ומכיון שאני רואה גם שב"ה כיוונתי בעיקרון לתשובות של הרב בניזרי, וחוששני שתכף יבוא הנ"ל וחבר מרעיו ויקנתרו שזה יגרום לי להפסיק להתייחס אליהם כדרכי משכבר הימים, אצטט כאן כמה קטעים מהרב בניזרי עם תשובות למקורות שהביא הנ"ל שלא התייחסתי אליהם
הצג קובץ מצורף 31279
הצג קובץ מצורף 31280
א.ה. אני מקצר ושם הביא באורך את הדעות בזה עי"ש
לגבי הטענה שצריך להתגייס למלחמה מצוה עונה הרב בניזרי בעמ' 57 ואילך, והנה ציטוט עיקרי
הצג קובץ מצורף 31281
ועי"ש עוד באורך גדול
בקצרה
@מאור כהן או איך שקורים לך בוא תהיה אינטלגנט וגבר תפתח מקור מקור מהספר של הרב בניזרי ותתמודד ותענה, אל תפזר סיסמאות באויר ותחשוב שכולם נולדו אתמול
ואני מודיע שוב שברגע שתתחיל לדבר שטויות כמו חבר שלך אני יאלץ לא להתייחס אליך כי אין לי זמן לטיפשים
אני רק לא מבין איך הרב בניזרי מצד אחד טוען שכל לומדי התורה הם שבט לוי ופטורים מהצבא כפי שהרמב״ם כביכול אומר בהלכות שמיטה ויובל ובד בבד הוא מודה שדברי הרמב״ם בהלכות שבת סותרים את הטענה שלו ופוטר את עצמו במילים ש״הגדרתו של הרמב״ם לא מוסכת וחלקו עליו...״. לא הבנתי - אז לפי הרמב״ם גדולי ישראל וחכמיהם כן יצאו או לא?! התשובה פשוטה. ואתם המתחכמים כנגדו.
דבר נוסף, לטעון שכיום אין הגדרה של מלחמת מצווה הוא טעות לדעת הרוב המוחלט של גדולי ישראל. אלא אם כן, הם קטנים יותר חלילה מהרב בניזרי: הנה דעתו של מרן הגרע״י זיע״א בנושא ועוד כמה גדולי הדור:
הגר"ע יוסף זצ"ל, שו"ת יחווה דעת ח"ב סי' יד:
שאלה:
כהנים חיילי צה"ל שהשתתפו בקרבות נגד צבאות מצרים ירדן וסוריה, במערכות ישראל, ופגעו והרגו מחיילי האויב, האם דינם ככהן שהרג את הנפש שאינו נושא כפיו לברך את ישראל?
תשובה:
כל שכן כאן שכהנים שהם חיילי צה"ל עומדים לגונן על ישראל ועל ארצנו הקדושה, שאין ספק שמצוה רבה הם עושים לקדם פני צבאות האויב הבאים לזרוע הרס ולהשמיד ולהרוג ולאבד אנשים נשים וטף, וזהו מה שפסק הרמב"ם (בפרק ה' מהלכות מלכים הלכה א), שעזרת ישראל מיד צר הבא עליהם היא
בכלל מלחמת מצוה. ואם כן בודאי שאין ספק שכהנים אלה כשרים לנשיאות כפים.. אבל כאן במלחמת מגן זו ששמו נפשם בכפם לקדם פני האויב, להציל נפשות ישראל, אדרבה ראוי לומר להם
תחזקנה ידיהם ויישר כחם. והדבר ברור ללא צל של ספק שכשרים והגונים הם לנשיאות כפים, ויבורכו מפי עליון. ויקויים על ידם ושמו את שמי על בני ישראל ואני אברכם.
הרה"ג רבי אליעזר יהודה ולנדברג זצ"ל, שו"ת ציץ אליעזר ח"ז סי' מח:
..שנית, יש לומר, שלפי המצב העכשווי שהמדינה נמצאת בו, שזה עתה יצאה כמעט מחיתוליה והיא מוקפת מסביב אויבים מושבעים הרוצים לבלעותה חלילה, מוטלת חובה מיוחדת של החלצו חושים, למהר לעלות ארצה ולבוא לעזרת ישראל מיד צר הבא עליהם, שנובע מחיוב של מלחמת מצוה, כנפסק ברמב"ם ה' מלכים פרק ה' ה"א, וכל כוח עולה מאורגן וגם בלתי מאורגן מסייע לכך מבחינת מה במישרין או בעקיפין, כמובן..
שו"ת ציץ אליעזר חלק ג סימן ט פרק א:
שאלה: נשאלתי מכמה אנשים החרדים לדבר ה' העומדים על משמר העם והגנת הארץ כאן בארצנו הקדושה שכחות אור נלחמים עם כחות חושך למען מצוא מנוח לכף רגלו העיפה של עמנו בארץ אבותיו ולחיות את חייו העצמיים על טהרת הקודש [כזאת היא התקוה הגדולה ושביב ניצוץ האור, שהעם ומנהיגיו יפקחו את עיניהם להבין למהות השעה הגדולה ולמהות הפקידה השמיימית המופלאה, וידריכו את חוש שמיעתם להאזין ברב קשב לקול ה' הקורא ופוקד לחזור אל המקור אשר ממנו חוצבנו. אל התורה ואל המצוה שהמה לנו לאור ולעוז להאיר את חיינו ולתת לנו אחיזת קיום] לברר להם על פי ההלכה הברורה מה ואיך עליהם להתנהג כשהם קרואים עפ"י תפקידם למלחמת הגנה או התקפה בשבת, העליהם להענות בכלל לפקודה? ואם כן, איך עליהם להתנהג במלחמה זו, כימות החול, או באופן אחר?
תשובה:
מלחמת מצוה נקראת מלחמת שבעה עממים ומלחמת עמלק, ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם, ומלחמת רשות נקראת מלחמה הבאה לשם הרחבת הגבולות.
המלחמה העכשווית פה בארצנו הקדושה היא לדעת הרמב"ן מלחמת מצוה, כי מצוה עלינו בכל הדורות לא להניח את הארץ ביד זולתנו, ובהלחם האומות ההם עמנו נצטוינו להרגם. מן הטוב והמועיל להנהיג שכל השלל והרכוש שנופלים לידינו ע"י הכיבוש בשבת יהא קדש לה' לדברים שבקדושה. וה' יאיר עינינו במאור תורתו הקדושה לכוין לאמיתה של הלכה.
הרה"ג רבי יצחק אייזק הלוי הרצוג זצ"ל, שו"ת היכל יצחק או"ח סי' לא:
זאת עלי להעיר, שאני דברתי רק מנקודת ההשקפה של פיקו"נ,
אבל לדעתי מאבק זה שלנו, יש לו דין מלחמת מצוה, (מאחר שהאו"מ נתנו לנו חלק מארץ ישראל, ואם לא נתגונן כראוי נפסיד חלילה הזדמנות זו, וגם לא יהא לנו עוד מקלט מוכן לאחינו שבגולה במקרה של צרה, ר"ל, ודי לנו בנסיון האחרון, וד"ל, וגם אם נפסיד הזדמנות זו, זה יביא ח"ו המוני ישראל לידי יאוש ויגרום ח"ו בהמשך הזמן ביטול דת קדשנו ברוב האומה וטמיעה והתבוללות, ודי לחכם שכמותו)
ובמלחמת מצווה הלא צרים לכתחילה בשבת על עיירות של גוים, ומכש"כ לעשות פעולות של הגנה..
הרב שלמה גורן זצ"ל, שו"ת משיב מלחמה ח"א:
..המסקנה ברורה במצבינו היום שהאויבים מאיימים עלינו מכל צד ומשחיזים עלינו את זיינם בכל שעה,
אין לך מלחמת מצווה גדולה מזו שהיא לעזרת ישראל מיד צר, ויבורכו הבנים היוצאים לעזרת ה' בגיבורים.
האדמו"ר רבי מנחם מנדל שניאורסון מליובביץ' זצ"ל, היכל מנחם כרך א' עמ' קנח- קסב:
ההשתמטות מהגנה על בני ישראל במסגרת צה"ל:.. כיוון שמדובר בהגנה לישראל על כל פנים יש כאן ספק פיקוח נפש.. פשיטא שאין להנ"ל שייכות כלל ליחס לציונות וכיוצא בזה, כי אם אך ורק בתוצאות התחייבות למוסד המגין בפועל על בני ישראל משכניהם ממש.. שחלק מהם או רובם מחבלים כדמוכח ממעשיהם, מדיבוריהם.. ורק הידיעה שיש צה"ל מעכבתם ולא הזכרתי מלחמה כלל... ידוע שצה"ל מוגבל בתקציב, בכח אדם וכו' וכל אחד יכול לבוא ולטעון שלא עליו מוטל החיוב ושיש לו סיבות שונות שלא לשרת.
גם אם יתנו לו פטור כזה, ספק גדול אם יש לו תוקף ע"פ השו"ע... (ועל מלחמת ששת הימים כתב-)
מלחמה זו היתה מצווה ע"פ התורה... שקאי גם על מלחמת דעזרת ישראל מיד צר שבא עליהם.
האדמו"ר מהוסטין זצ"ל, אוהלי יעקב פרשת תרומה שנת תש"ח:
נער בן שבע עשרה שנה מכפר הרואה שעמד כל הלילה בקשרי מלחמה על גבולות העיר תל אביב, נכנס בבוקר בשבוע שעבר כשהוא עייף ויגע לאחת הישיבות התל אביביות כדי לשמוע שיעור תלמודי. כשומעי את הדבר בא במחשבתי הפסוקים 'כחיצים ביד גיבור כן בני הנעורים, אשרי הגבר אשר מילא את אשפתו מהם לא יבושו כי ידברו את אויבים בשער' – ידוע, כי בקידושין נדרש הפסוק האחרון על מלחמתה של תורה, ואנכי פרשתי את הפסוק בהתאם לענייננו: לא יבושו כי ידברו את אוייבים בשער – אויבים לשון רבים, שני אויבים: אויב חיצוני ואויב פנימי. האויב החיצוני עכשיו הם הערבים הרשעים המתנקשים בנפשנו, והאויב הפנימי הוא יצר הרע הבא לרופף את האמונה והביטחון בטענותיו וקושיותיו: מה? אחרי כל העינויים וההשמדות, גם פה בארץ ישראל ידריכוני מנוחה?! ובני הנעורים האלה לא יבושו כי ידברו את אויבים בשער. דהיינו את שני האוייבים: בלילה הם נלחמים במסירות נפש נגד האויב החיצוני, ובבוקר הם חשים לישיבה להילחם כנגד האויב הפנימי. אם פגע בך מנוול זה – מושכהו לבית המדרש.
ומה שכתב שצריך אורים ותומים וכו׳ - מחילה, אין הדבר נכון כלל, ודברי מרן הגר״עי זצוק״ל לעיל יוכיחו. ומפאת אריכות הדברים לא אאריך כרגע.
ואגב, לכל המאיימים שהם יפסיקו לענות לי - האמת, זאת תהיה ההוכחה הטובה ביותר שחוץ מסיסמאות אין לכם באמת כלום ושתיקתכם תהיה כהודאה לעיני כל. כל טוב.