בס"ד
קראתי ועיינתי בדיונים הישנים כאן על נושא הבמבה,
הנושא האחרון נשאר בצ"ע בדעתו של הראש"ל שליט"א (ברכת במבה במילוי שרכיביה הם קמח תירס ולא גריסי תירס)
לאחר בירור עם מבין עניין בתוך החברה, להלן הנתונים:
תהליכי הייצור מעט שונים בין במבה קלאסית, במבה אדומה ובמבה במילוי.
המשותף לכולם הוא שגריסי התירס / קמח התירס עוברים תהליך אקסטרוזיה (שיחול) ומתנפחים ברמות שונום עם יציאתם מהתהליך.
בבמבה אדומה מתקיים לאחר מכן תהליך ציפוי ובבמבה במילוי יש תוספת של מילוי.
במבה קלאסית ובמבה אדומה מכילות גריסי תירס נטחן לגודל חלקיקים גסים יחסית.
במבה במילוי מכילה קמח תירס.
שימו לב לסקופ: ישנם במבות במילוי (קרם וופל בלגי / עוגיות) שבמרכיבים יש קמח חיטה.
על פי הנאמר לי קמח חיטה הוא אחד המרכיבים בקרם בטעם וופל בלגי (מהווה כ 5% מהמוצר) ומשמש כחלק מהבסיס של הקרם על מנת לתת טעם של מוצר אפוי.
בהתאם לכך, נראה מאוד שברכת סוגי הבמבות האלו היא מזונות, ואילו שאר הבמבות במילוי שאינם מכילים קמח חיטה אלא קמח תירס בלבד, ברכתם תהיה שהכל.
קראתי ועיינתי בדיונים הישנים כאן על נושא הבמבה,
הנושא האחרון נשאר בצ"ע בדעתו של הראש"ל שליט"א (ברכת במבה במילוי שרכיביה הם קמח תירס ולא גריסי תירס)
לאחר בירור עם מבין עניין בתוך החברה, להלן הנתונים:
תהליכי הייצור מעט שונים בין במבה קלאסית, במבה אדומה ובמבה במילוי.
המשותף לכולם הוא שגריסי התירס / קמח התירס עוברים תהליך אקסטרוזיה (שיחול) ומתנפחים ברמות שונום עם יציאתם מהתהליך.
בבמבה אדומה מתקיים לאחר מכן תהליך ציפוי ובבמבה במילוי יש תוספת של מילוי.
במבה קלאסית ובמבה אדומה מכילות גריסי תירס נטחן לגודל חלקיקים גסים יחסית.
במבה במילוי מכילה קמח תירס.
שימו לב לסקופ: ישנם במבות במילוי (קרם וופל בלגי / עוגיות) שבמרכיבים יש קמח חיטה.
על פי הנאמר לי קמח חיטה הוא אחד המרכיבים בקרם בטעם וופל בלגי (מהווה כ 5% מהמוצר) ומשמש כחלק מהבסיס של הקרם על מנת לתת טעם של מוצר אפוי.
בהתאם לכך, נראה מאוד שברכת סוגי הבמבות האלו היא מזונות, ואילו שאר הבמבות במילוי שאינם מכילים קמח חיטה אלא קמח תירס בלבד, ברכתם תהיה שהכל.
נערך לאחרונה: