אכזבה עמוקה במטה פרוש באלעד מהתקדמות הקמפיין בכלל, ומשיתוף הפעולה עם הקהילות החסידיות בכלל.
אחד מראשי הקהילות החסידיות בעיר מספר, כי מיד אחרי ראש השנה פנו מהצוות של פרוש אל ראשי הקהילות לארגן כנס לכלל נציגי החסידויות בכדי להתניע את מערכת הבחירות. "רק שתבין" הוא אומר, "באלעד קיימים כ20 קהילות חסידיות, ורובם הודיעו כי לא ישתתפו בכינוס בחירות של פרוש, משום שעדיין לא גיבשו עמדה וכל האופציות על השולחן מבחינתם". נציג חסידות נוספת אומר: "כל מי שגר באלעד ומכיר את השטח מבין שהסיכוי של פרוש להמשיך נמוכים מאוד. אין לנו עניין להתגרות במועמד המוביל יהודה בוטבול, בפרט שב5 השנים האחרונות אכלנו מפרוש מרורים, ואין שום סיבה שנעמוד בראש החץ".
במטה פרוש התחילו להריח את ההפסד, ולכן החליטו לקיים כנס בחירות ביום ראשון הקרוב, ללא ששאלו קודם את ראשי הקהילות. מאז יום ראשון האחרון החל לחץ מסיבי על הנציגים שישתתפו בכנס. נכון להיום יום חמישי אישרו את השתתפותם רק 6 נציגים מכלל הקהילות.
ביומיים האחרונים לאחר שנודע כי ויז'ניץ, המונה כ50% מכלל הציבור החסידי בעיר, לקראת חתימה עם בוטבול, ביקשו הנציגים לחשב מסלול מחדש ולבטל את הכנס לעת עתה. השר מאיר פרוש התקשר אישית לכל אחד מהנציגים וביקשם לבוא לכינוס ולהתגייס למערכה. במקביל נשלח אחד ממנהלי מטה הבחירות של פרוש מנהל כולל ידוע בעיר (שהוא עצמו ליטאי) לשכנע עוד ראשי קהילות להגיע לכינוס, בינתיים ללא הצלחה.
אחד מראשי קהילות החסידים אומר בכאב: "5 שנים לא מסתכלים עלינו, יש תחושה שאנחנו בכיס של פרוש בכל מחיר. לפני בחירות פתאום נזכרים שאנחנו קיימים ושוב באים אלינו עם הבטחות ודיבורים יפים על גודל המערכה ועל כבודה של אגודת ישראל. נגמרו הזמנים האלו".
נציג נוסף אמר היום: "התחושה בעיר שפרוש כבר עייף, וכבר חושב על התפקיד הבא. אין לחברה אש בעיניים ואף אחד לא הולך להילחם בשביל שהוא ינצח. אני לא הולך להכין לעצמי את עץ התלייה. אני לא יתן כח עכשיו שיוכלו אח"כ עם הקול שלי לרמוס אותי", הוא מסיים בכאב.