• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

מידע חדש בעניין סוגי במבה שברכתם מזונות/שהכל

בס"ד
קראתי ועיינתי בדיונים הישנים כאן על נושא הבמבה,
הנושא האחרון נשאר בצ"ע בדעתו של הראש"ל שליט"א (ברכת במבה במילוי שרכיביה הם קמח תירס ולא גריסי תירס)
לאחר בירור עם מבין עניין בתוך החברה, להלן הנתונים:

תהליכי הייצור מעט שונים בין במבה קלאסית, במבה אדומה ובמבה במילוי.
המשותף לכולם הוא שגריסי התירס / קמח התירס עוברים תהליך אקסטרוזיה (שיחול) ומתנפחים ברמות שונום עם יציאתם מהתהליך.
בבמבה אדומה מתקיים לאחר מכן תהליך ציפוי ובבמבה במילוי יש תוספת של מילוי.
במבה קלאסית ובמבה אדומה מכילות גריסי תירס נטחן לגודל חלקיקים גסים יחסית.
במבה במילוי מכילה קמח תירס.

שימו לב לסקופ: ישנם במבות במילוי (קרם וופל בלגי / עוגיות) שבמרכיבים יש קמח חיטה.
על פי הנאמר לי קמח חיטה הוא אחד המרכיבים בקרם בטעם וופל בלגי (מהווה כ 5% מהמוצר) ומשמש כחלק מהבסיס של הקרם על מנת לתת טעם של מוצר אפוי.


בהתאם לכך, נראה מאוד שברכת סוגי הבמבות האלו היא מזונות, ואילו שאר הבמבות במילוי שאינם מכילים קמח חיטה אלא קמח תירס בלבד, ברכתם תהיה שהכל.
 
נערך לאחרונה:
חזור
חלק עליון