דעת הרב בנימין חותה בעניין הפפושדו

מצורף פה עוד קטע משיעור של הרב דוד נקי שליט"א על מה שהרב חותה טען ש"לא נתנו לו להכנס למפעל"
הצג קובץ מצורף 31908
מאוד קשה לי שככה הרב חותה הניח את הדברים, אני מחזיק ממנו איש אמת שחוקר ובודק את ההלכה עד הפרטים האחרונים ובאופן הכי מעשי שיש, הוא מבקר בכל המפעלים וממש נוחת לפרטי פרטים, זכור לי שבשנים קודמות הוא אמר שיש בנושא הזה סיבה שהוא לא נכנס אליו לא כ"כ זוכר מה אבל דברים שהם מעבר להלכה.

מאוד קשה לי שככה הרב חותה הניח את הדברים, אני מחזיק ממנו איש אמת שחוקר ובודק את ההלכה עד הפרטים האחרונים ובאופן הכי מעשי שיש, הוא מבקר בכל המפעלים וממש נוחת לפרטי פרטים, זכור לי שבשנים קודמות הוא אמר שיש בנושא הזה סיבה שהוא לא נכנס אליו לא כ"כ זוכר מה אבל דברים שהם מעבר להלכה.
נראה לך "הגיוני" שבגלל ש"לא נתנו לו לבקר במפעל" (מה שבכלל לא נכון) להוציא על כל הרבנים שהכשירו את העוגיות לעז!?

ועוד להגיד "להתרחק מאש" על מה שמרן זצוק"ל התיר!!?? לדעתי "רב" שמוציא לעז על מפעל שבכלל לא ביקר בו אסור לשמוע לו בשאר ההלכות.

מה שנכון נכון...
תיזהר מביזיון תלמידי חכמים!!!
יש כאן בסה"כ ויכוח אם הסכימו לרב חותה לבוא לבקר או לא
הרב אברהם הידוע בתקיפותו הגדולה, דיבר דברים חריפים ביותר
ובטוחני שגם הוא כעת מצטער על שהתבטא בצורה שכזאת [וכבר היה לעולמים, ואכמ"ל]

הרב חותה הידוע כגדולי מזכה הרבים בדור (כן! ללא גוזמא) רק בער"פ השנה (בשבועיים שלפני פסח) הוא מסר למעלה מ-30 שיעורי תורה בכל רחבי הארץ!!! הולך בדרכו של מרן זצ"ל, ובכל זמן ועת משמיע תמיד דעתו של מרן רבינו זצ"ל ומכריע הלכה כמותו בכל מקום, לרבות כל ספריו על הל' תפילה, מועדים, שבת, יחוד, לא ילבש, ועניינים שונים - תמיד פוסק כדעת מרן!!! וכי כמוהו יודע מהי גדלותו של מרן זצ"ל, ומסר גם עשרות שיעורים על משנתו של מרן זצ"ל, ניתן למצוא ברשתות... ובודאי לא חשוד לשקר....
כנראה שהיתה אי הבנה או משהו כזה...

אוי ואוי למי שיצטרף לחגיגה וידבר סרה על ת"ח משכמו ומעלה שקיבל הסמכה מגדולי ומאורי הדור [מרן זצ"ל, רבי אשר וייס, רבי אפרים גרינבלט ועוד]

ואגב, הרב חותה מעולם לא אמר שעוגיות אלו הם חמץ וכו', אדרבה הוא אמר בפירוש: אני לא ביקרתי שם, אני לא רוצה ח"ו להוציא שם רע על דבר שאיני יודע... (כמו רבנים אחרים שעשו כן) אלא היות ועוגיות אלו שנויים במח', וכמה מגדולי הדור (הרב מרדכי אליהו, הרב יעקב יוסף, הרב בקשי דורון ועוד) חששו ויצאו נגדם, לכן אפשר שבוע אחד בלי עוגיות אלו...

תיזהר מביזיון תלמידי חכמים!!!
יש כאן בסה"כ ויכוח אם הסכימו לרב חותה לבוא לבקר או לא
הרב אברהם הידוע בתקיפותו הגדולה, דיבר דברים חריפים ביותר
ובטוחני שגם הוא כעת מצטער על שהתבטא בצורה שכזאת [וכבר היה לעולמים, ואכמ"ל]

הרב חותה הידוע כגדולי מזכה הרבים בדור (כן! ללא גוזמא) רק בער"פ השנה (בשבועיים שלפני פסח) הוא מסר למעלה מ-30 שיעורי תורה בכל רחבי הארץ!!! הולך בדרכו של מרן זצ"ל, ובכל זמן ועת משמיע תמיד דעתו של מרן רבינו זצ"ל ומכריע הלכה כמותו בכל מקום, לרבות כל ספריו על הל' תפילה, מועדים, שבת, יחוד, לא ילבש, ועניינים שונים - תמיד פוסק כדעת מרן!!! וכי כמוהו יודע מהי גדלותו של מרן זצ"ל, ומסר גם עשרות שיעורים על משנתו של מרן זצ"ל, ניתן למצוא ברשתות... ובודאי לא חשוד לשקר....
כנראה שהיתה אי הבנה או משהו כזה...

אוי ואוי למי שיצטרף לחגיגה וידבר סרה על ת"ח משכמו ומעלה שקיבל הסמכה מגדולי ומאורי הדור [מרן זצ"ל, רבי אשר וייס, רבי אפרים גרינבלט ועוד]

ואגב, הרב חותה מעולם לא אמר שעוגיות אלו הם חמץ וכו', אדרבה הוא אמר בפירוש: אני לא ביקרתי שם, אני לא רוצה ח"ו להוציא שם רע על דבר שאיני יודע... (כמו רבנים אחרים שעשו כן) אלא היות ועוגיות אלו שנויים במח', וכמה מגדולי הדור (הרב מרדכי אליהו, הרב יעקב יוסף, הרב בקשי דורון ועוד) חששו ויצאו נגדם, לכן אפשר שבוע אחד בלי עוגיות אלו...
אסור לדבר מחוסר ידיעה ולהוציא לעז כ"כ גדול!
אין מחילה ביום כיפור.
שמעתי ושמעתי ושמעתי.... ועל כן מי שאוכל משחק באש...........
כל דבר צריך להביע דעה? אתה לא יודע - תשתוק!
אתה משחק באש!!!
ודי לנו בדבריו החריפים של מרן זיע"א על כל אותם המבולבלים.
מסכנים אנשים ששומעים לסיפורי סבתא האלה, ולא לרב אברהם יוסף, למשגיח הנאמן במקום - שעושים עבודת קודש במסירות עצומה, ללא לאות, ולרבנים הרבים שביקרו בשטח בהפתעה גמורה וכולם פה אחד גומרים את ההלל. ומעל הכל שמרן זיע"א היה מדבר על זה בכל שנה ושנה בתוקף, עשרות שנים, ומאז הייצור רק השתבח.

מסכנים אנשים ששומעים לסיפורי סבתא האלה, ולא לרב אברהם יוסף, למשגיח הנאמן במקום - שעושים עבודת קודש במסירות עצומה, ללא לאות, ולרבנים הרבים שביקרו בשטח בהפתעה גמורה וכולם פה אחד גומרים את ההלל. ומעל הכל שמרן זיע"א היה מדבר על זה בכל שנה ושנה בתוקף, עשרות שנים, ומאז הייצור רק השתבח.
אתה מדבר דברים לא קשורים כלל למה שכתבתי!!!
אני לא נכנסתי לעצם הדיון עצמו, ואני מאמין לרבי אברהם יוסף שליט"א בכל תהליך העוגיות וכו'
ומי שיודע קצת, רבי אברהם הוא מחמיר גדול מאד מאד (ישנם שיעורים של רבי אהרן בוטבול שבהם הוא מדבר על גיסו הרב אברהם ומתאר את חומרותיו הגדולים בדקדוק ההלכה וכו') ובודאי שלא יכשיל את עם ישראל!
יחד עם זאת ובאותה נשימה אני אומר, שזה שהרב אברהם תקף בחריפות עצומה את הרב חותה ובודאי שאין לחזור על הדברים שאמר, כי כפי שאמרתי בטוחני שגם הוא עצמו כעת חוזר בו ממה שאמר, ורק באותו זמן שאמר אורייתא מרתחא לה, [ותזכרו מה שאני אומר לכם: הוא בתקופה הקרובה יתנצל על מה שאמר... כפי שהיה כמה פעמים שעשה כן]
הרב חותה לא חשוד ח"ו לשקר, ומי שידבר נגדו, הוא משחק באש, כי הוא ת"ח גדול ואין רפואה למכתו!! ראו כי הוזהרתם...!
יש כאן בסה"כ ויכוח במציאות, אם לא הסכימו לו לבקר, ואל לנו ח"ו להכניס עצמנו בכל הסערה הזאת.
תמיד צריך להיות מתון, ולקבל את שני הצדדים בשיקול דעת נכון

הרב חותה לא חשוד ח"ו לשקר, ומי שידבר נגדו, הוא משחק באש, כי הוא ת"ח גדול ואין רפואה למכתו!! ראו כי הוזהרתם...!
מה אתה נבהל, על מה אתה מאריך, מי דיבר נגדו
מותר ומצוה וחובה לחזק את דברי הרב אברהם מפני כל מיני שמועות סרק.

מה אתה נבהל, על מה אתה מאריך, מי דיבר נגדו
מותר ומצוה וחובה לחזק את דברי הרב אברהם מפני כל מיני שמועות סרק.
תגיד?
אתה רציני?
או שאתה מנסה בכוח להתעלם ממה שנאמר עליו?
אתה יודע איזה דברים מבהילים ביותר הוא אמר על הרב חותה?
אתה שוב מערבב שני נושאים... אני לא מדבר על עצם דברי הרב אברהם בענין תהליך העוגיות, אני מדבר על הדברים החמורים ביותר שדיבר על הרב חותה
תעשה שיעורי בית ואז תדבר...

במחילה אבל לא מבין אל מה הפולמוס? אם הרב עובדיה אכל את העוגיות עם כל הכבוד לרב חותה שליט"א הרי בנו הרב דוד שליט"א מעיד שאכל ואם זה חשש חמץ גמור למה אכל?! כנראה זה בסדר

נערך לאחרונה:
בשעות האחרונות הרחוב הספרדי כמרקחה אחר פרסומה של הקלטת שיחה מעניינת בפרשיית הפפושדו. וכדלהלן:

הרב דוד נקי התקשר בעילום שם אל הרב חותה וחקר ודרש מי הוא זה ואיזה הוא, מומחה הכשרות הענק העצום והרב, אשר העלה הרב חותה לשידור ביום חמישי האחרון (שפער פיו כנגד הפפושדו באומרו שכבר שמגיע הקמח יש בו מים מלמעלה, ומערבים שם קינמון והוא בעצמו חמץ וכו' וכו', ובקיצור פפושדו הינו חמץ גמור!) והרב נקי שאל מי זה המומחה הגדול הלז, שזכה לכאלו תארי שבח והלל מהרב חותה, וענה לו ששמו הוא הרב עודד בוגרד אשר הינו בעל שם עולמי וכו' וכו'... והרב נקי שאל כמה פעמים איך אומרים את זה?! איך מאייתים?! (כנראה להראות לו שהוא אינו הכי מוכר בלשון המעטה) ובהמשך אמר לו הרב נקי, שהוא בעצמו דיבר עם המשגיח במפעל הפפושדו במשך שנים (הרב גוליאן), והוא אמר לו שאינו מכיר אדם כזה בשם "עודד בוגרד" ומעולם אינו דרך במפעל! וא"כ טענת הרב נקי בפיו , איך אתה מביא בן אדם כזה או אחר לרדיו שמספר בפני אלפים "סיפורים מסמרי שיער" (...) כשבמפעל טוען המשגיח "שקר! אינו דרך כאן!"

עוד שאל הרב נקי איך יתכן לדבר על המפעל בעוד שלא היה שם במקום? ותגובתו היתה שיבואו אלי לתוכנית וידברו... (רק שאין לו תוכנית לפני פסח, ובספיה"ע עבר זמנו בטל קרבנו... וכל בר דעת מבין שאינו אלא אשתמוטי קא משתמט מיניה. ופשוט)

בהמשך השיחה עלו הטענות שכביכול מרן זצוק"ל חזר בו בחצי שנה האחרונה שלו, כשבא לבקר את בנו הגאון הגדול רבי יעקב זצ"ל, ובסוף המפגש נכנסו לחדר פנימה ואמר לבנו יחידו "בני, מדוע דיברת כנגד הפפושדו בעוד שאני נלחמתי על התירו?" או אז מנה רבי יעקב את הבעיות שכביכול ראה בעצמו במפעל, ואז אמר לו מרן זצוק"ל "אם כן, היכן היית עד היום? ומדוע לא סיפרת לי כל זאת?" ואז אמר רבי יעקב "רציתי לספר לך, אך לא נתנו לי להיכנס..."
וברשותכם אסטה מן השיחה הנ"ל ואען על ראשון ראשון ועל אחרון אחרון. הנה כל בר דעת מבין שהסיפור הזה לא נשמע בעליל מכמה סיבות: האחת, לא יתכן שהבן הממונה על הבית (...) יסגור הדלת במשך תקופה כ"כ ארוכה שהגר"י יכל לספר, על אחיו הגדול. השנייה, ואת"ל שבאמת במשך שנים לא הצליח הגרי"ע להיכנס לבית אביו (דבר שלא ארע במציאות!) וכי זה סיפור גדול להגיע לאיזו דרשה או שיעור, חתונה או בר מצוה שמרן זצוק"ל משתתף בה, ולספר לאבא על דברים כהוויתן שראה במו עיניו, לבלתי יכשלו העם באכילת חמץ בפסח??? השלישית, היכן היו מספרי הסיפורי סבתא הללו במשך עשור מפטירת מרן?!... והלא סיפור כזה אמור לטרוף את הקלפים בעניין דעתו דעת עליון של מרן רבינו זצוק"ל, ובפרט אם היה מתפרסם בפסח תשע"ד סמוך ונראה לגניזת ארון הקודש. היכן הם היו חולמי החלומות והרעיונות?! התשובה ידועה וברורה!!! או יותר נכון האמת ידועה וברורה!!!

ובחזרה לשיחה בין הרבנים נקי וחותה, הרב נקי שאל, לדבריך שמרן זצוק"ל חזר בו א"כ מדוע לא אמר זאת קבל עם ועדה בשיעורו השבועי הגדול (אשר נמסר עד סמוך לפטירתו), והרי יש כאן חשש האכלת חמץ לעשרות אלפי בתי אב?! ולכאורה היה צריך לבוא ולומר "רבותי! במשך שנים התרתי את העוגיות הללו, אך כעת לאחר שהוגד לי מפי מגידי אמת שהבעיותהם כך וכך וכך, א"כ הנני חוזר בי מהיתרי הנזכר!" או אז ענה הרב חותה שהרב עובדיה לא רצה לצאת נגד בנו הרב אברהם... (שמעתם?! יש כאן חשש האכלת חמץ לעמ"י, אך את מרן זצוק"ל אשר נסע משא העם על שכמו, כביכול זה לא עניין שיאכלו אלפים חמץ בפסח ובלבד כבודו של בני... פשוט צחוק...).

הרב נקי חזר וטען איך אפשר לומר שכביכול מרן זצוק"ל הכשיל את הרבים באכילת חמץ / חשש חמץ, והרב חותה ענה "חס ושלום! אין מחילה למי שטוען שאני כנגד הרב עובדיה, ואני סבלתי ואסבול על כך שבהרבה פסקים הלכתי עם הרב עובדיה..." (דרוש מקור...). והרב נקי טען שאמנם קהל המאזינים לא שמע את המילים הללו ש"הרב עובדיה הכשיל את הרבים", אך לא צריך להיות "החכם הכי גדול בעיר" (המילים הללו שלי..), בכדי להבין שאם אתה יוצא על מוצר עליו נתן מרן זצוק"ל כשרות לפסח וקורא לו "חשש חמץ", ממילא הדברים נאמרים כלפי נותן ההכשר, שהוא מאכיל את עמ"י חמץ!!! הדברים פשוטים ומובנים לכל בר דעת, וא"צ כאן בינה יתירה!

עוד טען הרב חותה, שלא גילו למרן זצוק"ל שזה קמח רגיל, וענה לו הרב נקי שמרן זצוק"ל נתן הוראות ברורות למשגיח, ודאגו שהכל יהיה על הצד הטוב ביותר! וחזר הרב חותה וטען, ש"בשביל שוחד (אתם שומעים טוב...) יכול להיות שיקנה קמח אחר"... ושאלו הרב נקי דא"כ איך אתה אוכל העדה"ח, ולא חושש לשוחד מצד המשגיח?!

ביני וביני זכה הרב נקי לקיתונות של בוז וקלס מן הצד השני אך זכה להיות מן הנעלבין ואינן עולבין שומעים חרפתם ואינן משיבין (אתה לא מקשיב, אתה לא מחפש אמת, אתה מתחמק, ברחת כמו עכבר, דבר לעניין, דבר עם שכל, אתה מדבר בטיפשות, תפעיל את הראש שלך, אתה חכמולוג גדול, אתה מדבר עכשיו בכסילות, איזה שאלה מטופשת, ועוד ועוד...) וכ"ז בסגנון בוטה ומשתלח בפניו! וביותר מכך כשיודע שמדובר ברב נקי, (וכדלהלן) מזעזע!

לקראת סוף השיחה, אמר לו הרב נקי: "אנחנו אוהבים את כבודו, אך כבודו משחק באש!" (לומר על מרן זצוק"ל שכביכול הכשיל את הרבים וכו') ואז המקליט בחר לעצור את המשחק ואמר "כבודו הוא הרב דוד נקי, אני מזהה את הקול שלך מהשיעורים". עד כאן שמעו קהל המאזינים.

ואני הק' שואל, להיכן הלך "ארור מכה רעהו בסתר"?! ומלבד זאת וכי זו דרכם של ת"ח להוציא הקלטה מתוך שיחה?!
וליהוי ידוע שההקלטה הינה חתוכה, והחכם המקליט הוציא רק את חלקה להאזנת הציבור, אך לא הוציא את החלק השני, בה נשמעו דברי חירופין וגידופין ואיומים מהמקליט, ופשוט תסמרנה שערות ראש שכך עלתה בימינו!
האמת, שכל מעיין היטב ולמד את הסוגיא היטב לא השתכנע מדיבור חלקלק ולשון מדברת גדולות, משום שטענות בשריות לא היו שם! אלא רק דיבורים וסיסמאות 'אותיות פורחות באויר'. וה' הטוב יכפר בעד.

נערך לאחרונה:

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון