• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

ספר 'חיל השם' מאת הרב שלמה בניזרי, על איסור גיוס בני ישיבות, תשפ"ה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
מרן שליט"א אמר שאותו בחור למד בישיבת הסדר.
חבל על דאבדין!
אחים של מרן לא למדו בישיבות הסדר. ככל הידוע לי, לפחות. ומרן שליט״א גם לא אמר את מה שאתה טוען. אם אינני טועה. וגם אם כן, חוזרים בשאלה יש מכל הישיבות ומכל המגזרים. כמות הדתלשי״ם של ישיבות ההסדר הוא נמוך מאוד ובאמת שואף ל 0

יש סתירה ידועה: מצד אחד הרמב"ם כותב שמי שחוקר אחר הי"ג עיקרים עובר בלאו דאורייתא , מצד שני כותב במקום אחר שמצווה לחקור ולהגיע לאמונה ע"י העיון השכלי. והתשובה הפשוטה (מהר"ל ועוד רבים): אם אתה בא לחקור בשביל להחליט אם זה נכון או לא נכון עברת על לאו דאורייתא (מפאת קוצר המשיג, כלשונו הזהב), אך אם אתה מאמין באמונה שלימה, ובטוח ונאמן לך שהכל נכון על בסיס המסורת והנביאים-מצווה לחקור, שודאי תגיע להשגות גבוהות.

@מאור כהן הלז, אם היה בא בגישה שהוא בטוח שהכרעת גדולי דורינו נכונה, וכל דברם אמת וצדק, ורק היה שואל איך זה מסתדר עם המקורות, ניחא (גם כבר מזמן היה משתכנע). אך היות ובא לקנטר ולדחות בהינף יד את דברי כל גדולי הדור (על אף "קוצר המשיג") כל הדיון הפך ל"דע מה שתשיב" אחד גדול, וחבל על כל מילה נוספת. תדע, אם זה היה במתמטיקה- שלכל הפרופסורים הגדולים היה יוצא פתרון X, ולך ולעוד כמה קשקשנים היה יוצא Y, היית יושב בשקט ומחפש איפה תעית, ולא מנפנף להם בכל מיני משפטים מסוקרטס ופיתגורס שברור שהם יודעים כבר, וגם פי עשר יותר טוב ממך. אז פשוט שב בשקט ותחפש איפה הטעות שלך.

אני גם הייתי דתי לאומי בעוונותי הרבים, והריני אוד מוצל מאש, על כן אני מדבר מדם ליבי, רמת העיוורון ברוב מוחלט של הציבור הזה גדולה מהעיוורון של הבהמות בקפלן. יש מלבי"ם שמבאר שככל שהאדם קרוב לאמת כל קשה לו לראות אותה.
ב"ה שציבור זה הולך ונעלם, שבכל דור שעובר 50% מתחלנים, 30% נהיה לייט, 15% איך שהוא מחזיק, ו5% מתחרד. (גם הכשרים שבכם הם כברז מזהב ללא חיבור למים, כמאמרו של מורינו הגר"ש פישר זצ"ל, בטח אתה מכיר אותו)

@מאור כהן תחזור לערבוביה שלך בבני עקיבא, למסע פסח, לשבת ארגון, לשירה מעורבת, לנחל או מעין מעורב, להלל עם ברלב"ט ביום העצמאות (ועל האש כמובן) תחזור לסרטים והסדרות שלך (שעצרת מהם לרגע כדי להפריע לפורום הקדוש הזה) אני בטוח שאתה עוצם את העיניים בקטעים שצריך וכו' וכו'. הרי להכל יש לכם תירוצים הלכתיים עלובים נבובים ומובנים מראש, וכמאמר הרב ז"ל- בית של גויים.

הנח לנו לנפשינו.
כל הדמגוגיה הזולה שלך לא תצליח. הגבתם כבר בעשרות של תגובות ולא הבאתם מקור אחד שסותר את דבריי. אבל ככה זה כנראה. שנדחקים לפינה מול המקורות שהבאתי לכם על שבט לוי והרמב״ם אתם מרגישים כנראה חסרי אונים ומתחילים לגדף. זה מעיד על חלישות הטענות שלכם שהיא ידועה לכל.

ולא, לא גדלתי בבני עקיבא ואני לא הולך לשירה מעורבת. לא מעניין אותי סרטים וסדרות ואת חיי אני משתדל להקדיש ללימוד תורה. נוח לך לתאר אותי כמזרוחניק כופר ודמגוג כי ככה אתה פטור מלענות ולהשיב על המקורות שהבאתי כן מדברי האלשיך הקדוש, הרמב״ם, הרדב״ז ועוד. יבושם לך ושלכמותך. העיקר שאתה חי בתחושה שאתה הוא זה שמחזיק בדעת תורה. נעעבאך

ויכוח סרק שלא יגמר לעולם...הרי ברור שכל גדולי הדור מתנגדים לגיוס בחורי ישיבה בכל מצב,וגדולי הדור ודאי יודעים את כל ציטוטי חז"ל הנ"ל שהזכיר אותו מאור ושאר חבריו החשוכים ובכל זאת מורים כן וכמו שאנו סומכים עליהם בהלכות החמורות ביותר שבתורה כך אנו סומכים על הוראתם זו שאין להתגייס בשפו"א.לכן זה ויכוח מיותר לחלוטין.
מציע לכבודו לעיין בתשובה של מרן זצ״ל ביחווה דעת בחלק ד׳ בעניין הפרשת חלה ומחלוקתו עם מרן הבא״ח. בהערה שם מה שתיאר. ואז תיווכח מהי דרכה של תורה באמת

@מאור כהן איני יודע אם אני עושה נכון שאני טורח להגיב לך על דבריך, שכן כפי שאתה רואה זמני כעת מצומצם ביותר, אנחנו בסוף זמן ויש הרבה מלאכה לקראת המבחנים, אבל בכל זאת מכיון שאני רואה שאף אחד לא הגיב לך על המקורות המפוצצים שהבאת אנסה לתמצת את דבריך ולהשיב עליהם כפי שיספיק הזמן
הייתי אומר לך די לך שתראה כמה לייקים אני מקבל על דבריי וכמה אתה, ואפילו הייתי מבקש שמי שמסכים איתי יתן לי לייק שכוייעח כדי שתבין שאתה בצד של המיעוט ובכל זאת אתה מתעקש וחוזר על דבריך, אך כפי שידוע לכל אני לא אוחז ולא מתלהב מהלייקים האלה, מה גם שכאן רוב הציבור הם מתלמידי מרן רבינו עובדיה ואינם ראיה כ"כ
א. הבאת את דברי רבי עקיבא גלזנר [לא גלזר!] ורבי שלמה ישכר טייכטל שהיכו על חטא שהשואה קרתה בגלל שהחרדים לא עלו לארץ וכו', ובאמת שהשימוש בדבריהם הוא לא קשור לנידון דידן בכלל, שכן אם הדיון מצד השתתפות החרדים בבנין הארץ הרי שכיום אנחנו שותפים מלאים בהכל - חוץ מהצבא
ב. הבאת את דברי הגרי"ז שבמקום הצורך גם שבט לוי היו מתגייסים, בוא נביא ציטוט קטן אם היום זה נקרא שעת הצורך
הצג קובץ מצורף 31299
ג. כתבת:

רק במילים האלה הראית שאתה עם לקות ראיה קשה שמקנה לך זיכוי בביטוח לאומי, הנה הרב @מורשת מרן מספר לך מכלי ראשון מה היה היום, ואני יכול לספר לך תיאורים מזעזעים ששמעתי מחיילי מילואים נשואים איזה נסיונות קשים הם היו במלחמה הנוכחית, איך בכוח דחפו להם בכפיפה אחת מצב נורא ואיום, עד שנשותיהם כתבו מכתב תחינה להפסיק עם זה, והנה ציטוט נוסף מרבני הציונות הדתית שכנראה אתה יודע יותר טוב מהם
הצג קובץ מצורף 31300
הצג קובץ מצורף 31301הצג קובץ מצורף 31302

עוד כתבת

תגיד לי אתה רציני? כמה ניסים ה' עשה לצבא? ה' עושה ניסים לכל עם ישראל ומראה לצבא שהוא אפס! כי זה מה שהוא באמת! תסתכל טוב תראה שה' מראה לצה"ל המהולל שהוא יכול לחפש שנה וחצי אחרי החטופים ולאיים שהוא יפיל את חמאס ומצד שני לפחד מחיזבאללה, ובסוף הכל קורה הפוך על הפוך, בקושי חטופים בודדים הצליח צה"ל להחזיר, חמאס חי ובועט, וכנראה שכל המפלה שלו תהיה בכלל הודות לטראמפ, ודוקא מחיזבאלה שכל כך צה"ל פחד לא התממשו האיומים והתחזיות וכל סוריה ולבנון קרסו בדרכים לא צפויות לפני שצהל בכלל נכנס לשם

עוד אני חייב להתייחס למה שציטטת ממרן רבינו עובדיה שהמלחמות נקראות מלחמת מצוה, וכנראה שבכוונה התעלמת מתשובה שכתב רבינו בנושא זה [ולא בתור ציטוט עם לשון מושאלת] והנה לך כמה מילים מתשובתו
הצג קובץ מצורף 31303
הצג קובץ מצורף 31305

שאר דבריך אענה בהמשך אם ירצה ה' שיהיה בכוחי, מה גם שאני חושב שמציני והבנו את הרעיון
נו באמת, ״די שתראה כמה לייקים אני מקבל וכמה אתה...״ - נעאאבך! זה בגלל שכל הכותבים כאן הם שייכים למגזר החרדי של ש״ס ופורום מרן זצ״ל. איזה מן הוכחה זאת?! אבל שוב, בכל זאת התפניתי מעיסוקך הרבים כדי לענות לאחד כמוני ואני מעריך את זה מאוד.

אתה מתאר כאילו אתה הולך להשיב ולשבור את דבריי אלא שרק חרס העלתה בידך:

״באמת היום בציבור החרדי שותף בבניין הארץ בהכל״ - נו, אשרי המאמין לטיפשותך! אמור נא לי, כמה רופאים חרדים אתה מכיר? כמה מנתחים מוח ולב יש? כמה מנכל״י חברות? כמה רואי חשבון? כמה הייטקיסטים שכל הנ״ל עוסקים בפיתוח הארץ? כמה כבר יש?! לא אמרתי שאין, אבל הם לחלוטין בודדים! אז תפסיק לבלבל לעצמך את המוח ולתאר מציאות שפשוט לא קיימת.

אז פתאום מבינים שבאמת לדעת הגרי״ז שבט לוי יצא לקרב, אלא שהיום ״אין צורך״.כבר אמרתי:גם כשתראו מקורות ברורים תחפשו תירוצים. אתה מוזמן לומר את זה לכל האנשים שטוחנים מילואים כבר למעלה משנה, להם ולנשותיהם ולילדיהם ולעסקיהם. תשאל היום כל אדם האם צריך כוח במערך המילואים הלוחם או לא? אנשים קורסים ואתה עסוק בלצטט ציטוטים!

ושוב, אתה חוזר על אותה טענה: לא אמרתי שצריך לגייס את כולם ולזרוק אותם לגוב האריות. ברור שצריך לבנות מסגרות מתאימות בפיקוח הרבנים שליט״א. הבעיה היא שלא רוצים. ולמה? כי זה נח! נח לקום בבוקר להתפלל שחרי׳ס לשתות קפה וללמוד גמרא. למי יש כוח ללכת עכשיו ולהתגלגל באימונים או לשמור בקור של החרמון? מי בכלל רוצה לקחת את הסיכון של לחזור חלילה בארון קבורה?!

לפי תשובתו של מרן כפי שציטטתי אותה הרי שכתב מרן להביא שהיום המלחמות הן מלחמת מצווה וכדברי הרמב״ם בהלכות מלכים פ״ה שלא הצריך שם שום אורים ותומים!

נערך לאחרונה על ידי מנחה:
כל הדמגוגיה הזולה שלך לא תצליח. הגבתם כבר בעשרות של תגובות ולא הבאתם מקור אחד שסותר את דבריי
אדרבה, אתה לא ענית על הטענות שהצגתי לך אלא התחמקת.
מציע לכבודו לעיין בתשובה של מרן זצ״ל ביחווה דעת בחלק ד׳ בעניין הפרשת חלה ומחלוקתו עם מרן הבא״ח. בהערה שם מה שתיאר. ואז תיווכח מהי דרכה של תורה באמת
בקשר לגדולי הדור. כאן זו לא מחלוקת 'הלכתית'.
יש כאן 'החלטה' של גדולי הדור, בגדר 'הוראת שעה' ו'ראיה למרחוק', ואינה נמדדת כלל במחלוקות הלכתיות רגילות.
ולכן אין טעם לדון בזה בכלים הלכתיים של מקורות וכדומה.
צריך לקבל בהכנעה את דעתם של 'כל' גדולי הדור.

בדיוק כמו שלענין הכניסה להר הבית לא מתחילים בכלל לדון עד היכן המקום המותר, ולמה אסור, הרי כך וכך.
גדולי הדור 'כולם' קבעו שהדבר אסור אז אסור.

כמו שקבעו באותה מידה שנשים לא עושות שירות לאומי, ולא מתחילים לדון מדוע ולמה ואולי נעשה כאן וכאן ולא יהיה בעיות וכו'.

יש דברים מעבר להלכה 'היבישה'. תפנים גם את זה..

@מאור כהן כבר אמר משה רבינו מפי הגבורה "ושב מאחריך", שמא ואולי כל הצרות הפוקדות אותנו וכל הדם הנשפך הוא מחמת הפריצות האיומה בבית בושת הגדול בעולם המכונה בשם צה"ל.
וכבר אמרו רבותינו ז''ל: "אמר רבי שמלאי בכל מקום שאתה מוצא זנות, אנדרלומסיאה באה לעולם והורגת טובים ורעים.
רבי עזריה ורבי יהודא בר רבי סימון בשם ריב"ל אמר: על הכל הקדוש ברוך הוא מאריך אפו, חוץ מן הזנות. מאי טעמא? ויראו בני אלהים וגו'. ומה כתיב בתריה? (שם ו) ויאמר ה' אמחה את האדם"
אם מקום זה מתאים לך לך ושרוף נשמתך ונשמת זרעך שם והנח לנו.

הרב עדס לגר"י יוסף: "תכריז בלווין שאסור לח"כים של ש"ס להצביע בעד חוק הגיוס"
המקובל הגאון רבי יעקב עדס תקף בחריפות את התומכים בחוק הגיוס הנוכחי. "זה יהיה צער גדול לנשמה של הרב עובדיה". עוד אמר הרב: "אם חברי הכנסת של ש"ס יצביעו בעדו – יהיה איסור דאורייתא להצביע ש"ס"

הרב עדס לגר"י יוסף: "תכריז בלווין שאסור לח"כים של ש"ס להצביע בעד חוק הגיוס"
המקובל הגאון רבי יעקב עדס תקף בחריפות את התומכים בחוק הגיוס הנוכחי. "זה יהיה צער גדול לנשמה של הרב עובדיה". עוד אמר הרב: "אם חברי הכנסת של ש"ס יצביעו בעדו – יהיה איסור דאורייתא להצביע ש"ס"
?
קודם שייסימו לגבש משהו, עוד לא עשו חוק עוד לא הסכימו על כלום.

@מאור כהן
גם אם נאמר באמת שהנך צודק (ואני לא רוצה להכנס לכל השקלא וטריא שהייתה כאן) ות"ח מחוייבים מהתורה ללכת לצבא (מעיקר הדין) וודאי שהדברים פשוטים שבצבא של ימינו אין שום הו"א ללכת מחמת כמה סיבות.

1.
- כל ההחלטות של הצבא (לירות או לא לירות, להלחם או לא להלחם, להסתכן או לא להסתכן, להחזיר את החטופים בעד תמורה או לא, ועוד עשרות דוגמאות) מנוהלות אך ורק ע"פ אנשים שאינם יראי שמים ואין להם כלל וכלל דעת תורה, ואיך נאמר שנוכל לשלוח לצבא את ילדינו באופן שהצבא מנוהל ע"פ אנשים כופרים שהתורה אומרת לך ימין והם אומרים לך שמאל!? וכל הדיון של כבודו הוא אך ורק לצבא שמיוסד ע"פ גדולי ישראל וכל ההחלטות בו נעשים על פיהם - והדבר פשוט!

2. - כל איש בצבא יגיד לך שוודאי לא כל עם ישראל יתגייס לצבא, כי אז יהיה בלאגן גמור שם. אלא הם צריכים כמה אחוזים בודדים ממדינת ישראל. אז למה שיגייסו את לומדי התורה שתורמים את התרומה הכי גדולה לעם ישראל, ולא יגייסו את כל המשתמטים החילונים!?

3.
- וכל זה לבד מכך שע"פ כמה וכמה סקרים רוב ככל מי שנכנס לצבא אפי' לפלוגות חרדיות יורד (מעט או הרבה) ביראת שמים, ואין ספק שחרדי ירא שמים לא יכול להכנס לצבא אם לא יתקנו את כל הדברים הבאים - (וכבר עשרות שנים מדברים על כך שיתקנו ולא פעלו כלום)
א. - צניעות על כל פרטיה. (ויש בכך עשרות מכשולות כמו שרבו המעשים ואכמ"ל)
ב. - כשרויות, שרמת הכשרות בצבא שואפת לאפס.
ג. - לימוד התורה תפילות וקיום המצוות, שיהיה אפשר לעשות את כל הנ"ל ולהשאר "ירא שמים"

אם באמת יראת שמים נובעת מקרבך (כמו שאני רוצה לחשוב ודן אותך לכף זכות) ורצונך לברר את האמת, אני ישמח לשמוע מה יש לך לומר על הנ"ל.

נערך לאחרונה:
יש לי הצעת חוק לפורום הנקרא "חרם הכופרים והמורדים" (לתשומת ליבו של @מורשת מרן )

כל מי ששואל כדי להבין ולהחכים באמת, נענה לו בשמחה וברצון (הרי יש על זה קונטרסים מסודרים של הרב נויגרשל, הרב זמיר, הרב בניזרי ועוד).

אך מי שכלל אין לו עניין להבין, ובא אך ורק להתריס ולהלעיז כנגד דברי רבותינו גדולי הדור בשחץ גאווה וחוצפה, ובפרט בדברים כאלה של יהרג ואל יעבור, הרי זה מבזה ת"ח שהוא בכלל האפיקורסין שאין להם חלק לעוה"ב. ובכלל צע"ק למה נותנים להם במה בפורום החשוב הזה לשפוך את כל דברי הבלע והרפש שיש להם בבטן? אפילו לסמינר של הידברות לא צריך להכניס אותם.
ובפרט שיש פתאים שההבלים של אותו האיש המכונה @מאור כהן יכולים להכניס בלבם איזה ספק ח"ו כאילו שיש בדבריו ממש.
וע"כ נלע"ד, המצווה עלינו לטאטא כאלה משתמשים מהפורום, ולקיים מצווה רבה של "ובערת הרע מקרבך".

וראיתי שההוא מין אוהב רמב"ם אז נצטט מהל' רוצח: "האפיקורסים...ושכופרין בתורה ובנבואה היה מצוה להרגן. אם יש בידו כח להרגן בסייף בפרהסיא הורג. ואם לאו היה בא עליהן בעלילות עד שיסבב הריגתן. כיצד ראה אחד מהן שנפל לבאר והסולם בבאר היה מסלקו ואומר הריני טרוד להוריד בני מן הגג ואחזירנו לך וכיוצא בדברים אלו".

דע לך @מאור כהן שכל הקשקושים שכתבת למעלה הם בגדר ס"ת שכתבו מין, ומותר לשרוף אותם. (דנתי עם הרבה מזרוחניקים, חלקם גם באמת עם יראת שמים, אבל חצוף כמוך זה חדש).

אני מתנצל ממי שהחריפות צורמת לו, פשוט נגד ע"ז חייבים להלחם בכל הכח בכל הכלים.
וגם האמת, נמאס כבר מהשוטים האלה. יצאו מאפינו והיו לנו לזרא.

נערך לאחרונה:
@יואח
צודק.
היו פה שרשורים מכאלו שרצו להבין, והסבירו להם בצורה יפה.
וכפי שכתבת, מי שרוצה להבין, עונים לו בשמחה.
הנושא ננעל.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון