מה זה עוזר לנו כל המחלוקות האלו בטוח אני שמרן זיע"א לא היה מרוצה ממחאות מסוג זה אע"פ שנראה לך שאתה צודק ודואג לכבוד מרן זיע"אלא ציפיתי לתגובות אחרות. תעשו מחאה על מה שצריך ותפסיקו להתלהב מחיצוניות נוצצת. אני בטוח שהזמן יעשה את שלו ותגלו את האמת.
מה זה עוזר לנו כל המחלוקות האלו בטוח אני שמרן זיע"א לא היה מרוצה ממחאות מסוג זה אע"פ שנראה לך שאתה צודק ודואג לכבוד מרן זיע"אלא ציפיתי לתגובות אחרות. תעשו מחאה על מה שצריך ותפסיקו להתלהב מחיצוניות נוצצת. אני בטוח שהזמן יעשה את שלו ותגלו את האמת.
הועלה כבר בדיון אחר.מצ"ב התפרסם בפורום אוצה"ח
הועלה כבר בדיון אחר.
אני לא אמרתי מאיפה זה. אתה אמרת....יצחק משען, מה עובר עליך, אולי תפסיק לצטט מאותו משוגע שיוצא השכם והערב על מרן פוסק הדור הראשון לציון שליט"א
וגם לא הבנתי מה מיוחד בסיפור שהבאת כאן, על מי ההספד על חכם שלום או על הר"א אוירבך.
אולי תפסיק.
ראיתי את זה ותמהתי אם זה נכון לגמרי או שהסתיר עצמו כי ודאי חכם גדול כמותו צריך להשלים את כל פרד"ס התורה* אף על פי שהיה בנו של המקובל חכם אפרים כהן זצ"ל, הוא עצמו התרחק מלימוד קבלה.
ככה"נ הכוונה היא שהתרחק עכ"פ בפרהסיא. וכבר השיבו לך ע"כ כאן.ראיתי את זה ותמהתי אם זה נכון לגמרי או שהסתיר עצמו כי ודאי חכם גדול כמותו צריך להשלים את כל פרד"ס התורה
אף לא אחד כתב תשובה ברורה, חשבתי שיש כאן מי שמכיר אותו מקרוב. יש לשאול לאנשי ביתו..ככה"נ הכוונה היא שהתרחק עכ"פ בפרהסיא. וכבר השיבו לך ע"כ כאן.
הכוונה שלא שם את עיקר לימודו בקבלה וכן בהנהגותיו.ראיתי את זה ותמהתי אם זה נכון לגמרי או שהסתיר עצמו כי ודאי חכם גדול כמותו צריך להשלים את כל פרד"ס התורה
ב"ה, יש עוד חכמים כאלה. שלא מחפשים רעש ואקשן.נפעמתי מגדלותו וחוכמתו שידע לחלוק בהלכה אך מאידך שזה ישאר רק בהלכה.
וכדוגמא הרבה פסקים נהג כהבא"ח ולא נהג בהרבה פסקים כמר"ן יבי"א זיע"א. אך הערכתו למרן נשארה איתנה וחזקה ללא גבול.
וכן בעינין היחס שלו למ"ב [היה מדקדק מהמ"ב כאחד הראשו' כנודע אצל כל מי ששמע את השיעורים בהלכות שבת כמידי שבת בשבתו ]
אך מרן רה"י אף שחלק בכמה הלכות על מרן היבי"א זיע"א בין להקל ובין להחמיר אך בכ"ז העריכו כגאון הדור והדרו.ב"ה, יש עוד חכמים כאלה. שלא מחפשים רעש ואקשן.
וכעין מה שאמרו שבארעא דישראל מרן ז"ל הוא מרא דאתרא ויש למורה להורות הלכה כדבריו ולהחמיר לעצמו אם ירצה. כך גם בעניננו יש המורים כמרן ז"ל בשו"ע ע"פ דעת מרן ע"ה ולעצמם נוהגים אחרת.. וכפופים ומתבטלים באמת למרן כי יודעים רום ערכו!