• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • הודפס מחדש ע"י 'המרכז למורשת מרן' הספר "ילקוט יוסף - פורים משולש", עם מגילת אסתר בתוספת ביאורים ממנהיג הדור מרן הראש"ל שליט"א. מחיר מיוחד לזיכוי הרבים: 15 ש"ח בלבד. >> לרכישה ישירה באתר לחצו כאן

ספר 'חיל השם' מאת הרב שלמה בניזרי, על איסור גיוס בני ישיבות, תשפ"ה

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
@מאור כהן ענה לי בכנות האם אתה באמת רוצה תשובה או שפשוט יש לך אג'נדה שבוערת לך בבטן ודחוף לך להוציא אותה כאן ועכשיו וללכת?
הבאת ציטוטים יפים ונחמדים שכולם אמת!
כן בוודאי שבט לוי היו מתגייסים, ואם תרצה נוכל להביא לך עוד מקורות לכך, וגם היום נשמח להוציא את כל הבחורי ישיבות לצבא
אבל, וזה האבל הגדול
יש עוד כמה הלכות ברמב"ם ועוד כמה ציטוטים בתורה ובש"ס שנעלמו מעיניך משום מה , מי האיש הירא ורך הלבב ילך וישוב לביתו, שירא מעבירות שבידו, ואפילו מי ששח בין ישתבח ליוצר או בין של ראש לשל יד לא יוצא מעורכי המלחמה, בוא לא נקטרג אבל מה המצב היום? לפי התורה כמה חיילים בכלל יכולים לצאת להילחם?
יש עוד פסוק בתורה שכדאי להכיר (דברים כג, טו) כִּי ה' אֱלֹהֶיךָ מִתְהַלֵּךְ בְּקֶרֶב מַחֲנֶךָ לְהַצִּילְךָ וְלָתֵת אֹיְבֶיךָ לְפָנֶיךָ וְהָיָה מַחֲנֶיךָ קָדוֹשׁ וְלֹא יִרְאֶה בְךָ עֶרְוַת דָּבָר וְשָׁב מֵאַחֲרֶיךָ:
זאת אומרת שאם אתה מנפנף בתורה תנפנף לפני הכל בפסוק הזה ותבדוק אם יש אליו התייחסות מינימלית גם בחטיבה האומללה שנקראת חשמונאים שאנחנו בקשר עם החיילים שם והם מספרים לנו איזה צניעות וקדושה יש שם
וגם אם נניח החטיבה הזו מושלמת אבל הרי הצבא מורכב מעוד עשרות יחידות שמבחינת התורה ה' לא נמצא איתם! אז איך נתגייס לצבא שאין להם אלוהים?
תשב עם עצמך ותבדוק בכנות אם כל הרבנים שציטטת מדבריהם דיברו על צבא כזה שראשיו מצהירים בפירוש שמטרתם להעביר אותנו בכור היתוך של הישראליות, ואנו רואים בדיוק איזה התחזקות רוחנית עצומה נהיית לכל מי שנכנס ויצא משם
ומכיון שעכשיו אין לי אוצר החכמה וזכור לי שאחד או שניים מהשמות שהבאת דוקא כן היו ציונים נלהבים, אין לי אפשרות לבדוק זאת כעת, וגם זה לא משנה את עצם הדיון
עד שההוא הולך לצטט לנו מדברי רבינו משה שיצטט דברי משה רבינו...
חכם @יצחק משען ישר כח ששיברת.

עכשיו אני רואה שכל הקושיות [לא המקורות, שגם אותם נמצא בהמשך מאיפה הוא אסף] של @מאור כהן הם בעצם הקושיות של הרב צוריאל שמביא הרב בניזרי בקונט' הנ"ל עמ' 50 ואילך, ממש גאונות עצומה ודמגוגיה זולה להעתיק קושיות ולטעון בעזות מצח שהרב בניזרי התעלם מכל זה.

ומכיון שאני רואה גם שב"ה כיוונתי בעיקרון לתשובות של הרב בניזרי, וחוששני שתכף יבוא הנ"ל וחבר מרעיו ויקנתרו שזה יגרום לי להפסיק להתייחס אליהם כדרכי משכבר הימים, אצטט כאן כמה קטעים מהרב בניזרי עם תשובות למקורות שהביא הנ"ל שלא התייחסתי אליהם
1741131811462.png
1741131840393.png
א.ה. אני מקצר ושם הביא באורך את הדעות בזה עי"ש

לגבי הטענה שצריך להתגייס למלחמה מצוה עונה הרב בניזרי בעמ' 57 ואילך, והנה ציטוט עיקרי
1741131965451.png

ועי"ש עוד באורך גדול
בקצרה @מאור כהן או איך שקורים לך בוא תהיה אינטלגנט וגבר תפתח מקור מקור מהספר של הרב בניזרי ותתמודד ותענה, אל תפזר סיסמאות באויר ותחשוב שכולם נולדו אתמול
ואני מודיע שוב שברגע שתתחיל לדבר שטויות כמו חבר שלך אני יאלץ לא להתייחס אליך כי אין לי זמן לטיפשים

הרב משען לא צריך לפלפל שום דבר עם כל החברה הנ"ל - הצבא הציוני של היום הוא טמא ופרוץ ואנחנו לא מתגייסים ולא מתקרבים אליו
נקודה. וכמובן מי שקיבל צב גיוס ירוץ לאסלה ויקיים דברי חכמים זה אחד המצות הבודדות שניתן לקיים בבית הכסא לא כדאי לפספס זאת.

אני שמח שפתאום הדברים שאני כותב בשם רבותינו הם רק "ציטוטים יפים", מה שאין כן דברי הרב בניזרי בספרו שהם "דעת תורה מדברי רבותינו, הראשונים, האחרונים, הפוסקים וכו'... ". תמיהני! לי יש אג' נדה עם ציטוטים? - ומה איתך? כל הפוסל במומו פוסל. ותחשוב על הערתי ברצינות.

אבל אני שמח לפחות שהבנת ולמדת סוף סוף שבחורי ישיבה חייבים מהתורה לצאת לקרב.

הציבור החרדי היה צריך לצאת להפגנות ענק ולזעוק לציונים: ״אתם מונעים אותנו לקיים מצווה מהתורה!! אנחנו רוצים לקיים לעצמנו ״כי תצא למלחמה ועזרת ישראל מיד צר ולא לעמוד על דם רעינו!! - לא נשתוק ולא נשקוט עד שתבנו לנו את המסגרות הנכונות והמתאימות לרוחנו על פי דעת גדולי הדור!״ - אבל כל הנ״ל? הס מלהזכיר!

ןעד שכבודו שולח אותי לעשות שיעורי בית יועיל נא בטובו ליטול קורה מבין עיניו. ילמד נא את פרק משטח מלחמה בסוטה ויראה שכל עניין העבירות שבידו וכו' נאמרו רק על מלחמת הרשות ולא על מלחמת מצווה. ונאמנים עלינו דברי הרמב'ן בפירושו על דברים שהתורה יודעת ומכירה שנפש האדם מתחספסת במלחמה. הרי פרשת יפת תואר תוכיע זאת כאלף עדים!! ולא, אני לא בעד לעבור עבירות במחנה ה'.

בנוגע לבילבולי המוח על התחזקות רוחנית וכו' הבעיה היא שאתם לא באמת רוצים. נח לכם לנפנף בזה. גם אם הצבא יבוא היום ויעניק לכם את כל מה שתרצו אתם עדיין תמצאו תירוצים אחרים. לא אמרתי שצריך לקחת בחור מפונוביז' ולשלוח אותו ליחידת מודיעין עם נשים, חלילה. אבל בהחלט יש להקים מסגרות מתאימות. כמה דתלשי'ם יש למשל בישיבות ההסדר?! אני מכיר את המסלול הזה מקרוב ואומר לך שזה שואף כמעט ל 0! בטלנים יש בכל מקום. גם בישיבות השחורות.

״להתגייס לצבא שאין להם אלוקים״ - הס מלהזכיר! כמה ניסים ונפלאות גלויים לעין כל הקב״ה עשה בצבא ישראל רק במלחמה האחרונה! פוק חזי. ודבר נוסף, אתם רוצים שיהיה שינוי - תהיו מוכנים לרצות אותו באמת. כבר העיר בעל ״אם הבנים שמחה״ על חוסר השותפות בעניין דומה במילים הבאות:
"אבל החרדים על דבר ה' עמדו והעמידו מן הצד ולא לקחו חלק בעבודתם, כי החזיקו עצמם מחזקה ישנה שלהם מאז- שב ואל תעשה עדיף.. ועתה, יאמרו נא החרדים, ולא ידעתי אם יוכלו באיזה פעם לתרץ עצמם לפני בי"ד של מעלה, על מניעתם מליקח חלק בתנועת בניין הארץ, ולא נתנו אוזן קשבת לקול קריאתם של צדיקי הדור, שהיו ידועים ומפורסמים לקדושי ה' מבלי נגיעה עצמית כלל.. ומימלא אם גם היראים והחרדים היו בעצה ובמפעל הזה היה לארצנו הקדושה מראה ותואר אחר לגמרי.. ועתה, שהם עצמם התייצבו מרחוק, אין להם להתפלא ולשאול שאלות על זה ועל זה, כי המה חייבים בדבר.. ״

צר לי, אבל אחרי הכל 7.10 התירוצים שלכם כבר לא מעניינים אף אחד.

כמה בחורי ישיבה היו נשארים יום בישיבות אם למשל הם היו יודעים שאפשר לצאת מהן ולא חייבים ללכת להתגייס, אלא להתחיל ללמוד מקצוע ולעבוד...? נקודה למחשבה. מה תאמר? שהם כן ילכו להתגייס? הרי הגדולים אומרים אחרת...

ומכיון שאני רואה גם שב"ה כיוונתי בעיקרון לתשובות של הרב בניזרי, וחוששני שתכף יבוא הנ"ל וחבר מרעיו ויקנתרו שזה יגרום לי להפסיק להתייחס אליהם כדרכי משכבר הימים, אצטט כאן כמה קטעים מהרב בניזרי עם תשובות למקורות שהביא הנ"ל שלא התייחסתי אליהם
הצג קובץ מצורף 31279
הצג קובץ מצורף 31280
א.ה. אני מקצר ושם הביא באורך את הדעות בזה עי"ש

לגבי הטענה שצריך להתגייס למלחמה מצוה עונה הרב בניזרי בעמ' 57 ואילך, והנה ציטוט עיקרי
הצג קובץ מצורף 31281

ועי"ש עוד באורך גדול
בקצרה @מאור כהן או איך שקורים לך בוא תהיה אינטלגנט וגבר תפתח מקור מקור מהספר של הרב בניזרי ותתמודד ותענה, אל תפזר סיסמאות באויר ותחשוב שכולם נולדו אתמול
ואני מודיע שוב שברגע שתתחיל לדבר שטויות כמו חבר שלך אני יאלץ לא להתייחס אליך כי אין לי זמן לטיפשים
אני רק לא מבין איך הרב בניזרי מצד אחד טוען שכל לומדי התורה הם שבט לוי ופטורים מהצבא כפי שהרמב״ם כביכול אומר בהלכות שמיטה ויובל ובד בבד הוא מודה שדברי הרמב״ם בהלכות שבת סותרים את הטענה שלו ופוטר את עצמו במילים ש״הגדרתו של הרמב״ם לא מוסכת וחלקו עליו...״. לא הבנתי - אז לפי הרמב״ם גדולי ישראל וחכמיהם כן יצאו או לא?! התשובה פשוטה. ואתם המתחכמים כנגדו.

דבר נוסף, לטעון שכיום אין הגדרה של מלחמת מצווה הוא טעות לדעת הרוב המוחלט של גדולי ישראל. אלא אם כן, הם קטנים יותר חלילה מהרב בניזרי: הנה דעתו של מרן הגרע״י זיע״א בנושא ועוד כמה גדולי הדור:
הגר"ע יוסף זצ"ל, שו"ת יחווה דעת ח"ב סי' יד:
שאלה:
כהנים חיילי צה"ל שהשתתפו בקרבות נגד צבאות מצרים ירדן וסוריה, במערכות ישראל, ופגעו והרגו מחיילי האויב, האם דינם ככהן שהרג את הנפש שאינו נושא כפיו לברך את ישראל?

תשובה:
כל שכן כאן שכהנים שהם חיילי צה"ל עומדים לגונן על ישראל ועל ארצנו הקדושה, שאין ספק שמצוה רבה הם עושים לקדם פני צבאות האויב הבאים לזרוע הרס ולהשמיד ולהרוג ולאבד אנשים נשים וטף, וזהו מה שפסק הרמב"ם (בפרק ה' מהלכות מלכים הלכה א), שעזרת ישראל מיד צר הבא עליהם היא בכלל מלחמת מצוה. ואם כן בודאי שאין ספק שכהנים אלה כשרים לנשיאות כפים.. אבל כאן במלחמת מגן זו ששמו נפשם בכפם לקדם פני האויב, להציל נפשות ישראל, אדרבה ראוי לומר להם תחזקנה ידיהם ויישר כחם. והדבר ברור ללא צל של ספק שכשרים והגונים הם לנשיאות כפים, ויבורכו מפי עליון. ויקויים על ידם ושמו את שמי על בני ישראל ואני אברכם.

הרה"ג רבי אליעזר יהודה ולנדברג זצ"ל, שו"ת ציץ אליעזר ח"ז סי' מח:
..שנית, יש לומר, שלפי המצב העכשווי שהמדינה נמצאת בו, שזה עתה יצאה כמעט מחיתוליה והיא מוקפת מסביב אויבים מושבעים הרוצים לבלעותה חלילה, מוטלת חובה מיוחדת של החלצו חושים, למהר לעלות ארצה ולבוא לעזרת ישראל מיד צר הבא עליהם, שנובע מחיוב של מלחמת מצוה, כנפסק ברמב"ם ה' מלכים פרק ה' ה"א, וכל כוח עולה מאורגן וגם בלתי מאורגן מסייע לכך מבחינת מה במישרין או בעקיפין, כמובן..

שו"ת ציץ אליעזר חלק ג סימן ט פרק א:
שאלה: נשאלתי מכמה אנשים החרדים לדבר ה' העומדים על משמר העם והגנת הארץ כאן בארצנו הקדושה שכחות אור נלחמים עם כחות חושך למען מצוא מנוח לכף רגלו העיפה של עמנו בארץ אבותיו ולחיות את חייו העצמיים על טהרת הקודש [כזאת היא התקוה הגדולה ושביב ניצוץ האור, שהעם ומנהיגיו יפקחו את עיניהם להבין למהות השעה הגדולה ולמהות הפקידה השמיימית המופלאה, וידריכו את חוש שמיעתם להאזין ברב קשב לקול ה' הקורא ופוקד לחזור אל המקור אשר ממנו חוצבנו. אל התורה ואל המצוה שהמה לנו לאור ולעוז להאיר את חיינו ולתת לנו אחיזת קיום] לברר להם על פי ההלכה הברורה מה ואיך עליהם להתנהג כשהם קרואים עפ"י תפקידם למלחמת הגנה או התקפה בשבת, העליהם להענות בכלל לפקודה? ואם כן, איך עליהם להתנהג במלחמה זו, כימות החול, או באופן אחר?

תשובה:
מלחמת מצוה נקראת מלחמת שבעה עממים ומלחמת עמלק, ועזרת ישראל מיד צר שבא עליהם, ומלחמת רשות נקראת מלחמה הבאה לשם הרחבת הגבולות. המלחמה העכשווית פה בארצנו הקדושה היא לדעת הרמב"ן מלחמת מצוה, כי מצוה עלינו בכל הדורות לא להניח את הארץ ביד זולתנו, ובהלחם האומות ההם עמנו נצטוינו להרגם. מן הטוב והמועיל להנהיג שכל השלל והרכוש שנופלים לידינו ע"י הכיבוש בשבת יהא קדש לה' לדברים שבקדושה. וה' יאיר עינינו במאור תורתו הקדושה לכוין לאמיתה של הלכה.

הרה"ג רבי יצחק אייזק הלוי הרצוג זצ"ל, שו"ת היכל יצחק או"ח סי' לא:
זאת עלי להעיר, שאני דברתי רק מנקודת ההשקפה של פיקו"נ, אבל לדעתי מאבק זה שלנו, יש לו דין מלחמת מצוה, (מאחר שהאו"מ נתנו לנו חלק מארץ ישראל, ואם לא נתגונן כראוי נפסיד חלילה הזדמנות זו, וגם לא יהא לנו עוד מקלט מוכן לאחינו שבגולה במקרה של צרה, ר"ל, ודי לנו בנסיון האחרון, וד"ל, וגם אם נפסיד הזדמנות זו, זה יביא ח"ו המוני ישראל לידי יאוש ויגרום ח"ו בהמשך הזמן ביטול דת קדשנו ברוב האומה וטמיעה והתבוללות, ודי לחכם שכמותו) ובמלחמת מצווה הלא צרים לכתחילה בשבת על עיירות של גוים, ומכש"כ לעשות פעולות של הגנה..

הרב שלמה גורן זצ"ל, שו"ת משיב מלחמה ח"א:
..המסקנה ברורה במצבינו היום שהאויבים מאיימים עלינו מכל צד ומשחיזים עלינו את זיינם בכל שעה, אין לך מלחמת מצווה גדולה מזו שהיא לעזרת ישראל מיד צר, ויבורכו הבנים היוצאים לעזרת ה' בגיבורים.

האדמו"ר רבי מנחם מנדל שניאורסון מליובביץ' זצ"ל, היכל מנחם כרך א' עמ' קנח- קסב:
ההשתמטות מהגנה על בני ישראל במסגרת צה"ל:.. כיוון שמדובר בהגנה לישראל על כל פנים יש כאן ספק פיקוח נפש.. פשיטא שאין להנ"ל שייכות כלל ליחס לציונות וכיוצא בזה, כי אם אך ורק בתוצאות התחייבות למוסד המגין בפועל על בני ישראל משכניהם ממש.. שחלק מהם או רובם מחבלים כדמוכח ממעשיהם, מדיבוריהם.. ורק הידיעה שיש צה"ל מעכבתם ולא הזכרתי מלחמה כלל... ידוע שצה"ל מוגבל בתקציב, בכח אדם וכו' וכל אחד יכול לבוא ולטעון שלא עליו מוטל החיוב ושיש לו סיבות שונות שלא לשרת. גם אם יתנו לו פטור כזה, ספק גדול אם יש לו תוקף ע"פ השו"ע... (ועל מלחמת ששת הימים כתב-) מלחמה זו היתה מצווה ע"פ התורה... שקאי גם על מלחמת דעזרת ישראל מיד צר שבא עליהם.

האדמו"ר מהוסטין זצ"ל, אוהלי יעקב פרשת תרומה שנת תש"ח:

נער בן שבע עשרה שנה מכפר הרואה שעמד כל הלילה בקשרי מלחמה על גבולות העיר תל אביב, נכנס בבוקר בשבוע שעבר כשהוא עייף ויגע לאחת הישיבות התל אביביות כדי לשמוע שיעור תלמודי. כשומעי את הדבר בא במחשבתי הפסוקים 'כחיצים ביד גיבור כן בני הנעורים, אשרי הגבר אשר מילא את אשפתו מהם לא יבושו כי ידברו את אויבים בשער' – ידוע, כי בקידושין נדרש הפסוק האחרון על מלחמתה של תורה, ואנכי פרשתי את הפסוק בהתאם לענייננו: לא יבושו כי ידברו את אוייבים בשער – אויבים לשון רבים, שני אויבים: אויב חיצוני ואויב פנימי. האויב החיצוני עכשיו הם הערבים הרשעים המתנקשים בנפשנו, והאויב הפנימי הוא יצר הרע הבא לרופף את האמונה והביטחון בטענותיו וקושיותיו: מה? אחרי כל העינויים וההשמדות, גם פה בארץ ישראל ידריכוני מנוחה?! ובני הנעורים האלה לא יבושו כי ידברו את אויבים בשער. דהיינו את שני האוייבים: בלילה הם נלחמים במסירות נפש נגד האויב החיצוני, ובבוקר הם חשים לישיבה להילחם כנגד האויב הפנימי. אם פגע בך מנוול זה – מושכהו לבית המדרש.

ומה שכתב שצריך אורים ותומים וכו׳ - מחילה, אין הדבר נכון כלל, ודברי מרן הגר״עי זצוק״ל לעיל יוכיחו. ומפאת אריכות הדברים לא אאריך כרגע.

ואגב, לכל המאיימים שהם יפסיקו לענות לי - האמת, זאת תהיה ההוכחה הטובה ביותר שחוץ מסיסמאות אין לכם באמת כלום ושתיקתכם תהיה כהודאה לעיני כל. כל טוב.

עד שההוא הולך לצטט לנו מדברי רבינו משה שיצטט דברי משה רבינו...
חכם @יצחק משען ישר כח ששיברת.
אפשר לטעון עד מחר על ״דמגוגיה זולה״ והעתקת מקורות. אבל מחילה, אתם לצערכם רחוקים מאוד מהאמת. לא מכיר את ספרו של הרב צוריאל בעניין. כל הציטוטים שהבאתי הם דברי גדולי עולם מכל הדורות. הדמגוגיה הזולה היא שלכם. הוכחתי לכם שהרב בניזרי טועה. קחו למשל את דבריו על הרמב״ם וכו׳. ואדון יצחק משען היקר, אתה יכול פשוט לא לענות מאשר לאיים עליי שלא אזכה חלילה לתגובתך הנפלאות כפי שאתה רגיל לעשות מ״שכבר הימים״... אחלה בירור של תורה יש לך. ככה זה כשאין תשובה. קל לכם עם החילונים כי אין לה מה לענות לכם תורנית. תתחילו להתמודד ברצינות, לא איתי, אלא עם הדברים שאני מביא!

בנוגע לבילבולי המוח על התחזקות רוחנית וכו' הבעיה היא שאתם לא באמת רוצים. נח לכם לנפנף בזה. גם אם הצבא יבוא היום ויעניק לכם את כל מה שתרצו אתם עדיין תמצאו תירוצים אחרים.
אתה כותב את זה על כל גדולי ישראל בדורות האחרונים שכל מחשבתם ומגמתם כל היום בלתי לה' לבדו, איזה יראת שמים טהורה, פחד אלוקים, אם יש איזה דבר שהוא רצון ה' הם הראשונים שימסרו עליו נפש, והם הם שאומרים לא ללכת לצבא בשום מחיר.
של נעליך מעל רגלך. בושה תכסה את פניך.

אתה כותב את זה על כל גדולי ישראל בדורות האחרונים שכל מחשבתם ומגמתם כל היום בלתי לה' לבדו, איזה יראת שמים טהורה, פחד אלוקים, אם יש איזה דבר שהוא רצון ה' הם הראשונים שימסרו עליו נפש, והם הם שאומרים לא ללכת לצבא בשום מחיר.
של נעליך מעל רגלך. בושה תכסה את פניך
לא יעזור לך. לא אמרתי מילה וחצי מילה על גדולי ישראל שקראתם קודמת לחכמתם. הניסיון שלכם להסיט את דבריי למקומות כאלה לא יעזור. אנחנו מנסים רק לנהל דיון על פי דרכה של תורה בעיקר עם ציטוטים מהמקורות. מי שבינתיים נופל ל״כותרות גדולות, חרמות ונוסחי פאשקיווילים דמגוגיים״ - זה אתם.

לא יעזור לך. לא אמרתי מילה וחצי מילה על גדולי ישראל שקראתם קודמת לחכמתם. הניסיון שלכם להסיט את דבריי למקומות כאלה לא יעזור. אנחנו מנסים רק לנהל דיון על פי דרכה של תורה בעיקר עם ציטוטים מהמקורות. מי שבינתיים נופל ל״כותרות גדולות, חרמות ונוסחי פאשקיווילים דמגוגיים״ - זה אתם.
כמה שטויות בהודעה אחת.
בוקר טוב אליהו.
אנחנו עושים כהוראת גדולי ישראל, ביום שיגידו אחרת נעשה אחרת.
זו הנקודה העיקרית מבחינתנו, ולא מה שכתבת כאן ברדידות מוחלטת:
בנוגע לבילבולי המוח על התחזקות רוחנית וכו' הבעיה היא שאתם לא באמת רוצים. נח לכם לנפנף בזה. גם אם הצבא יבוא היום ויעניק לכם את כל מה שתרצו אתם עדיין תמצאו תירוצים אחרים.
את בלבולי המוח שלך אתה יכול לעלות ולפרוס בפני גדולי ישראל, תכיר להם קצת פסוקים קצת רמב"ם, תחכים אותם, ותחזור.

כמה שטויות בהודעה אחת.
בוקר טוב אליהו.
אנחנו עושים כהוראת גדולי ישראל, ביום שיגידו אחרת נעשה אחרת.
זו הנקודה העיקרית מבחינתנו, ולא מה שכתבת כאן ברדידות מוחלטת:

את בלבולי המוח שלך אתה יכול לעלות ולפרוס בפני גדולי ישראל, תכיר להם קצת פסוקים קצת רמב"ם, תחכים אותם, ותחזור.
בקיצור, כרגיל. אין תשובות אמיתיות. מתחיל להפסיק לצפות ממכם. בכל אופן, אתה מוזמן לדמיין את עצמך בשיעור של הרמב״ם או הרד״ק או האלשיך הקדוש או הגרי״ז מבריק וכו׳ ובכל פעם לשאול אותם רק שאלה אחת: האם בני תורה חייבים ללכת למלחמות ישראל? את התשובה שלהם כבר תמצא בדבריהם.

אבל סליחה על הרדידות והדמגוגיה. לא זכיתי להיות אינטליגנט וחכם כמותכם.

כל טוב

בנוגע לבילבולי המוח על התחזקות רוחנית וכו' הבעיה היא שאתם לא באמת רוצים. נח לכם לנפנף בזה. גם אם הצבא יבוא היום ויעניק לכם את כל מה שתרצו אתם עדיין תמצאו תירוצים אחרים. לא אמרתי שצריך לקחת בחור מפונוביז' ולשלוח אותו ליחידת מודיעין עם נשים, חלילה. אבל בהחלט יש להקים מסגרות מתאימות. כמה דתלשי'ם יש למשל בישיבות ההסדר?! אני מכיר את המסלול הזה מקרוב ואומר לך שזה שואף כמעט ל 0! בטלנים יש בכל מקום. גם בישיבות השחורות
כדאי שתקרא את המאמר של הרב יעקב יוסף בענין זה [כמדומני שפורסם כאן היכן שהוא].

יש עוד בעיה שהיא בין החמורות שיש בצבא, זה שחיי הערבים והמחבלים חשובים להם יותר מחיי הישראלים, מחמת כל מיני סיבות. אם זה בג"ץ, ואם זה מה יגידו העולם, ולא משנה מה.
רוב המתים במלחמות הם מחמת שנכנסים לבתים של אוייב שיודעים מראש שיכולים להיות ממולכדים, ולא רוצים להוריד את כל הרחוב או כל העיר מחשש מה יגידו.
הוראות הפתיחה באש מאוד מחמירות על חיי הישראלים והיהודים.
מי ששולח את בנו לצבא זה פשוט 'להתאבד'. ממש כך. עם כל הכאב שזה נשמע.
מה לעשות שזה הצבא שלנו.
ולכן גם אם כל בעיות שמירת השבת, והצניעות ושאר הדברים יפתרו - בעיה כואבת זו לא תיפטר.

כדאי שתקרא את המאמר של הרב יעקב יוסף בענין זה [כמדומני שפורסם כאן היכן שהוא].

יש עוד בעיה שהיא בין החמורות שיש בצבא, זה שחיי הערבים והמחבלים חשובים להם יותר מחיי הישראלים, מחמת כל מיני סיבות. אם זה בג"ץ, ואם זה מה יגידו העולם, ולא משנה מה.
רוב המתים במלחמות הם מחמת שנכנסים לבתים של אוייב שיודעים מראש שיכולים להיות ממולכדים, ולא רוצים להוריד את כל הרחוב או כל העיר מחשש מה יגידו.
הוראות הפתיחה באש מאוד מחמירות על חיי הישראלים והיהודים.
מי ששולח את בנו לצבא זה פשוט 'להתאבד'. ממש כך. עם כל הכאב שזה נשמע.
מה לעשות שזה הצבא שלנו.
ולכן גם אם כל בעיות שמירת השבת, והצניעות ושאר הדברים יפתרו - בעיה כואבת זו לא תיפטר.

מצויין, בעיה גדולה. צריך להפגין נגד בג"ץ והפרקליטות הצבאית . סבבה . ולכתוב מאמרים וראיונות ולחץ על חכים לשנות מצב . אבל אי אפשר בגלל זה שכולם ישתמטו מהצבא . בעצם אפשר ואז נראה בכמה דקות נושמד. הבה נאמר לכל מחבלי החיזבאללה והחמאס והאיראנים - אנחנו מסרבים ללכת לצבא בגלל שיש בו בעיות מסוימות, ולכן כל החיילים שלנו יורדים כרגע מהגדרות ואיש לאוהליו ישראל! - מה אז יקרה? מה אתה בדיוק מציע? מה בדיוק האלטרנטיבה שלנו כעם ישראל? במיוחד אחרי השביעי באוקטובר? שלא נתגייס?! אז קדימה - להתחיל לחפור רחמנא ליצלן מיליוני קברים בארץ הקודש... אי אפשר לומר שהצבא שולח את הלוחמים שלו להתאבד. אין ספק שיש בעיות בצבא, אבל בסופו של דבר הוא עושה את העבודה הנכונה שהוא צריך לעשות. אם אנחנו לא נהיה חלק מהפתרון אז בעל כורחנו אנחנו חלק מהבעיה. כשהציבור החרדי רוצה לשנות מציאות הוא משקיע הרבה מאו כוחות ומשאבים לעשות זאת. למה לא גם הפעם? דמי ישראל תלויים לנגד עינינו! ולא, אני לא מאמין שאתה חושב שאם כבר עדיף ״שהחילונים יתגייסו וימותו, ולא אנחנו...״ - לא אחשוד בך בכך!

נערך לאחרונה:
ואת אחים שלך ואחיות שלך שעל הגבול כן תשלח?!
הרי בסוף אם הם לא יהיו אז יגיעו גם אליך. שכחת את הפיגוע המצער שהיה בבני ברק ובאלעד שבו נרצחו חרדים? ומה עם הפיגוע בבית הכנסת בירושלים או בפסגת זאב וכו׳, או בכניסה לעיר קודשנו? כל הנרצחים היו חרדים! אם לא תקום אתה, כן אתה, להרוג את מי שמשכים להורגך, אל תתפלא שהזאב הגדול המחבל ימ״ש לא חזר בתשובה ונהיה שה תמים... מה לא מובן בזה?!

בקיצור, כרגיל. אין תשובות אמיתיות. מתחיל להפסיק לצפות ממכם.
לא נכנסתי לכאן לענות לך תשובות. זה לא אומר שאין תשובות.
הפריע לי היחס שלך לכל הענין, שצריך להיות בחרדת קודש אחר נשיקת עפרות כפות רגלי גדולי ישראל.
וכמשתוקק להבין דברי קדשם, ותו לא מידי.
אבל אתה רחוק משם. וזה בעיה חמורה מאוד, שמפריעה להתחיל בכלל לדון אתך.
ומה שציטטתי בשמך זה מעט מתוך כל מה שכתבת, שמשקף את היחס העקום שלך לענין.

לא נכנסתי לכאן לענות לך תשובות. זה לא אומר שאין תשובות.
הפריע לי היחס שלך לכל הענין, שצריך להיות בחרדת קודש אחר נשיקת עפרות כפות רגלי גדולי ישראל.
וכמשתוקק להבין דברי קדשם, ותו לא מידי.
אבל אתה רחוק משם. וזה בעיה חמורה מאוד, שמפריעה להתחיל בכלל לדון אתך.
אבל זה בדיוק ההבדל ביני לבינך. אני רוצה להבין את דברי קודשם ולכן מרשה לעצמי לחשוב ולשאול שאלות ולהביע קושיות ותמימות מגובות בראיות מדברי הראשונים והאחרונים. אצלכם, אתם אפילו לא מתיימרים לעשות זאת.

ואת אחים שלך ואחיות שלך שעל הגבול כן תשלח?!
אני לא אמור לשלוח אף אחד.
אני את עצמי ואת ילדיי לא שולח.
צדיקים מלאכתם נעשית ע"י אחרים.

הגע עצמך, אם אתה לא יודע לשחות וגם אחרים לא יודעים לשחות, ואתה רואה מישהו טובע. והם רצים להציל אותו - אתה גם תרוץ? מי שרוצה להתאבד שיתאבד. אני לא.

זו טיפשות ממש לחשוב שהחרדים מתנגדים לעזור ולהיות חלק מהנטל.

הרי בזק"א ובהצלה ושאר ארגוני הצדקה והחסד מי בראש, אם לא החרדים? אז למה שבצבא הם לא ילכו? קצת מחשבה.

יש משהו 'בעצם' בצבא שהוא נגד ההלכה מהרבה בחינות, ולכן דוקא לזה התנגדו ולא לשאר העזרה והסיוע לעם ישראל.

אבל זה בדיוק ההבדל ביני לבינך. אני רוצה להבין את דברי קודשם ולכן מרשה לעצמי לחשוב ולשאול שאלות ולהביע קושיות ותמימות מגובות בראיות מדברי הראשונים והאחרונים.
לא נכון. כתבת בצורה מתנשאת ומתריסה.
אצלכם, אתם אפילו לא מתיימרים לעשות זאת.
לא נכון. לא יודע מנין לך.

אני לא אמור לשלוח אף אחד.
אני את עצמי ואת ילדיי לא שולח.
צדיקים מלאכתם נעשית ע"י אחרים.

הגע עצמך, אם אתה לא יודע לשחות וגם אחרים לא יודעים לשחות, ואתה רואה מישהו טובע. והם רצים להציל אותו - אתה גם תרוץ? מי שרוצה להתאבד שיתאבד. אני לא.

זו טיפשות ממש לחשוב שהחרדים מתנגדים לעזור ולהיות חלק מהנטל.

הרי בזק"א ובהצלה ושאר ארגוני הצדקה והחסד מי בראש, אם לא החרדים? אז למה שבצבא הם לא ילכו? קצת מחשבה.

יש משהו 'בעצם' בצבא שהוא נגד ההלכה מהרבה בחינות, ולכן דוקא לזה התנגדו ולא לשאר העזרה והסיוע לעם ישראל.
הצדירים האמיתיים הם אלו שיוצאים להילחם בקרבות ומוסרים את נפשם עבור כלל ישראל. זק״א עושים חסד של אמת לחלוטין! זה לא מונע מהציבור החרדי לעזור במערך המילואים ולתת אוויר לאחיהם שעל הגבול. כל הפעילות החסד הגדולה היא טובה וחשובה , אך היא עדיין לא נוגעת לכניסה למקום סכנה אמיתית. הנושא בעול עם חברו של דורנו הוא השירות בצבא.

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון