יש סתירה ידועה: מצד אחד הרמב"ם כותב שמי שחוקר אחר הי"ג עיקרים עובר בלאו דאורייתא ,
מצד שני כותב במקום אחר שמצווה לחקור ולהגיע לאמונה ע"י העיון השכלי.
והתשובה הפשוטה (מהר"ל ועוד רבים): אם אתה בא לחקור בשביל להחליט אם זה נכון או לא נכון עברת על לאו דאורייתא (
מפאת קוצר המשיג, כלשונו הזהב), אך אם אתה מאמין באמונה שלימה, ובטוח ונאמן לך שהכל נכון על בסיס המסורת והנביאים-מצווה לחקור, שודאי תגיע להשגות גבוהות.
@מאור כהן הלז, אם היה בא בגישה שהוא בטוח שהכרעת גדולי דורינו נכונה, וכל דברם אמת וצדק, ורק היה שואל איך זה מסתדר עם המקורות, ניחא (גם כבר מזמן היה משתכנע). אך היות ובא לקנטר ולדחות בהינף יד את דברי כל גדולי הדור (על אף "קוצר המשיג") כל הדיון הפך ל"דע מה שתשיב" אחד גדול, וחבל על כל מילה נוספת. תדע,
אם זה היה במתמטיקה- שלכל הפרופסורים הגדולים היה יוצא פתרון X, ולך ולעוד כמה קשקשנים היה יוצא Y, היית יושב בשקט ומחפש איפה תעית, ולא מנפנף להם בכל מיני משפטים מסוקרטס ופיתגורס שברור שהם יודעים כבר, וגם פי עשר יותר טוב ממך. אז פשוט שב בשקט ותחפש איפה הטעות שלך.
אני גם הייתי דתי לאומי בעוונותי הרבים, והריני אוד מוצל מאש, על כן אני מדבר מדם ליבי, רמת
העיוורון ברוב מוחלט של הציבור הזה גדולה מהעיוורון של הבהמות בקפלן. יש מלבי"ם שמבאר שככל שהאדם קרוב לאמת כל קשה לו לראות אותה.
ב"ה שציבור זה הולך ונעלם, שבכל דור שעובר 50% מתחלנים, 30% נהיה לייט, 15% איך שהוא מחזיק, ו5% מתחרד.
(גם הכשרים שבכם הם כברז מזהב ללא חיבור למים, כמאמרו של מורינו הגר"ש פישר זצ"ל, בטח אתה מכיר אותו)
@מאור כהן תחזור לערבוביה שלך בבני עקיבא, למסע פסח, לשבת ארגון, לשירה מעורבת, לנחל או מעין מעורב, להלל עם ברלב"ט ביום העצמאות (ועל האש כמובן) תחזור לסרטים והסדרות שלך (שעצרת מהם לרגע כדי להפריע לפורום הקדוש הזה) אני בטוח שאתה עוצם את העיניים בקטעים שצריך וכו' וכו'. הרי להכל יש לכם תירוצים הלכתיים עלובים נבובים ומובנים מראש, וכמאמר הרב ז"ל- בית של גויים.
הנח לנו לנפשינו.