• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

עימוד ברבע ממחיר השוק ! מבצע שבירת מחירים !

התכוונת שהקורס נמצא לכל מי שקונה את התוכנה?
וא"כ האם זה קורס טוב, שהרי לכאורה אין אפשרות לשאול שאלות, ולא עשיית עבודות וכד'
אני לא מכיר את כל הפרטים, אני רק שמעתי המלצות חמות על התוכנה ועל העובדה שהתכונה של הסקריפטים שלה היא גאונית ממש. אני לא עובד כמעמד, אני לא יודע לומר לך מנסיון אישי.

אני מבין שזה תורני.
הקורס זה בערך כמו ללמוד איך עובדת תוכנת "אינדיזיין" "פוטושופ", צריך עדיין הרבה ראש בשביל לתפוס איך לעמד בצורה מקצועית ומדוייקת, ואיך ליצור צורת עימוד על פי דרישת הלקוח וגם צריך לדעת איזה פונטים לבחור ואיך לסגנן וכו' והרבה סבלנות, לא כל אחד מסוגל לזה, ובפרט ברב טקסט שזה כמה וכמה רמות מעל הכל וצריך הרבה הרבה עבודה וכמו כל עבודה שצריך הרבה פרטים לדעת את רזיה וסודותיה.

ד"א, היכן כדאי לעשות קורס עימוד, אם בכלל.
האם מכללת פרוג טובה (השיעורים בעיקר דרך זום).
תודה
כמנהל מכון הוצאה לאור,
אנחנו מקבלים רק מעמדים שלמדו דרך פרוג (למי שמפריע זום, יש אפשרות ללמוד את הקורס של פרוג בארגון מלאכתם במפגשים פנים מול פנים ללא אינטרנט כלל) ולא דרך שום קורס או לימוד אחר, פשוט פרוג זה 5 רמות מעל. גילוי נאות: גם אני תלמיד פרוג בעימוד ספרים.
עימוד תורני או מקצועי? כי אם תורני המליצו לי על תוכנת "תג" שבאה עם קורס מהמפתח של התוכנה.
עימוד תורני מבוצע בדר"כ בשימוש בתוכנת תג (יחד עם תוכנת אינדייזין, שני התוכנות ביחד).
אך הרב דניאל וויסמאן מפתח התוכנה לא מלמד בעצמו כבר מעל עשור. (ואגב, כאחד ששוחח עם ר' דניאל, הוא מומחה גדול בתכנות, אך אינו מצליח להדריך טוב את המעמד הפשוט, משא"כ מכללת פרוג).
אני מבין שזה תורני.
שוב, אין כזה קורס כבר מעל עשור, היה קורס לפני מעל עשור לכל מי שקונה את התוכנה, עם אפשרות לשאול שאלות וכו'...
הקורס זה בערך כמו ללמוד איך עובדת תוכנת "אינדיזיין" "פוטושופ", צריך עדיין הרבה ראש בשביל לתפוס איך לעמד בצורה מקצועית ומדוייקת, ואיך ליצור צורת עימוד על פי דרישת הלקוח וגם צריך לדעת איזה פונטים לבחור ואיך לסגנן וכו' והרבה סבלנות, לא כל אחד מסוגל לזה, ובפרט ברב טקסט שזה כמה וכמה רמות מעל הכל וצריך הרבה הרבה עבודה וכמו כל עבודה שצריך הרבה פרטים לדעת את רזיה וסודותיה.
הרב @עיני ישראל איני יודע איפה למדת לעמד, אני בוגר פרוג (למעשה אני מעסיק מעמדים ולא מעמד בעצמי כי אין לי פנאי לכך, אך ב"ה מלבד הידע שיש לי מישיבות עם מעמדים ולקוחות, יש לי ידע טוב מאוד מהקורס בפרוג) ואני יכול להעיד שרוב השיעורים אינם איך לעמד טכנית.
אלא בדיוק על הדברים שאמרת, איך מבצעים את דרישות הלקוח, כללי התנהלות עם לקוחות, בחירת פונטים ועיטורים תואמים וכו', יש על זה מעל 100 שעות לימוד עם הדרכה אישית של המאסטר בעימוד ר' שמואל ברגר, ר' שמואל (מנהל אחד ההוצאות לאור היוקרתיות ביותר) עובד אישית עם כל תלמיד ומדריך אותו.
נכון שאין כמו ניסיון ור' שמואל תמיד אומר את זה, אך בל נשכח שבפרוג יש לך מומחה שעוזר לך בעבודות הראשונות עד שאתה מסתדר ומדריך אותך, כך שלא יהיו פשלות, ועל כן בפרוג המשפט
אמת, אם אתה רוצה ללמוד את סודות העימוד צריך לקחת עבודות ב"רבע ממחיר השוק" ולהתנסות על אחרים.
פשוט לא נכון.

אלא בדיוק על הדברים שאמרת, איך מבצעים את דרישות הלקוח, כללי התנהלות עם לקוחות, בחירת פונטים ועיטורים תואמים וכו', יש על זה מעל 100 שעות לימוד עם הדרכה אישית של המאסטר בעימוד ר' שמואל ברגר, ר' שמואל (מנהל אחד ההוצאות לאור היוקרתיות ביותר) עובד אישית עם כל תלמיד ומדריך אותו.
נכון שאין כמו ניסיון ור' שמואל תמיד אומר את זה, אך בל נשכח שבפרוג יש לך מומחה שעוזר לך בעבודות הראשונות עד שאתה מסתדר ומדריך אותך, כך שלא יהיו פשלות, ועל כן בפרוג המשפט
כבר שמעתי על כמה מקרים בהם המעמדים והלקוחות היו בדין תורה מחמת שלא היה להם שיג ושיח עם הלקוח ולא ידעו איך להתנהל בצורה נכונה, למשל שהם עימדו לפי מה שהם חושבים ולא על פי דרישת הלקוח, הרבה עגמת נפש יכולה להיות בגלל זה.

כבר שמעתי על כמה מקרים בהם המעמדים והלקוחות היו בדין תורה מחמת שלא היה להם שיג ושיח עם הלקוח ולא ידעו איך להתנהל בצורה נכונה, למשל שהם עימדו לפי מה שהם חושבים ולא על פי דרישת הלקוח, הרבה עגמת נפש יכולה להיות בגלל זה.
זה בדיוק ההבדל בין תלמיד פרוג לתלמיד קורס אחר, בעוד בפרוג מדריכים את התלמידים בעניין הזה, כמו"כ מלמדים לנסח חוזה עבודה מסודר. במקומות אחרים לא.
הרב @עיני ישראל היטבת להגדיר את המעלה של פרוג ומלאכתם על פני כל הקורסים האחרים.

פשוט לא נכון.
א. מה לא נכון בזה?
ב. אי אפשר לרכוש נסיון מהאויר, אפשר או ללמוד מאחרים או להתנסות בעצמך. כמובן שמכל מלמדי השכלתי ותמיד יהיה מה לאחרים לחדש לך, אבל אתה יכול ללמוד בעצמך את העקרונות החשובים אם אתה יודע איך ללמוד.

א. מה לא נכון בזה?
ב. אי אפשר לרכוש נסיון מהאויר, אפשר או ללמוד מאחרים או להתנסות בעצמך. כמובן שמכל מלמדי השכלתי ותמיד יהיה מה לאחרים לחדש לך, אבל אתה יכול ללמוד בעצמך את העקרונות החשובים אם אתה יודע איך ללמוד.
מה אתה חושב שזה "טיפול שיניים" שעושים נסויים על אנשים בפחות כסף, ממש לא!!! אלא זה בערך כמו לדעת לצייר ציור, אם אתה מוכשר באמת אז אתה צייר ואם לא יזרקו את העבודות שלך לפח אשפה, או זמר אם אתה מוכשר אז אתה זמר ואם לא פשוט לא יזמינו אותך, ככה זה עובד בעימוד ג"כ אם אתה מוכשר בעריכה ויודע איך לתת ללקוח את מה שהוא רוצה בדיוק ולספק אותו אז אתה מוכשר בעימוד ואם לא אז אתה סתם זייפן.... ומה שאתה רואה שלוקחים פחות כסף כמו אצלי זה רק בתורת גמ"ח כמו שהסברתי לעיל שאני חושב שזה גמ"ח הכי נכון בגלל שאברכים ובני התורה אינם עומדים כלל ביכולת לשלם סכומים כאלה וזה עושה להם המון, והם מקבלים את אותה מוצר (לא חיקוי) במחיר פחות יותר. זה כל הנקודה, ואם אתה מעוניין להמשיך להכפיש ולחשוד בי שאני לוקח בשביל להתנסות אז אתה מוזמן לערוך אצלי. בהצלחה.

מה אתה חושב שזה "טיפול שיניים" שעושים נסויים על אנשים בפחות כסף
לא דיברתי על איש ספציפי, ואם אתה לוקח בזול בתור חסד אז ישר כח, לא מבין על מה הכעס.

אמרתי שלקחת עבודות בזול זו דרך טובה לצבור ניסיון, מה לא בסדר בזה? כמובן שצריך להיות לך ידע בסיסי בעימוד אבל את זה אפשר ללמוד לבד (בלי קשר ללימוד השימוש בתוכנות).

יש הרבה אנשים שלא אכפת להם האיכות, הם רק רוצים להוציא איזה קונטרס על נושא מסויים או בשביל איזה אזכרה או חבורות בישיבה וכדומה, הם לא מצפים להרבה, ולא מצפים ל"טיפול שיניים".

לא דיברתי על איש ספציפי, ואם אתה לוקח בזול בתור חסד אז ישר כח, לא מבין על מה הכעס.

אמרתי שלקחת עבודות בזול זו דרך טובה לצבור ניסיון, מה לא בסדר בזה? כמובן שצריך להיות לך ידע בסיסי בעימוד אבל את זה אפשר ללמוד לבד (בלי קשר ללימוד השימוש בתוכנות).

יש הרבה אנשים שלא אכפת להם האיכות, הם רק רוצים להוציא איזה קונטרס על נושא מסויים או בשביל איזה אזכרה או חבורות בישיבה וכדומה, הם לא מצפים להרבה, ולא מצפים ל"טיפול שיניים".
אני לא כועס אני רק מסביר לך שזה לא נכון, כי אתה קורא לעצמך "מעמד" אז אתה "מעמד" ואין דבר כזה לעשות נסיון על ספרים שצריכים עימוד, אבל אם אתה לא מעמד אלא אחד חובבן שיודע קצת "וורד" זה נקרא אולי "מסדר"... שזה אפשר למצוא גם בתוך הישיבה אצל אחד המקקי"ם במחשב שלו, אתה מבין את ההבדל... כי אני עבדתי עם כמה וכמה ישיבות, ואפי' שהם לא חושבים עכשיו על עימוד וואו... אבל אתה צריך להרשים אותם בתור "מעמד" [סו"ס זה נמצא במעמד מכובד של סוף זמן שכל אחד רוצה לראות את החבורה שלו מסודרת בצורה נקייה ולא 'חרבש'] כי אחרת הם יקלטו שאתה פשלן ולא מעמד וכבר לא יבואו יותר אליך.

ואגב אתה יודע כמה באו אלי לאחר שהם חשבו שהם "יודעים לעמד" ובסוף קלטו שהם לא יכולים לעשות אפי' כותרת נרומלית בוורד או תוכן ענינים פשוט עם א' וב' ולא מספרים וכדו' כי אין מה לעשות זה לא טיפול שיינים חובבני לעקור שיינים...

לכן כתבתי שזה תלוי בכמה אדם מכיר את עצמו אם הוא טוב או לא, יש אנשים שיודעים להבין לבד את עקרונות המקצוע ויש אנשים שלא, לא הכל צריך ללמוד בקורסים. האנשים הכי מוצלחים הם דוקא אנשים שלמדו מעצמם.
אתה אומר דברים נכונים בהחלט, אני רק הצגתי פן אחר של התמונה, של אנשים שכן עושים טוב רק צריכים לצבור ניסיון, בשביל זה יכולים להתנסות במחירים זולים.
איך אדם יודע אם 'יש לו את זה', נו, אם הוא שואל סימן שאין לו, כי אם יש לו, הוא יידע איך לבדוק.

א. מה לא נכון בזה?
כתבתי לא נכון על הנקודה של עימוד ברבע ממחירי השוק, כיוון שבוגרי קורס עימוד מקצועי של פרוג יוצאים ברמה מקצועית גבוהה.
נדמה לי שהבנתם שכתבתי לא נכון על כך שאפשר או ללמוד מאחרים או להתנסות, לא חלקתי על כך, בכל מקצוע ככה זה עובד.

כתבתי לא נכון על הנקודה של עימוד ברבע ממחירי השוק, כיוון שבוגרי קורס עימוד מקצועי של פרוג יוצאים ברמה מקצועית גבוהה.
נדמה לי שהבנתם שכתבתי לא נכון על כך שאפשר או ללמוד מאחרים או להתנסות, לא חלקתי על כך, בכל מקצוע ככה זה עובד.
זה מה שכתבתי:
אמת, אם אתה רוצה ללמוד את סודות העימוד צריך ללמוד ממעמד מקצועי ו/או לקחת עבודות ב"רבע ממחיר השוק" ולהתנסות על אחרים.
גם אם אתה לומד ממקצוען, אתה עדיין צריך נסיון. אם תצליח לקבל עבודה במחיר טוב, בודאי שכך עדיף. כונתי שגם אם לא, תקח גם ברבע ממחיר השוק כדי להתנסות.
לבד מכך שלא כל מי שלומד תופס את הפרקטיקה, זה שונה בין אדם לאדם. לכן כתבתי שזה תלוי כמה הוא אוטודידקט.

גם אם אתה לומד ממקצוען, אתה עדיין צריך נסיון.
ברור, אבל תסכים איתי שכשאתה לומד ממקצוען זה משהו אחד, וכשמקצוען מסייע לך ומדריך אותך בעבודת הראשונות זה משהו אחר לגמרי!
וזה אחד הסיבות שבגללם אני ממליץ ללמוד בפרוג.

הההההההלו!

אני עובר פה בפורום וממש -------, באמת, אין לי מילה להגדיר את זה, כל אלו שלוקחים את המחירים של חצי שקל שתי שקל שתיים וחצי שקל לעמוד, מה קרה לכם? מי התיר לכם? יש מחירי שער מקובלים בשוק, יש מחירונים מקובלים בשוק. יש מעמדים זולים יותר ויש מעמדים יקרים יותר, אבל מחירים כאלו? זה ממש שבירת השוק. אולי אתם מסוגלים לעמוד (עכשיו) בכאלה מחירים אבל מה עם כללל המעמדים? (ואני לא מדבר על אלו שברמות גבוהות באמיתי, הלקוחות שלהם לא יסתכלו עליכם לרגע ויסכימו לשלם להם גם 8 ו 9 ו 10 ויותר לעמוד, אני מדבר על מאות ואלפי מעמדים כמוני ברמה רגילה וסטנדרטית) מי התיר לכם לגזול את פת לחמם של המעמדים וילדיהם? למה אתם מכריחים את כולם לרדת למחיר שאי אפשר בשום פנים לפרנס ממנו בית?

תוכנות עימוד עולות אלפי שקלים לבסיס
כל שדרוג בהם מקפיץ את המחיר למעלה
קורס עימוד אמיתי עולה אלפי אלפי שקלים
מחשב טוב לעימוד ועיצוב עולה אלפי שקלים
את כל זה שילמנו ואנחנו משלמים בשביל להתפרנס מהמקצוע, והנה בא אחד (או כמה) ובמקום לשחק במגרש של הגדולים, להעלות רמה ולשפר ביצועים ולמשוך לקוחות, הוא מנסה לגרור את העולם כולו לברכת פעוטות, למה? מי התיר לו לעשות ככה? מה עשו לו רע שאר המעמדים? האם התייעץ עם רב לפני?

"במסכת בבא מציעא [3] מבואר כי לדעת רבי יהודה "לא יפחות את השער, וחכמים אומרים זכור לטוב... מאי טעמא דרבנן, משום דקא מרווח לתרעא" [מוריד את שער השוק]. לפנינו מחלוקת, האם מותר להוזיל את המחירים המקובלים בשוק, כדי למשוך קונים רבים, מה שמכונה "שבירת שער השוק". לדעת רבי יהודה זהו חוסר הגינות, ואילו לדעת חכמים זכאי הוא "שובר השוק" לשבח וברכה - "זכור לטוב", משום שהוא מועיל ללקוחות ומוריד את שער השוק. להלכה פסקו הרמב"ם [5] הל' מכירה יח, ד) והשו"ע [7] חו"מ רכח, יח) כדעת חכמים.
אך ערוך השולחן [7] סי' רכח) מחלק. "שבירת השוק" מותרת דווקא במצב שגם שאר הסוחרים מסוגלים לעמוד בתחרות, ולהוזיל גם את המחיר, אך אם מדובר על "שבירת שוק" שאינה מקובלת, שתגרום הפסד לשאר הסוחרים "מקלקל דרכי המסחר", אסור. והוסיף ערוך השלחן [7] סימן רלא) "ועתה במדינתנו יש לצעוק להיפך על החנונים המזלזלים [מוזילים מאד] במקחים בכל מיני סחורות וע"י זה רבה הקלקול מהמסחר והעניות. והרי חז"ל התירו להרוויח שתות אף באוכל נפש, וכ"ש בשארי מיני סחורות שצריכים להרוויח הרבה יותר". לפי הנ"ל אין ספק שתחרות שנועדה ל"שבור" את השוק הרי היא אסורה בתכלית, ואי אפשר לקרוא למוכר כזה "זכור לטוב"." [עולמות]
--
ומעבר לנקודה ההלכתית והמוסרית כלפי שאר המעמדים, מה אתכם אתם? אתם לא צריכים להרוויח? אתם לא מאכילים ילדים? למה לא להעלות רמה ולשפר את הביצועים שלכם וככה יבואו אליכם הלקוחות הטובים? למה לדשדש במשבצת של השקלים והראש הקטן? למה? אתם לא שילמתם על התוכנות? אתם לא שילמתם על הקורסים? אתם אין לכם ידע אמיתי וניסיון ורמה? אתם לא אמורים להרוויח כמו בן אדם? למה להתנהג כמו גנבים בלילה שמתביישים בשלל שלקחו? עימוד זה מקצוע שמעבר לעלויות שלו, הוא מצריך ידע ומיומנות וגישה וסבלנות וזמן וניסיון ועוד, יש לכם את כל זה? מגיע לכם להרוויח כמו שצריך! בלי להתבייש! יש מחירי שוק וצריך לדרוש אותם.
--
[ולקהל הלקוחות: כן, אני מבין את הלהיטות הזו אחרי עימוד בחצי וברבע מחיר כאילו זה מחניודה שתי דקות לפני שבת וזורקים את כל הרקובים, אבל עדיין צריך לזכור את מי שעומד מנגד אותו ואת ילדיו ולא לנצל את זה שהוא מוכר את עצמו וזמנו בגלל שכרגע הוא במצוקה כלכלית וצריך כל שקל ולכן עושה מעשים בלתי מקובלים. ומעבר לזה, חלק גדול מאותם 'מעמדים' זולים במיוחד, הם לא ממש מעמדים. נקודה. ובדידי הווה עובדא כאשר הגשתי הצעת מחיר של 6 ש"ח לעמוד שתי טקסטים, שנחשב לזול אבל עדיין בתוך השוק, וחזר האיש אחרי יומיים וכעס שאני גנב וכו והוא קיבל מחיר הרבה יותר טוב.. שתקתי. אחר כך הראו לי את הספר והבנתי.. לצערי ולצער אותו מחבר ולצער כל מי שירצה ללמוד בספר. עימוד זה גם חכמה ולא רק מלאכה, זה מליון נקודות קטנות שמשפיעות על הספר שלכם, וחייב משהו מקצועי, ומקצועי אמיתי בד"כ מכבד את עצמו ואת מקצועו ולא לוקח מחירים כאלה]
--

בהצלחה לכולנו
לדעתי אתה טועה,
מכיון שהיום זה שוק חדש שלא היה קיים בעבר, היום כל בחור או אברך שכתב כמה חבורות רוצה להוציא קונטרס, ויש בזה ברכה עצומה למחיר הזול, כי בשביל קונטרס לסתם בחור או אברך זה מצוין העימוד הזול..
השוק הישן של הוצאת ספרים או קונטרסים ברמה גבוהה כגון קונטרס של ישיבות וכו' באמת שולחים למעמד אמיתי ויקר,
לדעתי זה בדיוק כמו המוצרים מסין שהם חצי מחיר, ומי שלא צריך להשקיע קונה מוצרי חשמל בזול, ומי שרוצה להשקיע קונה איכותי..
ואדגיש, לי זה פשוט ששבירת שוק זה דווקא בהורדת מחיר של אותו מוצר באותו איכות.. אבל כאן זה לכתחילה! כי זה המחיר שוק למוצר החדש והפשוט!
אבל אתה באמת צודק במקרה שמעמיד זול לוקח עבודה על ספר אמיתי ולא מעדכן את הלקוח באיכות העבודה, שודאי שזה לא הוגן,
אבל בסתם קונטרס שפותחים אותו פעמים או שלוש אחר כך, וכל מה שכותבים אותו זה בעיקר בשביל הסיום ולשמוח בכתיבת הדברים, זה לכתחילה העימוד הזול ואין צורך ביותר מזה.
נ.ב. לדעתי אדם חכם שכותב ספר אמור להתייעץ עם מי שמבין בהוצאת ספרים או עם מי שכבר כתב ספר.

נערך לאחרונה:
ד"א, היכן כדאי לעשות קורס עימוד, אם בכלל.
האם מכללת פרוג טובה (השיעורים בעיקר דרך זום).
תודה
בפרוג לומדים ברמה מאוד גבוהה. את שתי התוכנות (תג ואינדיזיין).

עם רכישת תוכנת "תג" מקבלים 5 שיעורים, שבד"כ לא מספיקים ללימוד התוכנה כראוי.

חזור
חלק עליון