מי התפלל בשנים האחרונות עם מרן מלכא רבינו עובדיה יוסף זצ''ל ?

שלום לתלמיד מרן מלכא, האם יש כאן מישהו שהיה נוכח תקופה (אפ' של מינימום שבועיים) בתפילות עם מרן מלכא רבינו עובדיה יוסף זצ''ל בבית כנסת שלו בשנים האחרונות???

ולחילופין מי היו השליחי ציבור הקבועים שלו בימי חול בשנים האחרונות?

צריך לברר מעשה רב

הרב משה בצרי ממכון "הכתב" ומדרש "כתר שושנים" יכב"ץ בסמוך ונראה למדרש יחוה דעת ולשעבר ברחוב חיי אדם ואח"כ הרב בוטא שליט"א
אבל רוב בנין ומנין של התפילות בבית הרב ברחוב הקבלן הן בקומה ב' בבית עצמו והן בקומה א' בבית הכנסת היה חכם משה בצרי בנו של חכם עזרה בצרי

הרב משה בצרי ממכון "הכתב" ומדרש "כתר שושנים" יכב"ץ בסמוך ונראה למדרש יחוה דעת ולשעבר ברחוב חיי אדם ואח"כ הרב בוטא שליט"א
אבל רוב בנין ומנין של התפילות בבית הרב ברחוב הקבלן הן בקומה ב' בבית עצמו והן בקומה א' בבית הכנסת היה חכם משה בצרי בנו של חכם עזרה בצרי
שחיבר לאחרונה סט ג"ח עה"ת

טלפון של הרב משה שרון שליט''א
0527-671-393
תיעד ורשם בכתב ידו כל הנהגה של מרן מלכא זצוק''ל בתפילות בימות החול ובחגים ובימים הנוראים
הוא אמר שהוא לא מכיר את השליחים ציבור והוא בעצמו היה מתפלל בחגים אצל מרן מלכא
אני רוצה בבקשה את המס' של ר' משה בצרי הנ"ל

בעניין הרב בוטא הנ"ל, איך הוא התחיל להיות חזנו של מרן?
כי היות ומרן בתפילת שחרית דיום שב"ק, הזמירות הוא ביקש את ר' חיים רז שליט"א שיקרא בקול, וכך הוה,
אבל פעם אחת נצרך ר' חיים לצאת למקום כל שהוא, וביקש ר' חיים שיקרא היושב על ידו להחליפו,
ולמזלו זה היה מיודענו ר' בוטא, ואז הדרך הייתה קצרה, שהוא יהיה חזן אל מרן,
שקורא בקול רם ובדקדוק כדבעי, ויחסית לא לאט שיכביד על הציבור, וכך הוה, אשריו.
נ.ב. ר' חיים הנ"ל היה מלמד דרדקי, בגנים של ת"ת "סוכת דויד" בהיות משכנו ברחוב דויד ילין, היכן ששוכן ישיב"ק ד"מאור התורה" של חכם אברהם סאלם, (אודות מנהל ת"ת "סוכת דויד" חכם מנחם בצרי ראה בספר "מנחם משיב נפשי")

בעניין הרב בוטא הנ"ל, איך הוא התחיל להיות חזנו של מרן?
כי היות ומרן בתפילת שחרית דיום שב"ק, הזמירות הוא ביקש את ר' חיים רז שליט"א שיקרא בקול, וכך הוה,
אבל פעם אחת נצרך ר' חיים לצאת למקום כל שהוא, וביקש ר' חיים שיקרא היושב על ידו להחליפו,
ולמזלו זה היה מיודענו ר' בוטא, ואז הדרך הייתה קצרה, שהוא יהיה חזן אל מרן,
שקורא בקול רם ובדקדוק כדבעי, ויחסית לא לאט שיכביד על הציבור, וכך הוה, אשריו.
נ.ב. ר' חיים הנ"ל היה מלמד דרדקי, בגנים של ת"ת "סוכת דויד" בהיות משכנו ברחוב דויד ילין, היכן ששוכן ישיב"ק ד"מאור התורה" של חכם אברהם סאלם, (אודות מנהל ת"ת "סוכת דויד" חכם מנחם בצרי ראה בספר "מנחם משיב נפשי")
אם תוכל לכתוב בעברית צחה, למתקשים בבבלית...

אם תוכל לכתוב בעברית צחה, למתקשים בבבלית...
בוקר טב ומבורך! לאחר דרישת שלומו וטובתו כל הימים,
כל אחד וסיגנון כתיבתו ויחודו, כמו שפרצופיהם שונים, ודעותיהם שונים, אז גם מימלא הכתיבה ולשון צורת הדיבור הם שונים.
ברכה והצלחה בכל מכל כל עד בלי די, המשך יום נעים ומבורך.

שלום לתלמיד מרן מלכא, האם יש כאן מישהו שהיה נוכח תקופה (אפ' של מינימום שבועיים) בתפילות עם מרן מלכא רבינו עובדיה יוסף זצ''ל בבית כנסת שלו בשנים האחרונות???
אנא עבדא - בשבתות בלבד.
הרב בוטא היה החזן ובדר”כ חכם דוד יוסף בעל הקורא ולעיתים הרב בוטא.
מרן מלכא היה עולה מפטיר לקול שירת יחיד דגול מרבבה.

רבנו @יעקב הבבלי שליט"א, המשך בדרכך זו, להחכימנו ולאלפנו חכמה בינה ודעת ממעיינך הבלתי נדלה! החל מדברי התורה וההלכה - ועד מעשיות פנינים ועובדות מגדולי וחכמי ישראל זצוק"ל ושיבדלחט"א! שוב ושוב אנו נשאבים לרחובותיה של ירושלים של מעלה, עיר של חכמים וסופרים אשר הילכו בה, ואנו מרגישים ממש לצידם כגדול עומד ע"ג, משל היינו שם! לך בכחך זה והושעת את ישראל!

שלום חברים יקרים!
זכיתי להתפלל עם מרן זצ”ל בשבתות בשנות ילדותי, ולאחר שנים בביתו, ובעז”ה מדי פעם אשתדל להזכר ולעלות מאשר ראו עיני.
הנהגה קטנה הזכורה לי:
מרן היה עולה מפטיר ולאחר מכן כמדומה שהיה חזן במוסף, וכשהיו הילדים מתאספים לאמירת ימלוך, היה מורה שבפעם הראשונה יאמרו בסוף ”הללויה” רק פעם אחת ורק בפעם השניה יאמרו שלש פעמים כנהוג.

על מש"כ לעיל המכונה בשם "זעיר אנפין" עיי"ש
ימים אזכרה על ימים שעברו, בבית הכנסת "אוהל רחל" יכב"ץ לעדת בבל יצ"ו ס"ט, ברחוב דויד ילין בעיה"ק,
על האיש היקר ירא ה' מנקיי הדעת דירושלם ר' מנשה פנירי יצ"ו, אחיו של שריד לדור דעה ר' אברהם פנירי יצ"ו מבית הכנסת "בית אהרון" ברחוב חיים עוזר בשכונת בית ישראל בעיה"ק, ואחיו האחר כמדומני ר' יעקב פנירי הוא חתן דציס"ע חק"ו חכם סלמאן מוצפי.
שהיה מתפלל בקביעות במנין דוותיקין בהנץ החמה בשב"ק, ואף היו ימים לא מעטים שהיה מגיע ג"כ בימות החול, ושאול שאלתי היכן נעלם חכם מנשה, ואמרו לי שהיות והם אומרים המנגינה של פסוק "ימלוך" לפני שמחזירים הס"ת לפני מוסף, וכופלים מילת "הללויה" ב' פעמים, קשה לו הדבר הזה כולו, וילך הלוך, ע"כ המעשה, וע"פ הידוע לי שבימי החול הוא מתפלל בנץ, עם חכם יצחק בצרי בישיבת ק"ק המקובלים "השלום" רחוב תחכמוני פינת דויד ילין בראשות ונשיאות המקובל חכם דויד שלום בצרי.
נ.ב. עימש"כ בזה בשו"ת אורל"צ ח"ב ותרו"צ

אני זכיתי בשנים האחרונות לחייו להיות אצלו כל יום כיפור.
וכתבתי כבר רשמים משם כאן בפורום.
אולי הרב @בנימין לוריא יביא לנו מ"מ.

ותוכל לשאול אני יענה מה שאני יודע.

נערך לאחרונה:
רבנו @יעקב הבבלי שליט"א, המשך בדרכך זו, להחכימנו ולאלפנו חכמה בינה ודעת ממעיינך הבלתי נדלה! החל מדברי התורה וההלכה - ועד מעשיות פנינים ועובדות מגדולי וחכמי ישראל זצוק"ל ושיבדלחט"א! שוב ושוב אנו נשאבים לרחובותיה של ירושלים של מעלה, עיר של חכמים וסופרים אשר הילכו בה, ואנו מרגישים ממש לצידם כגדול עומד ע"ג, משל היינו שם! לך בכחך זה והושעת את ישראל!
תודה רבה!
ומי יתן שנזכה לפרגן, ככה אחד לשני, בלב שלם ובטוב לבב בנפש חפצה ורחבה, וכ"ש לבני בתינו תרתי משמע, וכן למערכת פורום מרן, בענווה ובחן ובשכל טוב על שנותנים לנו אפשרות, לכתוב בחשק ובהשתוקקות ובשמחה עצומה עד בלי די, את אשר שמענו במשך שנים רבות מפי הזקנים והחכמים, למען יעמדו ימים רבים, את מקצת ממורשת יהדות ספרד המעטירה, ועל צבאם חכמי ישיבת הפאר של יהדות המזרח "מדרש פורת יוסף" יכב"ץ, וכן שאר רבותינו גאוני עדת הספרדים בכלל, ובפרט לחכמי בבל המעטירה.
בברכת התורה ואוהביה, שנזכה לאכול מהזבחים ומהפסחים בבנין בית מקדשנו ותפארתנו, בעגלא ובזמן קריב, אמן.

נערך לאחרונה:

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון