מרפסן איגרי
Well-known member
בעוד כמה שנים ספר לנו כמה פירות גדלותתחיל אתה ותראה שזה יעשה פירות
בעוד כמה שנים ספר לנו כמה פירות גדלותתחיל אתה ותראה שזה יעשה פירות
אני אישית עושה נפילה, וראו אותי כמה אברכים ושאלו אותי למה אני עושה נפילה? והסברתי להם את הרקע של הסוגיא והבאתי להם את הקונטרס הקצר שכתבתי ושינו את דעתם וכיום הם נופלים על פניהם.בעוד כמה שנים ספר לנו כמה פירות גדלו
בעלון בית נאמן הרב מזוז יצא נגד החוברת אבל תמהתי שהוא לא התייחס לטענות שלו בייחס של השולחן ערוך לסכנה
כבודך הוא בעמ"ח קונטרס נפלה נא?והבאתי להם את הקונטרס הקצר שכתבתי
לא.כבודך הוא בעמ"ח קונטרס נפלה נא?
כבודך הוא בעמ"ח קונטרס נפלה נא?
יפה מאוד!מספיק לראות מי רוב הרבנים המסכימים, ומבינים שאין זה הקו שאותו הורה לנו מרן זצוק"ל ובנו ממשיך דרכו שליט"א.
כעת בדקתי כאן וראיתי כמה אשכולות שכת"ר כותב נגדו, ובכמה דברים (שחלקם תמוהים ומחודשים כמו זה) מעתיקו בשתיקה, ילמדנו רבינו שורת הדין היכן נוטה?לא לא לא!!! לא קרב זה אל זה כל הלילה וכל היום. אני רק העתקתי מה שקיבלתי ממנו במייל כדמותו וצלמו. ותו לא מידי.
הגר"י משען הולך בדרך סבו הגאון חיד"א שנוהג להעתיק בשתיקה, אבל כל שלא כתב "וכן עיקר" אין אחריותו על הדברים, כנודע.כעת בדקתי כאן וראיתי כמה אשכולות שכת"ר כותב נגדו, ובכמה דברים (שחלקם תמוהים ומחודשים כמו זה) מעתיקו בשתיקה, ילמדנו רבינו שורת הדין היכן נוטה?
אתה רוצה שאחשוף אותו?!???
אשמח שיאיר עיני
אפילו בפרטי
לא ביקשתי שיחשוף אותו, ביקשתי לדעת על השושלת של החיד"א....אתה רוצה שאחשוף אותו?!
רצונו של אדם זהו כבודו!!!
נכדיו היו גם מבני אשכנז...לא ביקשתי שיחשוף אותו, ביקשתי לדעת על השושלת של החיד"א....
אני לא נגד אף אחד ח"ו. אני בעד האמת איפה שתהיה.כעת בדקתי כאן וראיתי כמה אשכולות שכת"ר כותב נגדו, ובכמה דברים (שחלקם תמוהים ומחודשים כמו זה) מעתיקו בשתיקה, ילמדנו רבינו שורת הדין היכן נוטה?
זה טעות אני לא מצאצאי החיד"א אלא מצאצאי האור החיים הקדוש והרב שרשי הים ע"ה.הגר"י משען הולך בדרך סבו הגאון חיד"א שנוהג להעתיק בשתיקה, אבל כל שלא כתב "וכן עיקר" אין אחריותו על הדברים, כנודע.
אלו ואלו דברי אלוקים חיים.זה טעות אני לא מצאצאי החיד"א אלא מצאצאי האור החיים הקדוש והרב שרשי הים ע"ה.
תבדוק זאת שוב.צאצאי האור החיים הקדוש
ולהרב שרשי הים כן היה? תשאל את הרה"ג @מוישי ס"טתבדוק זאת שוב.
כי כפי הנראה לרבינו חיים בן עטר זיע"א לא היו ילדים.
אדרבה, הרב משען בכוונה נקט שמות שידוע שלא היה להם ילדים.לא נורא, הרב פשוט התכוין שבפעם הבאה לפני שכבודו יתקע שמות, עדיף לציין שמות שהציבור אינם יודעים שאין להם צאצאים...
אפשר לעיין ב"פרקי תולדות" הנדפס בראש הספר "פאת ים" לגאון הנזכר זיע"א שיצא מחר מבית הדפוס בע"ה. שם מובא אריכות גדולה בעניין "הפרשה הכאובה שהסעירה את העיר איזמיר".ולהרב שרשי הים כן היה? תשאל את הרה"ג @מוישי ס"ט