קובץ בית יוסף חלק נא

אשמח שתציינו דברים שערבו לכם, וכן הערות והארות.
חזקו ואמצו.
ייש"כ גדול ניכר העמל הרב שהושקע בו תודה רבה!
היה לי הערה בסי' קלד (עמ' ריח) שכ' מרן שליט"א להחמיר שלא להניח גבינ"צ עם לחם על הפלאטה יעויי"ש והרי הטעם שכ' להחמיר זה ע"פ שיטת היראים אשמח לקבל יישוב

עמ' שפ והלאה - הערות ע"ד הגר"מ לוי בספריו. מתוך חיבורו הגדול שיש למרן שליט"א, על כל ספריו בכת"י.
איזה ספר זה אמור להיות?
בעמודים שציינת הרוב זה סתם רשימה 'יבשה' שבמנו"א אמר א' ובחזו"ע אמר ב'. לא כל כך הבנתי מה אני אמור לעשות על הרשימה הזאת כשאין נימוקים ומשא ומתן.
אני מנחש שהספר לא אמור להיות אוסף ציונים כמו מה שעשית בשב שמעתתא (ויישר כח!), כי אין דרכו בחיבור ספרי מראי מקומות.

איזה ספר זה אמור להיות?
בעמודים שציינת הרוב זה סתם רשימה 'יבשה' שבמנו"א אמר א' ובחזו"ע אמר ב'. לא כל כך הבנתי מה אני אמור לעשות על הרשימה הזאת כשאין נימוקים ומשא ומתן.
אני מנחש שהספר לא אמור להיות אוסף ציונים כמו מה שעשית בשב שמעתתא (ויישר כח!), כי אין דרכו בחיבור ספרי מראי מקומות.
התכוונתי שזה חיבור כתב יד של הרב שבו ליקט לעצמו את הסדר של מראי המקומות שבו לא כדעת מרן וכתב עליהם השגות. הוא משבץ את זה בדרך כלל בחיבורים של ילקוט יוסף כל דבר במקום שלו.

אוסף ציונים כמו מה שעשית בשב שמעתתא (ויישר כח!), כי אין דרכו בחיבור ספרי מראי מקומות.
נ"ב שכותבים הכוונה נכתב בצידו כפי שכבודו יודע, ואלו גיליונות.
אני בתחילה חשבתי לכתוב ממש על הסדר עם פתיחת מראי המקומות מה כתב שב שמעתתא ומה כתב מרן זיע"א עליו, אלא שזה היה יוצא ספר שלם... לכן קיצרתי את הכל למראי מקומות כפי שכתוב בקובץ.

כבר בילקוט יוסף ברכות כרך ג' החדש, הספיק להביא ממש"כ בקובץ בית יוסף גליון נ"א בסיק רכ"ז-רכ"ח סעיף ח' בהערה, עמ' תתט"ז.

אגב, כאן המקום לציין שבספר קובץ בית יוסף צויין שבילקו"י ברכות הזכיר זאת,
1774757607278.png
אך בטעות ההערה נכתבה בעמ' קודם (עמ' תש"ג) על מאמרו של הרב מיארה, במקום בעמוד תש"ד על מאמרו של הרב ישראל סימן טוב.

זכינו לקבל את הספר היום. וממש נכנס לביתנו אורה זו תורה. ספר מלא וגדוש בדברי תורתו של מרן זיע"א, מכתבים נדירים שלא ראו אור. תשובות מפוארות ממרן שליט"א, ומשאר חכמי הדור.
כזה ראה וקדש.

כמו"כ היום מרן שליט"א אמר לי שספר זה יש לו מעלה מיוחדת, אשר רובו הוא דברי תורתו של מרן גאון עוזינו זיע"א.
ושיבח את ידידנו הדגול הרה"ג רבי מורשת מרן שליט"א, על כל פועלו הטוב.

ייש"כ.

כמו"כ היום מרן שליט"א אמר לי שספר זה יש לו מעלה מיוחדת, אשר רובו הוא דברי תורתו של מרן גאון עוזינו זיע"א.
ושיבח את ידידנו הדגול הרה"ג רבי מורשת מרן שליט"א, על כל פועלו הטוב.
בזמן הקרוב כולם ישמעו את הקולות... ואכמ"ל...

הודעות אחרונות

חזור
חלק עליון