מעשה נוסף שראיתי בעיני משהייתי במנטשינג של ישיבת "פורת יוסף" לפני כשלוש שנים (ומסתבר שלרבים כאן שהיו נוכחים שם זוהי רק תזכורת) שם ישבו שני ראשי הישיבה יחדיו, חכם שלום זצ"ל ויבלט"א חכם משה צדקה.
והנה המנחה הכריז (כנראה בכוונה בצורה כזו) "מרן ראש הישיבה מוזמן לישא דברים" ואז, בפשטות עם צהלת פנים פנה מיד לחכם משה בתנועת ראש כאומר לו 'נו, נו, ישא מו"ר מדברותיו...' והנה חכם משה כהרגלו הידוע הסתגר בעצמו, הוריד ראשו וכמובן הפנה את המנחה לעבר חכם שלום.
המנחה פנה לחכם שלום (וכנראה עשה כן בכוונה כדי לספר על הכבוד שנהג חכם משה כלפיו) ובכן ביקשו לעלות ולדבר.
חכם משה קלט מיד על פניו של המנחה שעומד המנחה כעת לעשות מזה רעש שהנה הוא כזה עניו ושפל וכו' ומיד מיהר לעבר הסטנדרט והחל הוא לדבר.
אומנם מיד לאחר דבריו של חכם משה התברר שהמנחה עדיין לא ויתר, הוא פנה אל הסטנדרט ושאל את הציבור הענק "שמתם לב למה שקרה כאן?" וכשהוא אז ממהר לספר כי הנה, לא חדלה תורת הענווה מ"פורת יוסף" וממש כמו שהיה בזמן הקדמון עם חכם יהודה צדקה והגרב"צ אבא שאול שכל אחד היה מצביע לתורמי הישיבה שהגיעו להיכל הישיבה על רעהו באומרו "הוא ראש הישיבה. לא אנכי" כן גם נוכחנו כי קרה כעת עתה והנה כעת יעלה לדבר גם חכם שלום.
חכם שלום החל להשמיע מדברותיו בכבדו את רעהו כשאמר בקול רם ונוקשה "בזכות מי אתם חושבים שנהייתי ראש הישיבה. בזכות אבא שלו. חכם יהודה צדקה ראה אותי לומד בישיבה, אמר לי; תתחיל למסור כאן שיעורים, אח"כ גם בחרו בי בזכות זה להמשיך ולהיות ראש הישיבה."
אחרי זה חכם שלום זצ"ל דיבר בעניין "בור ששתית ממנו מים- אל תזרוק בו אבן" וקישר את זה לעניין הסיוע לישיבת "פורת יוסף" באומרו שגם מי שקיבל "טפו" בראש מרבו ונזרק מהישיבה- עדיין צריך להוקיר טובה לישיבה.
ואגב, בהקשר לכך, אז משום מה, המנחה לפתע קצת ירד בפומבי על יו"ר התנועה באומרו "הננו כעת להזמין לבמה בוגר "פורת יוסף" שמשום מה לא אוהב להזכיר שהוא למד בישיבה והוא יותר אוהב לומר שהוא למד ב"חברון" והוא יהיה הפותח של המנטשינג בשמונה מאות אלף ש"ח".
הרב אריה עלה לבמה כשהוא שואג בקול נמוך ואמר "קודם כל, אני צריך ללמד את המנחה צורת עבודה, ככה לא עושים בפומבי. אבל נו, אמרו שאני אתרום שמונה מאות אלף ש"ח- נו, אז אתרום. אבל האם אני שכחתי שלמדתי ב"פורת יוסף"? שמעתם מה אמר חכם שלום? אם הרב עשה לתלמיד "טפו", אז זה בדיוק מה שהיה, חכם בן ציון אמר לי שמתאים לי יותר ללמוד עם אשכנזים, אז עברתי ל"חברון"..."