👑דן גור אריה 👑
Active member
מרן מלכא פוסק בחזו''ע פורים לנשק גם את התפילין של היד, ומציין כמקור לדרשת חז''ל במגילה טז, ומוסיף כפרש''י שם. עכת''ד. צ''ע מה מרן מלכא בא לומר בפרש''י שם, שאין שם פרש''י על הדרשה הזו, ומהיכן המקור גם לנשק תפילין של יד?
אני שואל על התוספת בחזו''ע גם לתפילין של היד, כי במועד לכל חי שציין לבאר היטב כתוב תפילין סתם וכדרשת חז''ל במגילה דמיירי על תפילין של ראש דווקאמה שכתב 'ויקר' אלו תפילין, נדפס בליקוטי רש"י בסוף ד"ה אלו תפילין שבראש
אבל מה שכתב למשמש בהן זה מספר מועד לכל חי לא מרש"י
מרן מלכא פוסק בחזו''ע פורים לנשק גם את התפילין של היד, ומציין כמקור לדרשת חז''ל במגילה טז, ומוסיף כפרש''י שם. עכת''ד. צ''ע מה מרן מלכא בא לומר בפרש''י שם, שאין שם פרש''י על הדרשה הזו, ומהיכן המקור גם לנשק תפילין של יד?
כדאי לבדוק ברש"י שבעין יעקבאני שואל על התוספת בחזו''ע גם לתפילין של היד, כי במועד לכל חי שציין לבאר היטב כתוב תפילין סתם וכדרשת חז''ל במגילה דמיירי על תפילין של ראש דווקא
במועד לכל חי כתב תפילין ולא פירשאני שואל על התוספת בחזו''ע גם לתפילין של היד, כי במועד לכל חי שציין לבאר היטב כתוב תפילין סתם וכדרשת חז''ל במגילה דמיירי על תפילין של ראש דווקא
מהמקור לדרשת חז''ל במגילה על אותו הפס' דמיירי על תפילין של ראש. מימלא עליך הראיה....במועד לכל חי כתב תפילין ולא פירש
מהיכי תיתי דלא מיירי גם בשל יד?
חיפשתי בעין יעקב את שאהבה נפשי בפרש''י ולא מצאתיו....כדאי לבדוק ברש"י שבעין יעקב
הייתי עושה זאת בשמחה ובנפש חפצה, אבל כעת אין לי אפשרות טכנית. מחילה.
זה פרפראה יפה אבל ירדת להציל ולא הצלת, ואדרבה הטבעת אותנו יותר בקושיה (כמובן לאמיתה של תורה), שבתוס' שהזכרת מבואר להדיא מהחילוק של תפילין של ראש משל יד, ושהפס' וראו כל עמי הארץ וכו' וכאלעזר קאי דווקא על של ראש, וזה התירוץ של התוס' שם,אפשר לומר 'וראו כל עמי הארץ וכו' היינו תפילין שבראש דייקא (תוס' ברכות דף ו.)
אבל ויקר לשון כבוד גם תפילה של יד שייך בה