ממכון שבתו השגיח
Active member
הרב מאיה לא חתם!!!!!!יישר כח
ורואים בפירוש שהגר"מ מאיה חתום מלמטה
הרב מאיה לא חתם!!!!!!יישר כח
ורואים בפירוש שהגר"מ מאיה חתום מלמטה
הרב מאיה לא חתם והתבטא היום שדברים כאלו צריך להחליט בצורה מסודרת ועל דעת כלל חברי המועצתהיכן חתימותיהם של 'עשרות ראשי ישיבות'?
אטו כי רוכלא למנות את הישיבות הגדולות הספרדיות החשובות והמוכרות?
ישיבת רכסים, בית שמעיה, אש התלמוד, שערי תבונה, ותנא ושייר.
יש לי תחושה שהאסיפה הזו היא לא על דעת יו"ר התנועה הקדושה,
ומארגני האסיפה שנוטים להשקפה בסגנון מסויים,
מנצלים את הימים בהם ר' אריה שרוי באבל על אחיו הגר"י זצ"ל.
וכפי שרמז לכך ר' @מתלמידי הראש"ל .
תראו חברים ר' אריה ידע מכל העסק הזה
לא.
ואין מה לדון על זה.
צודק, לא ראיתי טוב, למטה זה הרב מחפוד ולא הרב מאיההרב מאיה לא חתם!!!!!!
וזו הסיבה שכמה מרה"י סירבו להגיע לאותו כינוס.המדרון החלקלק הזה של עסקנים ואברכים משעוממים קיצוניים (חלקם אני מכיר בשמות..) שעורכים כינוס לקבוצות רבנים להחלטות דרמטיות אפי שנמצאים ביניהם גדולי הדור כדוגמת רבינו חכם משה צדקה שליט"א, כשזה לא בכפיפות למועצת חכמי התורה שליט"א ולמיועד להיצטרף הראש"ל רבינו מרן רבי יצחק יוסף שליט"א בלי היוועצות במנהיגי וגדולי ראשי הישיבות כדוגמת רבינו מרן רבי אברהם סלים שליט"א, ומרן רבי שמואל בצלאל שליט"א, הוא מצב מסוכן שמזיק מאוד לדעת תורה החזקה והעוצמתית ולהנהגה הברורה שעוברת בשרשרת הדורות מרשכבה"ג מרן רבינו עובדיה זיע"א דרך רשכבה"ג מרן חכם שלום זצוק"ל, ועד רשכבה"ג הרב בעדני זצוק"ל.
כבר הדברים ידועים ומפורסמים שכל מקום שבו אתו האיש (י''ח) מארגן כינוס כזה או אחר או מכתב וכדו' מרן הראש''ל שליט''א אינו נוכח שם באופן מכוון וד''ל ואכמ''לולמיועד להיצטרף הראש"ל רבינו מרן רבי יצחק יוסף שליט"א
וכן גם זו הסיבה שהג''מ מאיה כתב שאינו יכול להגיע מחמת חולשה .........וזו הסיבה שכמה מרה"י סירבו להגיע לאותו כינוס.
ייתכן שזה גם נכון, אבל עיקר הסיבה היא כי הוא באמת לא אוחז מזהכבר הדברים ידועים ומפורסמים שכל מקום שבו אתו האיש (י''ח) מארגן כינוס כזה או אחר או מכתב וכדו' מרן הראש''ל שליט''א אינו נוכח שם באופן מכוון וד''ל ואכמ''ל
היום הוא דיבר באיזה מקום ושאלו אתו למה מרן הראש''ל לא חתם וגם לא היה בכינוס הוא התחיל לגמגם שם עד שהמראיין העביר נושא
מה זה נוגע לענייננו?רבים מראשי הישיבות והרבנים שהשתתפו וחתמו על המכתב הם בכלל נגד הבחירות
שזה לא כינוס שמייצג את הזרם המיינסטרים של הציבור הספרדי, אלא זה יותר רבנים שמתנגדים למדינה באופן כללי, והם מתנגדים לבחירות או לש"סמה זה נוגע לענייננו?
זכותם של חכמי ישראל כהגר"מ צדקה שליט"א ושאר הרבנים משתתפי הכינוס להביע דעתם מבלי לשאול את חכמי המועצת שליט"א, או להבדיל יו"ר התנועה.
אם חכם משה שליט"א יוזם הכינוס, וטרח בו הרבה ראה לנכון לעשות זאת זוהי זכותו, העסקנים הי"ו אינם מנהלים את הרבנים. ואבוי לנו אם כך יהיה.
אולי חלקםוהם מתנגדים לבחירות
לא נראה לי.או לש"ס
רובם, ואטו כי רוכלא...אולי חלקם
שהם לא מנסים 'להסתדר' עם המדינה, ומבחינת חלקם שלא יהיה שום חוק ויצפצפו על המדינה ומוסדותיה, משא"כ לדעת חברי מועצות חכה"ת [לכה"פ רובם והמשמעותיים שבהם] וגדוליה יש לנסות להגיע לחוק מוסכם כפי שהיה מאז ומעולם עוד מזמן החזו"א, הוא ההסדר שנקרא 'תורתו אומנתו'ושוב איני מבין מה קשורה התנגדותם לבחירות להבעת דעתם בענין הגיוס.
מה שאני הצלחתי לזהות ברשימת הרבנים החותמים, רובא דרובא היה ניחא להם בהסדר הקודם והורו לתלמידים להתייצב ולהגיש דיחוי.אלא א"כ דוחקים אותנו לפינה לגמרי כפי שנראה כעת שזהו המצב