מועצת חכמי התורה של ש"ס מה יהיה כעת?!

@עיני ישראל , ערכתי הודעתי.
דיברנו על זה כאן הרבה מה נכלל בכלל ביזוי ת״ח, להביע דעתך על רבנים מסוימים נכלל בכלל זה לענ״ד. ועכ״פ, במקומות המיועדים שדנו על זה, סיכמנו שעדיף לא לדבר על רבנים.

לגבי מה שבחורי ישיבות חושבים אינני יודע. אך שוב, זה לא עסק שלנו.

ויחזור ללימודו.

@עיני ישראל , ערכתי הודעתי.
דיברנו על זה כאן הרבה מה נכלל בכלל ביזוי ת״ח, להביע דעתך על רבנים מסוימים נכלל בכלל זה לענ״ד. ועכ״פ, במקומות המיועדים שדנו על זה, סיכמנו שעדיף לא לדבר על רבנים.

לגבי מה שבחורי ישיבות חושבים אינני יודע. אך שוב, זה לא עסק שלנו.

ויחזור ללימודו.
אתה צודק אבל זה נושא כאוב, אני מעלה את זה לכאן לפורום כמו הרבה נושאים שחשובים מאד, עובדה שעד עכשיו יש המון צפיות לנושא הזה... כי זה מציק מאד שכבר לא אוחזים שמה למעלה את הראש... ואולי זה מה שגורם לנו את עיכוב הגאולה... חוסר האחדות שיש בתוכינו... תחשוב לבד איזה פגיעה בתלמידי חכמים זה יכול להיות שלא נותנים לרב ש"יכול להשפיע" לקחת חלק בהנהגה...וכי יש לך פגיעה יותר גדולה מזה!!! ה' מחפש את זה כל הזמן איפה האחדות בתוכינו!!! אחדות אמיתית!!! וליכוד השורות!!!
אני ח"ו לא רוצה להפריע לך בלימודך, תחזור ללימודך, אני יודע שאתה לא מתכוון חלילה לפגוע, פשוט אתה מעדיף לא לעסוק בנושא, אשריך תמשיך כך!!!

אני רק משתף אותכם ---- תבינו לבד!!!! מה המטרה... במקום להרחיב את המועצת ולעשות עוד סניפים בהנהגה מכתירים בלבד את הגאון רבי משה מאיה לזקן המועצת. וזהו... אין לי שום בעיה עם זה... אבל תבינו שזה נשמע לא הגיוני... שהכל נגמר במנויים בתוך המועצת בלבד!!!

התואר שנוסף לזקן חברי המועצת החדש​

ובא השמש וזרח השמש: בשער גיליון האבל של ביטאון ש"ס 'הדרך', נוסף התואר מו"ר לגאון רבי משה מאיה, שלמעשה מהיום הפך לזקן חברי המועצת של ש"ס​

משה ויסברג | חרדים11.1.2023 | 23:30

9ff8b46a7b909b73fee9.jpg
הגר"מ מאיה סופד בהלוויה | צילום: יעקב כהן
לאחר הסתלקותו של מרן פאר הדור הגאון רבי שמעון בעדני זצ"ל, ראש מועצת חכמי התורה, הוסיפו תואר בעיתון 'הדרך' - בטאון ש"ס לגאון רבי משה מאיה שמהיום יתווסף לשמו התואר מו"ר (מורנו ורבנו).
הגר"מ מאיה הוא למעשה כיום זקן חברי מועצת חכמי התורה, שבה חברים לעת עתה גם הגר"ר אלבז והגר"ד יוסף.
לאורך שנים היה התואר מו"ר, משמש בעיתון כתוארו של הגר"ש בעדני.
כזכור, לפני מספר חודשים פרסמנו לראשונה ב'בחדרי חרדים' כי הגר"מ מאיה, המכהן כיו"ר הוועדה הרוחנית של 'הדרך', הורה להוסיף את התואר מרן פאר הדור לגר"ש בעדני זצ"ל. לצד הכינוי מרן רבינו זי"ע המשמש למרן הגר"ע יוסף, ומרן רה"י זצוק"ל המשמש למרן חכם שלום כהן זצ"ל.

כעת כאמור יוכתר הגר"מ מאיה עצמו בתואר, כשלצידו נכתב התואר הזה רק על הראש"ל הגאון רבי יצחק יוסף.

מנהיג אינו תלוי בהכתרה ע"י מאן דהוא
מנהיג הוא דבר מציאותי
ואם חבריך טוענים שכמעט ואין מנהיג היום, אז ודאי שלא יעזור שיבוא השר ויכתיר מנהיגים חדשים. מגוחך לחשוב כך.
ב"ה יש לנו מנהיג גדול אשר מרן זיע"א הכתירו תחת כסאו. מי שקשה לו לקבל זאת ומחכה שיכתבו בעיתון מי המנהיגים החדשים, וזה מה שירגיע אותו, מצבו עגום ביותר. וד"ב.
כמה נכון. פשוט הדבר. אם כי יש ליתן סייג קטן, שבודאי אם העיתון יכתיר איזה רב שאינו מוכר כלל וכלל, בודאי שזה יקבל גיחוך בקרב הציבור, ורק כאשר יכתירו מי אשר נראה מסתבר גם בעיני האנשים דא עקא שלא נמסר לו באופן רשמי שרביט ההנהגה בודאי שיש בזה מן התועלת.

כמה נכון. פשוט הדבר. אם כי יש ליתן סייג קטן, שבודאי אם העיתון יכתיר איזה רב שאינו מוכר כלל וכלל, בודאי שזה יקבל גיחוך בקרב הציבור, ורק כאשר יכתירו מי אשר נראה מסתבר גם בעיני האנשים דא עקא שלא נמסר לו באופן רשמי שרביט ההנהגה בודאי שיש בזה מן התועלת.
אני לא התכוונתי שעיתון יכתיר מנהיגים ממש לא!!! יש כאן טעות בהבנה!!!
בודאי מי שהיה עד עכשיו במועצת צריך לתת לו להיות זקן המועצת.
אני רק אומר שצריך להרחיב, שדרעי יורה למרנן ורבנן מועצת החכמים שליט"א לשקול להרחיב את המועצת שלה לעוד רבנים נוספים של רבנים ידועים בעלי שם שיש להם כבר הנהגה בציבור הספרדי. וצריך לתת גם את ההנהגה.. זה לא הגיוני שישארו רק ג' חכמים וזהו... זה ממש לא הגיוני... הרי אפי' בסנהדרין היו ע"א חכמים. צריך את מגוון הרבנים. אגב אתה יודע שהגאון רבי יגאל כהן שליט"א שיש לו השפעה ענקית בציבור והוא ת"ח עצום וראש כולל גדול. ביקש ממרן הראש"ל שליט"א שהוא רוצה להיות במועצת חכמי התורה לא בשביל הכבוד חלילה, אלא הוא חושב שיש לו השפעה בציבור. וכן עוד רבנים, ב"ה לא אלמן ישראל!!!

אתה צודק אבל זה נושא כאוב, אני מעלה את זה לכאן לפורום כמו הרבה נושאים שחשובים מאד, עובדה שעד עכשיו יש המון צפיות לנושא הזה...
יש המון צפיות לנושא הזה, כמו לכל נושא-פולמוס.
הלוואי שהיו יותר צפיות לנושאים תורניים ומחכימים כמו שיש לשאר נושאי הפולמוס.

(מהסיבה הזו אני כבר חודש לא נמצא בשום פורום תורני, ואולי אמשיך בזה)

עולם הפוך איתי, דרעי לא אמור להורות למועצת מאומה, אלא המועצת נותנת הוראות לשלוחי דרבנן מה לעשות!!!
לא להורות, אלא לפתוח ביניהם את הנושא הנ"ל... כמו כל נושא שמגיע לשולחנם דרכו!!!
שמתי לב שאתם מחפשים רק את הטעויות שלי, זה כסילות שאין כמוה, מה אתם "בעלי התוספות" ויש לדקדק וכו'... תפסיקו עם הקטנוניות הזאת, א"א לנהל איתכם שיחה ברמה מקצועית, תזכרו שתלמידי ר"ע נפטרו רק בגלל שלא כבדו זה את זה... וביאר ר' אהרן קוטלר שזה בגלל שחיפשו תמיד את הטעויות של השני... זה גסות הרוח וללמוד על מנת לקנטר....

כבר ביקשנו
אנו לא גדולי ישראל
ואל לנו להכניס את ראשנו בתוך העניין הזה
זה גורר רק לשון הרע רכילות וכד'
שנאת חינם הרסה לנו את הבית
המועצת הראשונה
הוקמה על ידי מרנן ורבנן

הגאון רבי יגאל כהן שליט"א שיש לו השפעה ענקית בציבור והוא ת"ח עצום וראש כולל גדול. ביקש ממרן הראש"ל שליט"א שהוא רוצה להיות במועצת חכמי התורה
ידידי היקר מאוד
לא כל מה שיודעים כותבים,
תכבד קצת...

ערב טוב לכל החברים היקרים!
כעת עברתי על כל שירשור זה על ד' דפיו,
ואני לא מבין כמה דברים:
א. האם יש למישהו הו"א שמרן הראש"ל פוסק הדור אינו המנהיג כיום?!
ב. האם יש למישהו הו"א שהוא יותר חכם מחכמי ישראל ורוצה לייעץ להם האם להכניס למועצת, מתי, ואת מי?!
ג. האם יש למישהו הו"א שהכרעה זו האם להכניס למועצת ואת מי, לא עומדת לפתחו של המנהיג מרן הראש"ל שליט"א, שהוא כבר מפטירת חכם שלום זצוק"ל משמש כנשיא המועצת הבלתי מעורער (וד"ל ולמבינים.....)?!
אז די לעסוק בדברים אלו,
לא מכובד! ולא מתאים בעליל!
היכן נעלמה אמונת החכמים שלנו במרן שליט"א ובגדולי ישראל חברי מועצת חכמי התורה?!
רק הם יקבעו אם להכניס, מתי, ומי!!!
וגם אם יחליטו שיהיה רק חבר מועצת אחד זוהי דעת תורה ואין לנו להרהר ח"ו עליה!!

ערב טוב לכל החברים היקרים!
כעת עברתי על כל שירשור זה על ד' דפיו,
ואני לא מבין כמה דברים:
א. האם יש למישהו הו"א שמרן הראש"ל פוסק הדור אינו המנהיג כיום?!
ב. האם יש למישהו הו"א שהוא יותר חכם מחכמי ישראל ורוצה לייעץ להם האם להכניס למועצת, מתי, ואת מי?!
ג. האם יש למישהו הו"א שהכרעה זו האם להכניס למועצת ואת מי, לא עומדת לפתחו של המנהיג מרן הראש"ל שליט"א, שהוא כבר מפטירת חכם שלום זצוק"ל משמש כנשיא המועצת הבלתי מעורער (וד"ל ולמבינים.....)?!
אז די לעסוק בדברים אלו,
לא מכובד! ולא מתאים בעליל!
היכן נעלמה אמונת החכמים שלנו במרן שליט"א ובגדולי ישראל חברי מועצת חכמי התורה?!
רק הם יקבעו אם להכניס, מתי, ומי!!!
וגם אם יחליטו שיהיה רק חבר מועצת אחד זוהי דעת תורה ואין לנו להרהר ח"ו עליה!!
אתה קורא לא לעסוק ואתה הנך בהודעתך עוסק בנושא
או שתתן קריאה כללית שהעיסוק בנושא לא מכובד ולא מכבד
או שתתן דיווח על כך שכרגע מרן הראשל"צ מנהל את העניין מאחורי הקלעים
ושלום על ישראל

האזינו למשפטים האחרונים של הספדו של מרן הראש"ל שליט"א בלוייה, ותשמעו שמושכות ההנהגה בידיו: יה"ר שימשיך לעזור לנו מלמעלה, הוא מלמעלה ואנחנו מלמטה, שיסייע בעדינו להמשיך לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא ושניזכה להנהיג טוב את עמ"י, ושלא תצא תקלה מתחת ידינו וכו'

נערך לאחרונה:
אין בזה כל עוררין מי המנהיג של עם ישראל ובפרט בני עדות המזרח, הלא הוא מו"ר מרן הראשל"צ שליט"א גדול הדור!
כל העניין הוא מעבר לזה, שיש נחיצות ברורה להרחיב את המועצת בכללה וכמפורט לעיל באריכות, עין שם.
ומ"מ שמעתי אומרים שאכן יש תכנית כזו אלא שהיא תצא לפועל עם הכתרתו של מרן שליט"א לנשיא המועצת בעוד חודשים אחדים אי"ה, לו יהי כן!
ועכ"פ נראה לי שכולנו מצטרפים לברכת הדיוט שיזכה מרן פוסק הדור שליט"א להאריך ימים על ממלכתו בבריאות איתנה ונהורא מעליא, ונזכה לאורו והנהגתו עד ביאת משיח צדקנו במהרה בימינו אמן ואמן!!!
שבת שלום ומבורך

האזינו למשפטים האחרונים של הספדו של מרן הראש"ל שליט"א בלוייה, ותשמעו שמושכות ההנהגה בידיו: יה"ר שימשיך לעזור לנו מלמעלה, הוא מלמעלה ואנחנו מלמטה, שיסייע בעדינו להמשיך לאסוקי שמעתתא אליבא דהלכתא ושניזכה להנהיג טוב את עמ"י, ושלא תצא תקלה מתחת ידינו וכו'
אין כל חדש תחת השמש

חזור
חלק עליון