עושים זירוז בלי שאלה כמעט.ראיתי זאת אז בזמנו וזה היה חידוש גדול מרן זצוק''ל בטהרת הבית כותב דברים נוראים על מי שעושה זירוז לידה שלא במקום סכנה זה רוצח וכדו' ועוד ע''פ הקבלה יש בזה קלקול גדול
את ספרי מרן שליט"א יש בקובץ וורד?אני לא חושב שיש כזה בנמצא מכון מאור ישראל כידוע שומר על ספרי מרן מכל משמר ........
לאפוקי ממרן הראש''ל שליט''א שאת ספרי ילקוט יוסף אפשר להשיג כקובץ לכל דורש ומבקש
הוא התכווין לפידיאף יש לך את זהאת ספרי מרן שליט"א יש בקובץ וורד?
הוא ביקש וורדהוא התכווין לפידיאף יש לך את זה
ודאי שיש אך לא ניתן לפרסוםאת ספרי מרן שליט"א יש בקובץ וורד?
מה ענין שמיטה להר סיניכן תתפלא לשמוע אפילו מעציים עניו של מת נחשב רוצח