• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

מועצת חכמי התורה של ש"ס מה יהיה כעת?!

הוא מותיב לה והוא מפרק לה.
יישר כח!!
אל תשיב מתוך פזיזות. דו"ק.

ותו, לפני כן כתבת מדוע אריה דרעי לא הכריז מי המנהיג, משמע שאם היה מכתיר היה עוזר לכבודו לקבל מנהיגות מאותו גדול,
ומאידך הנך מעביר עליו ביקורת שאינו יודע (כביכול) להכתיר מנהיגים, עד כדי שכבודו תמה למה לא הכניס את חכם משה צדקה.
אתה בונה ציטוטים על גבי ציטוטים... אתה יודע בדיוק למה אני מתכוון.... אני לא צריך מנהיגים דרך דרעי... אני אומר בפירוש שדרעי צריך לקבל על עצמו את ההבנה שיש הרבה רבנים ספרדים בציבור והוא צריך לתת להם את הבמה הראויה... כדי שיוכלו להנהיג את הציבור... היום הכל עובר דרך המועצת... מה אתה לא יודע????? מה אתה חושב שאנחנו בזמן גלות ספרד...

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
אין בעיה להרחיב את המועצת, אבל מכאן ועד לומר שמשוועים למנהיגות, בעוד שהיא קיימת וכנ"ל, רק שמתוקף תפקידו אינו נשיאה, זה ודאי מצב עגום.
א. כרגע מרן שליט"א אינו שם, לא שייך לחכות שנה בלי להרחיב...
ב. גם כשמרן יהיה שם, צריך להרחיב, אותו ציבור שרוצה את מרן שליט"א מנהיג, רוצה גם לראות חיבור נוסף של גדולי תורה בהנהגה, ציבור שלם אף פעם אינו בהנהגת יחיד, אחרת גם האשכנזים יכלו לומר יש את הרב שטיינמן שהוא מנהיג, למה צריך עוד 10 ראשי ישיבות?, וכן עזה"ד היום עם ר' גרשון וכו' וכו', ותנבור גם בהיסטורייה... וחוץ מזה גם מרן רבנו ועט"ר הגר"ע יוסף פתח את המועצת עם כמה וכמה חברים, בקיצור העניין, אם אינך מבין אין עוד מה לדון, אבל אם הנוגעים בדבר המעכבים מכל זה לקרות מתנהלים בקו החשיבה שלך שאומר 'תקפצו לנו אנחנו מסתדרים כבר את ההנהגה', אז באמת עתידנו עגום... רבים רבים בבחירות האחרונות האמינו עוד בחכי"ם של ש"ס כי היה את מרן הרב בעדני זצוק"ל והיה עדיין טרי מפטירת חכם שלום וכו', אבל אם המצב ימשיך כך ה"י...

כבודו לא שם לב מה אומר?
ףלא גדול.
ה'מנהיג הפוליטי' אריה דרעי צריך לקבל על עצמו שהציבור רוצה מעליו 'מנהיגים תורניים', ואת זה מה לעשות הוא צריך ליזום וליצור בכל מה שקשור לפוליטיקה... וזה לא נעשה כרגע... מה לא ברור? מה אתה מצפה שאני ואתה נמנה מנהיגים לש"ס?? מה אתה מיתמם??

מענין באיזה הקשר אמר זאת, כי מרן זיע"א היה ודאי גדול הנמהיגים (ואגב אריה דרעי לא זה שהכתיר אותו...) ועם זאת היה גדול המתמידים.
מרן שליט"א אמר לי שמרן הרב בעדני שליט"א היה במועצת בגלל שמרן הגר"ע זי"ע רצה משהו שמכיר גם את הסגנון של הליטאים שלמד איתם... והוא גם מונח היטב בכל נושאי הת"ת, הישיבות, הסמינרים... משהו שהוא מונח.... מקורקע... יודע ומכיר את הנפשות הפועלות... בגלל זה לא שייך שיהיה עכשיו רק את מרו הרב אלבז שהוא קשור יותר לבעלי תשובה... ואת רבי דוד שהוא יותר מצד בנו של הרב... והרב מאיה לא כ"כ מוכר בציבור... אין לו השפעה... אז א"א לשים את הראשי ישיבות בצד כמו למשל את רבי יהודה כהן. ולהגיד לא!!! הוא לא קשור.... אתה מבין????

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
א. כרגע מרן שליט"א אינו שם, לא שייך לחכות שנה בלי להרחיב...
ב. גם כשמרן יהיה שם, צריך להרחיב, אותו ציבור שרוצה את מרן שליט"א מנהיג, רוצה גם לראות חיבור נוסף של גדולי תורה בהנהגה, ציבור שלם אף פעם אינו בהנהגת יחיד, אחרת גם האשכנזים יכלו לומר יש את הרב שטיינמן שהוא מנהיג, למה צריך עוד 10 ראשי ישיבות?, וכן עזה"ד היום עם ר' גרשון וכו' וכו', ותנבור גם בהיסטורייה... וחוץ מזה גם מרן רבנו ועט"ר הגר"ע יוסף פתח את המועצת עם כמה וכמה חברים, בקיצור העניין, אם אינך מבין אין עוד מה לדון, אבל אם הנוגעים בדבר המעכבים מכל זה לקרות מתנהלים בקו החשיבה שלך שאומר 'תקפצו לנו אנחנו מסתדרים כבר את ההנהגה', אז באמת עתידנו עגום... רבים רבים בבחירות האחרונות האמינו עוד בחכי"ם של ש"ס כי היה את מרן הרב בעדני זצוק"ל והיה עדיין טרי מפטירת חכם שלום וכו', אבל אם המצב ימשיך כך ה"י...
תעיין היטב ותמצא שלא כתבתי בכל הודעותי האחרונות, דבר מזה, אדרבה ואדרבה שירחיבו את המועצת, ודאי מבורך הוא.
אבל הפריע לי שאתה וחברך, כותבים שאריה דרעי לא הכתיר "מנהיג" חדש, וזו טעות מיסודה לחשוב כן.
הרי כבודו כתב כתב למעלה שחברי המועצת של היום אינם נקראים מנהיגים,,, וכמצורף:
אבל בינתיים זה רע מאד שיש רק 3 חברים במועצת שאין אפילו אחד מהם שאפשר לומר שהוא 'מנהיג' את הדור...
א"כ הינך מודה לד"ז שלא מרחיבים המועצת בשביל מנהיג גרידא.

כבודו לא שם לב מה אומר?
ףלא גדול.
תסתכל בתמונה! עכשיו אתה מבין שיש מועצת חדשה... עכשיו תכניס לראש שלך שזה אמור להיות בתוך המועצת דרך דרעי... קצר ולעניין!!!! ואם דרעי לא רוצה אז שילך הביתה... הוא מהיום לא נמצא אצלי בלקסיקון...
כינוס-גדולי-ישראל-לקראת-שובבים-פג-21-1024x682.jpg

מחכים ליציאתו של הראשון לציון מהתפקיד ואז הוא יהיה מרן יור המועצת ופשוט לכל מבין שזה מה שיהיה
זה תירוצים של הרב דרעי... ומקורביו... אני בעצמי הלכתי לשאול את מרן שליט"א... הוא צחק... הוא אמר יש לך טעות מרן היה פעם אחת... נגמר. והוסיף לי שכך פסק מרן חכם שלום שאין יותר מרן ולא יהיה יותר מרן!!!

אנני חושב שצריך להתקדם בחיים לא להישאר תקוע במועצת החכמים... צריך להתרחב... הציבור הספרדי גדל ואיתו המנהיגים שלו... א"א להתעלם מהם... א"א כל הזמן לצעוק מרן מרן מרן.... אני חסיד של מרן ורוצה לראות גם את איך ההנהגה של מרן מתעצמת וגודלת ומתפתחת....

סליחה מכל הפטפטת שלכם אני באמת שואל שאלת תם אם בכלל יש למועצת החכמים איזה משמעות כל שהיא כלפינו?
אם נניח יש רב גדול שאיתו אני מתייעץ והוא לא במועצת אז זה אומר שאני לא עם הרב הנכון? ואם הרב שלי יגיד לי מה לעשות וזה יהיה נגד דעת המועצת אני יצטרך לשמוע להם?
ומה שאתם מביאים ראיות מהאנשכזים שדואגים שיהיו להם למועצת, זה ידוע שאצליהם אין שום משמעות לכל המועצות למיניהם, ולכל עדה יש את הרב שלה והאדמור שלה ואף אחד אחר לא מעניין אותם, אלא שאצליהם יש חשיבות גדולה ל"ניראות" מה יגידו ומה יאמרו ולכן הם מראים שיעני תמיד יש להם רבנים גדולים במועצת, ומה אכפת לנו מהשטויות שלהם, אם להם אכפת מהחיצוניות הזאת זה אומר שגם לנו צריך להיות אכפת מחיצוניות שאין לה שום משמעות כלפי ההנהגה של העם?
בשורה התחתונה כל הצורך של מועצת החכמים זה בשביל ההדרכה לפוליקיטה איזה חוק להעביר ואם ליכנס לממשלה וכו', כך שלנו אין שום נפק"מ מי יהיה שם ומי לא

מרן הוא כבר עכשיו, יו"ר המועצת איה"נ מתוקףתפקידו אינו כעת, אבל כבר הריהו מנהיגה של יהדות ספרד. וד"ב.
אמת ויציב
מרן שליט"א משך בחוטים גם בקשר לאיזה אירוע [יעני הילולא] שהיה אתמול בלילה בתל אביו. וד"ל.

תסביר. למה לא???? אתה יודע כמה פעמים שמעתי את זה שהרב צדקה הוא קיצוני ומנהיג של קיצוניים הזויים....... בושה וחרפה... בגלל שבהנהגה לא רוצים משהו תקיף... אז מעיפים אותו לכל הרוחות.... ובנתיים שיש בחירות מתחנפים אליו... ומבקשים רק חתימה... ממש מסכנים.... חתימה???? איפה הייתם עד עכשיו???? שוב אני לא נגד ש"ס ולא נגד הרב דרעי חלילה, יש שמה כמה הזויים שהורסים את כל ההנהגה... פשוט טירוף!!!
הרב צדקה לא מוכן להכנס למועצת כידוע, כי הוא סובר ש"א לומר לאנשים להצביע בבחירות.

חזור
חלק עליון