עדכוני התנועה בבחירות המקומיות תשפ"ד

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
סיעת דגל התורה: בביקור במעונו של חבר מועצת גדולי התורה מרן הגאון הגדול רבי מאיר צבי ברגמן שליט"א ראש ישיבת רשב"י, דיבר מרן על החילול ה' הנורא מתופעת היריקות כנגד נוצרים ועל כך שיש איסור גמור לעשות זאת. לאחר דברי מרן שליט"א, סיעת דגל התורה מודיעה כי היא מגנה בתוקף את התופעה הנלוזה הזו וקוראת לעצור אותה לאלתר.

חבל שלא הודיעו גם אז על החילול ה'......................................................

קולדצקי חושף על דרמה בבית שמש: הקהילות הגדולות בעיר של הרב זעפרני והרב שהרבני כועסים על אבוטובול שהבטיח לרב פרץ למנותו לרב העיר בית שמש, ומאיימים להימנע מתמיכה בו.
שטיות והבלים!
רק השבוע הוא היה אצל הרב אלחנן פרץ וקיבל ממנו תמיכה רשמית.
וגם זה לכ קהילות גדולות...

אכזבה עמוקה במטה פרוש באלעד מהתקדמות הקמפיין בכלל, ומשיתוף הפעולה עם הקהילות החסידיות בכלל.

אחד מראשי הקהילות החסידיות בעיר מספר, כי מיד אחרי ראש השנה פנו מהצוות של פרוש אל ראשי הקהילות לארגן כנס לכלל נציגי החסידויות בכדי להתניע את מערכת הבחירות. "רק שתבין" הוא אומר, "באלעד קיימים כ20 קהילות חסידיות, ורובם הודיעו כי לא ישתתפו בכינוס בחירות של פרוש, משום שעדיין לא גיבשו עמדה וכל האופציות על השולחן מבחינתם". נציג חסידות נוספת אומר: "כל מי שגר באלעד ומכיר את השטח מבין שהסיכוי של פרוש להמשיך נמוכים מאוד. אין לנו עניין להתגרות במועמד המוביל יהודה בוטבול, בפרט שב5 השנים האחרונות אכלנו מפרוש מרורים, ואין שום סיבה שנעמוד בראש החץ".

במטה פרוש התחילו להריח את ההפסד, ולכן החליטו לקיים כנס בחירות ביום ראשון הקרוב, ללא ששאלו קודם את ראשי הקהילות. מאז יום ראשון האחרון החל לחץ מסיבי על הנציגים שישתתפו בכנס. נכון להיום יום חמישי אישרו את השתתפותם רק 6 נציגים מכלל הקהילות.

ביומיים האחרונים לאחר שנודע כי ויז'ניץ, המונה כ50% מכלל הציבור החסידי בעיר, לקראת חתימה עם בוטבול, ביקשו הנציגים לחשב מסלול מחדש ולבטל את הכנס לעת עתה. השר מאיר פרוש התקשר אישית לכל אחד מהנציגים וביקשם לבוא לכינוס ולהתגייס למערכה. במקביל נשלח אחד ממנהלי מטה הבחירות של פרוש מנהל כולל ידוע בעיר (שהוא עצמו ליטאי) לשכנע עוד ראשי קהילות להגיע לכינוס, בינתיים ללא הצלחה.

אחד מראשי קהילות החסידים אומר בכאב: "5 שנים לא מסתכלים עלינו, יש תחושה שאנחנו בכיס של פרוש בכל מחיר. לפני בחירות פתאום נזכרים שאנחנו קיימים ושוב באים אלינו עם הבטחות ודיבורים יפים על גודל המערכה ועל כבודה של אגודת ישראל. נגמרו הזמנים האלו".

נציג נוסף אמר היום: "התחושה בעיר שפרוש כבר עייף, וכבר חושב על התפקיד הבא. אין לחברה אש בעיניים ואף אחד לא הולך להילחם בשביל שהוא ינצח. אני לא הולך להכין לעצמי את עץ התלייה. אני לא יתן כח עכשיו שיוכלו אח"כ עם הקול שלי לרמוס אותי", הוא מסיים בכאב.

אכזבה עמוקה במטה פרוש באלעד מהתקדמות הקמפיין בכלל, ומשיתוף הפעולה עם הקהילות החסידיות בכלל.

אחד מראשי הקהילות החסידיות בעיר מספר, כי מיד אחרי ראש השנה פנו מהצוות של פרוש אל ראשי הקהילות לארגן כנס לכלל נציגי החסידויות בכדי להתניע את מערכת הבחירות. "רק שתבין" הוא אומר, "באלעד קיימים כ20 קהילות חסידיות, ורובם הודיעו כי לא ישתתפו בכינוס בחירות של פרוש, משום שעדיין לא גיבשו עמדה וכל האופציות על השולחן מבחינתם". נציג חסידות נוספת אומר: "כל מי שגר באלעד ומכיר את השטח מבין שהסיכוי של פרוש להמשיך נמוכים מאוד. אין לנו עניין להתגרות במועמד המוביל יהודה בוטבול, בפרט שב5 השנים האחרונות אכלנו מפרוש מרורים, ואין שום סיבה שנעמוד בראש החץ".

במטה פרוש התחילו להריח את ההפסד, ולכן החליטו לקיים כנס בחירות ביום ראשון הקרוב, ללא ששאלו קודם את ראשי הקהילות. מאז יום ראשון האחרון החל לחץ מסיבי על הנציגים שישתתפו בכנס. נכון להיום יום חמישי אישרו את השתתפותם רק 6 נציגים מכלל הקהילות.

ביומיים האחרונים לאחר שנודע כי ויז'ניץ, המונה כ50% מכלל הציבור החסידי בעיר, לקראת חתימה עם בוטבול, ביקשו הנציגים לחשב מסלול מחדש ולבטל את הכנס לעת עתה. השר מאיר פרוש התקשר אישית לכל אחד מהנציגים וביקשם לבוא לכינוס ולהתגייס למערכה. במקביל נשלח אחד ממנהלי מטה הבחירות של פרוש מנהל כולל ידוע בעיר (שהוא עצמו ליטאי) לשכנע עוד ראשי קהילות להגיע לכינוס, בינתיים ללא הצלחה.

אחד מראשי קהילות החסידים אומר בכאב: "5 שנים לא מסתכלים עלינו, יש תחושה שאנחנו בכיס של פרוש בכל מחיר. לפני בחירות פתאום נזכרים שאנחנו קיימים ושוב באים אלינו עם הבטחות ודיבורים יפים על גודל המערכה ועל כבודה של אגודת ישראל. נגמרו הזמנים האלו".

נציג נוסף אמר היום: "התחושה בעיר שפרוש כבר עייף, וכבר חושב על התפקיד הבא. אין לחברה אש בעיניים ואף אחד לא הולך להילחם בשביל שהוא ינצח. אני לא הולך להכין לעצמי את עץ התלייה. אני לא יתן כח עכשיו שיוכלו אח"כ עם הקול שלי לרמוס אותי", הוא מסיים בכאב.
כמה שזה נכון

תמיכה ליטאית של עץ-המועמד לראשות עיריית בית שמש משה אבוטבול הגיע לשמחת בית השואבה בישיבת פוניבז' לצעירים בעיר, לקבל את ברכת הדרך מר"י פונוביז' הגר"ש מרקוביץ שליט"א לריצה לראשות העיר, וברכה שימשיך להרבות כבוד שמים.
הצג קובץ מצורף 12670
במי הם תומכים

הגאון הגדול ר"י אביעזרי טופיק שליט"א רבה של ביתר עילית ומר"י פורת יוסף גאולה מעניק כוס יין לרה"ע המיועד של ביתר עילית חננאל שם טוב, במעמד 'הקבלת פני רבו' ובירכו בברכת הצלחה שיזכה לקדש שם שמים כראש עיר.
1696534719732.png

קולדצקי חושף על דרמה בבית שמש: הקהילות הגדולות בעיר של הרב זעפרני והרב שהרבני כועסים על אבוטובול שהבטיח לרב פרץ למנותו לרב העיר בית שמש, ומאיימים להימנע מתמיכה בו.
שטויות והבלים.
אני מתפלל בקהילותיהם, ציבור בני התורה הספרדי כולו מאוחד סביב אבוטבול.

אבי רבינא בטוויטר: מפתיע: בכיר רבני 'דגל התורה' בבית שמש והמרא דאתרא של רמה א׳ הגאון רבי מרדכי גולדשטיין, קיבל לברכה אמש את המועמד לראשות העיר משה אבוטבול, לאחר שחודש הוא לא קיבל אף מועמד. הגר״מ גולדשטיין לאבוטבול: "מברך אותך בנוכחות כולם שיהיה לך הצלחה רבה. אתה איש ישר ואיש אמת. אתה ראוי להנהגה"
הצג קובץ מצורף 12698
ידוע שהרב גולדשטיין מתנגד לגרינברג, וכתב על כך מכתב.

הרב עזריאל כהן מרבני גבעת זאב נצפה מברך את יו"ר ש"ס בגבעת זאב ישראל ריבוך במהלך שמחת החג בביתו.

זופניק בכיכר • כל התמונות, הנייעס והחשיפות של סוכות

סגן ראש העיר יבנה, ויו"ר רשימת ש"ס בעיר, פאלי כהן, עלה הערב יחד עם חברי רשימת ש"ס המתמודדים למועצת העיר, לבית מדרשו של מרן ראש הישיבה הגר"מ מאזוז, לקבל את ברכתו ותמיכתו לקראת הבחירות הקרובות לרשויות המקומיות

972559887266_status_a2aeccaa915c4360983cc2fe2cddee53.jpg

שמעתי שרוצים להחזיר לרשימה את זכריהו. מישהו יודע פרטים. ולמה דוקא עליו עשו בלגן שרוצים שיהיה ברשימה?
אנשים מאוד אהבו אותו הוא היה מאוד זמין לכל תושב. לצערי לא נראה לי שיש דרך להחזיר אותו חוקית.

הבחירות בחולון, לראשונה לש"ס יש אתגר לא פשוט, כי הגאון רבי יצחק זילברשטיין שליט"א, שלו מוסדות בעיר (כולל, ת"ת, בית יעקב, וסמינר, בשם "בית דוד") מריץ מפלגה ספרדית נוספת, בשם "טוב לחולון". הנושא המרכזי שעומד עליו הרב זילברשטיין הוא שמירת השבת. מסיבה זו גם הקים מפלגה ברמת גן.
רבני העיר חולון תמיכה בש''ס.JPG
הרב חיים רבי תמיכה בש''ס בחולון.JPG
הרב זילברשטיין-על מפלגת טוב לחולון.JPG

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון