סברא ישרה יישר כח רק שלפ''ז על''ע מדוע בכלי של גוי אינו טעון טבילה וע''כ שמתיחסים אף לבעלים אם הוא מחוייב בטבילה בכלי זה [ובדומה לכלי סחורה במסעדות] והדרא שאלה לדוכתאהכלל הוא שדבר שנעשה בעבירה מותר להנות ממנו אם הוא תלוי במחלוקת.
אך כאן העבירה היא בשימוש ולא בבעלות, וממילא לשיטת האשכנזי הכלי ששייך ליהודי לא טבול ואסור בשימוש ומה בכך שהוא בבעלות ספרדי? רק בעלות גוי פוטרת כי לא חל על זה התקנה.
סברא ישרה יישר כח רק שלפ''ז על''ע מדוע בכלי של גוי אינו טעון טבילה וע''כ שמתיחסים אף לבעלים אם הוא מחוייב בטבילה בכלי זה [ובדומה לכלי סחורה במסעדות] והדרא שאלה לדוכתא
וביתר ביאור החיוב להטביל כלים הוא על כלי שנקנה מהגוי ולא על כלי שששאול מגוי . הגע עצמך אם תטביל את הכלי שששאול מגוי ואז תקנה ממנו ודאי שחיב להטבילו שוב. מכיון לא הגיע זמן חיובו בטבילה הראשונה וע"כ כדאמרן.רק בעלות גוי פוטרת כי לא חל על זה התקנה.
מתייחסים לבעלים לא אם הוא מחוייב או לא, אלא האם בעלות כזאת פוטרת אותי או לא.סברא ישרה יישר כח רק שלפ''ז על''ע מדוע בכלי של גוי אינו טעון טבילה וע''כ שמתיחסים אף לבעלים אם הוא מחוייב בטבילה בכלי זה [ובדומה לכלי סחורה במסעדות] והדרא שאלה לדוכתא