• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

ספק בענין סעודת פורים השנה

אד יעלה

Well-known member
אדם שיודע שהוא ישתה והוא לא יכול לעשות סעודת ליל שבת האם בכל זאת ישתה
ושורש השאלה שבבאה''ל מביא כמה אחרונים שאם יש לו סעודת ברית ויודע שע''י שיאכל בבוקר לא יוכל לאכול סעודת שבת [או אכילה גסה שזה לא אכילה] יש אחרונים שכתבו שהוא אנוס ויאכל בבוקר סעודת ברית אבל הביאוהל כותב שכיון שסעודת ליל שבת זה חובה אבל סעודת ברית זה מצווה בעלמא ולא חובה וא''כ יש לדון בסעודת פורים שאם הוא יאכל לא יצליח לאכול בלילה לכאורה הוא צריך לאכול כיון שגם סעודת שבת זה חובה מדברי הנביאים וגם סעודת פורים זה חובה מכתובים ושניהם דברי קבלה ועכ''פ אם ישאל מאיפה למעט לאכול יש להסתפק בזה.
וגם כלפי שתיית יין שזה חלק מהימי משתה ושמחה ובפרט לאותם שסבורים שהשתייה דעד שלא ידע זה שיעור שאם לא שתה כך לא יצא יד''ח.
ובוודאיש זה פשוט כמו שכתב הרמ''א שצריך לעשות בבוקר כמו שצריך אבל כאן איירי בדיעבד מה להורות לו וצ''ע.
 
אדם שיודע שהוא ישתה והוא לא יכול לעשות סעודת ליל שבת האם בכל זאת ישתה
הביה''ל והחיי אדם כותבים שאם יודע שע''י השכרות יבטל איזו מצוה עדיף שלא להשתכר, וכ''פ כל האחרונים
ובוודאיש זה פשוט כמו שכתב הרמ''א שצריך לעשות בבוקר כמו שצריך אבל כאן איירי בדיעבד מה להורות לו וצ''ע.
שיעשה כמו הרמ''א, ישתה קצת וירדם קצת, וכך נהג מרן הרב עובדיה כל השנים
 
מעיקה"ד יכול לשתות שהעוסק במצוה פטור מן המצוה וכ"פ מרן שליט"א בילקו"י.

רק עיצה טובה קמ"ל האחרונים שלא יעשה כך, והיא היא הערת האחרונים שמי שיודע שיפסיד ברכהמ"ז וכו' לא ישתה.
 
חזור
חלק עליון