הוא ענה לך היטב. שמה שמרן אמר שאינו מכירו אישית הכוונה למחבר אחר שהוא הביא אותו בתחילת השיעור ככה"נ.לא עונה על השאלה!
אתה לא הבנת את השאלה בכלל...הוא ענה לך היטב.
אולי אתה לא הבנת את התשובה שכולם כתבו לך פה אחד?!אתה לא הבנת את השאלה בכלל...
באמת לא הבנתי את התשובה, כי זה לא משיב על השאלהאולי אתה לא הבנת את התשובה שכולם כתבו לך פה אחד?!
תחשוב קצת ותעיין היטב לפני שאתה כותב.
למה הוצאת אותם רעים, כתב "על דעתו", במערכת "הודו"...אומרים שהיתה טעות בעלון והכותב כתב על דעתו משהו שאינו מדוייק, וגם במערכת העלון הודו בכך. אז מה הבעיה?
הכוונה היא שהטעות היא של העורך ולא של הרב.למה הוצאת אותם רעים, כתב "על דעתו", במערכת "הודו"...
אי אפשר לדעת למי הכוונה אם לא שיודעים את השם. וכמו שכתבתי קודם.
בפרט שהמקשה על חיוב נשים בתפילה היה בתחילת השיעור, והמקשה על שחרית עד חצות היה יותר סמוך.
לא קשה ולא מידי. כי אף שמכיר את המחבר באשר הוא אחיו. עם זאת אינו מכירו "אישית" בנוגע לזה שיודע אם הוא לומד קצות או לא.כאן מביא בהערה 9 שהכוונה להלכה ברורה
ואח"כ בהמשך העלון בהערה כותב שלא מכיר אותו אישית...!!
א"כ ברור שאין הכוונה להל"ב
ראה את ההסבר האמיתי שהובא לעיל, ואין מקרא יוצא מידי פשוטו.לא קשה ולא מידי. כי אף שמכיר את המחבר באשר הוא אחיו. עם זאת אינו מכירו "אישית" בנוגע לזה שיודע אם הוא לומד קצות או לא.
פשוט.
ומנ"ל שהר"מ אם לא היה חי היום היה אחד מן האדירים? לא מבין מה זה התשובה מרן זה לא...מרן זצ"ל זה לא הר"מ לוי,
וצריך עוד לדייק שמרן הראש"ל שליט"א ציין בשיעוריו שזה מה שהוא יודע מאז שנולד (וכמובן שמרן זצ"ל חי כמה שנים לפחות עד לידת בנו הראש"ל)
סיפר הגאון ר' שבתי לוי שליט"א אח הגר"מ לוי זצ"ל שמרן זי"ע אמר להגר"מ לוי זצ"ל שהוא יהיה המנהיג אחריו ולצערינו לא זכינו לזה.ומנ"ל שהר"מ אם לא היה חי היום היה אחד מן האדירים? לא מבין מה זה התשובה מרן זה לא...
מרן לא היה משתמש במילים כאלו 'מנהיג'...סיפר הגאון ר' שבתי לוי שליט"א אח הגר"מ לוי זצ"ל שמרן זי"ע אמר להגר"מ לוי זצ"ל שהוא יהיה המנהיג אחריו ולצערינו לא זכינו לזה.
ידיד שלי [הרב מאיר דוידוב - 0527116646] שמע מפיו של מרן זצ"ל שאומר לגר"מ לוי שישמור על עצמו ועל הבריאות שלו היות ואין מי שימשיך אותו בהלכה אלא הוא. ולצערינו לא זכינו.מרן לא היה משתמש במילים כאלו 'מנהיג'...
זו כבר מנגינה אחרת...ידיד שלי [הרב מאיר דוידוב - 0527116646] שמע מפיו של מרן זצ"ל שאומר לגר"מ לוי שישמור על עצמו ועל הבריאות שלו היות ואין מי שימשיך אותו בהלכה אלא הוא. ולצערינו לא זכינו.
(אומרים שגם בהספד מרן זצ"ל אמר עליו "חשבתי שהוא ימשיך אותי". לא שמעתי את ההספד, אולי אפשר למצוא באחד מספרי תולדותיו [כמו האיש משה, בתורתך, במצוותיך וכו']).זו כבר מנגינה אחרת...