• ניתן לשלוח יישובים בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, שיודפסו בע"ה בקובץ בית יוסף מהדורת תשפ"ה למייל: office@moreshet-maran.com בקובץ וורד, עד לחג השבועות תשפ"ד, אין התחייבות לפרסום, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום.

מה מברכים על ביסבול?

בנימין לוריא

Administrator
חבר צוות
ביסבול.jpg
רכיבי המוצר (מהאתר שלהם):
רכיבי המוצר: תפוח אדמה (84%), שמן חמניות או קנולה, קמח חיטה (מכיל גלוטן), תפוח אדמה מיובש, שמן דקלים, מלח, חלבון חיטה, סיבי גזר, דקסטרוז, מלטודקסטרין, עמילן אפונה, חומרי טעם וריח, מייצבים (מתיל תאית, דיסודיום דיפוספאט), תמצית שמרים, שמרים, מסמיך (גואר גאם).

אלרגנים: מכיל חיטה - גלוטן. עלול להכיל ביצים, סויה, סלרי, שומשום וחרדל.

מצ"ב צילום של הרכיבים. (קצת שונה ממה שכתוב לעיל, אבל אותו עיקרון).
1694531730957.png
 
נכון. לפי מרן הרש"ל שליט"א ברכתו כדין פירה.
ברכיבים לא כתוב שביבי תפו"א אלא תפו"א אז נראה שזה כדין פירה שברכתו אדמה.
לכאו' גם למי שסובר שבשניצל יש לחלק בין ציפוי עבה לדק, כאן יברך האדמה כמו שניצל עם ציפוי דק.
 
אפילו שהציפוי ממש נותן טעם???
כמדומני שמי שמחלק בין ציפוי דק לעבה לא מתייחס לעניין נתינת הטעם.
[אני רק מקווה שלא יפתחו פה שוב את נושא השניצל, כי כבר נידון כמה פעמים במקומות אחרים...]
רק למעשה, כמדומני שמי שמחלק בין עבה לדק זה גם כשנותן טעם, כלומר גם אם המטרה היא לתת טעם - אם זה ציפוי דק לברך שהכל. כך אני חושב שהם סוברים, אך אני לא בטוח בכך. מי שיודע בוודאות שיעדכן. (מבלי לפתוח את הנושא וכו').
 
חזור
חלק עליון