• לחכמי ורבני הפורום הע"י,

    בימים האחרונים יצאנו לפסק זמן קצר, כדי לעשות בדק בית וחשבון נפש כיצד הפורום יוכל להגיע לנקיות גדולה יותר בעניין כבוד חכמים, בעקבות תקלה שקרתה, חרף הצעדים וההגבלות שננקטו בעבר.

    כעת בסיעתא דשמיא, לאחר היוועצות עם דעת תורה, הגענו למתווה שבע"ה יהיה לתועלת לכולנו, להיות בפורום נקי יותר, בו יוכלו הרבנים הגאונים שליט"א מכלל המגזרים לדון בדברי תורה, כדרכה של תורה, ללא חשש של היכשלות חלילה בכבוד חכמים.

    הנהלים הוחמרו, וננקטו גם פעולות טכניות לשם כך. ואנו שמחים לבשר על פתיחת הפורום בחזרה במתכונתו החדשה. תיתכן אולי אי נוחות קטנה, אבל הרווח הוא של כולנו: פורום נקי וזך! כאן המקום לבקש מהציבור לשים יותר לב על כפתור הדיווח שבכל הודעה, ולדווח על תוכן שלדעתם אינו מתאים, ובפרט בתוכן ישן (שאולי חרף ההגבלות הישנות נשאר בטעות).

    אנו תקווה שבע"ה נזכה להיות מחכמי ארץ ישראל שנוחים זה לזה בהלכה, ולהגדיל תורה ולהאדירה בדרך התורה אשר דרכיה דרכי נועם וכל נתיבותיה שלום.

    ונסיים בתודה לכל הפונים בתקופה הזו, ושלחו את חיזוקיהם. תודה על האיכפתיות והשותפות, בע"ה יחד נמשיך להגדיל את בית המדרש הדיגיטלי הנוכחי, אשר מביא ברכה לרבבות אלפי ישראל.

    חזקו ואמצו!

קיצור הלכות שבועות שחל במוצאי שבת- תשפ״ב

קודם שעה עשירית פירושו קודם שיעבור זמן מנחה קטנה שהוא תשע שעות ומחצה. תראה לשון הפוסקים ותבין שכל הקפידא הוא לסיים קודם מנחה קטנה ממילא עד מנחה קטנה שרי.
איך מור הגיע לזה?
שעה עשירית זה לאחר 9 שלימות. אבל מנחה קטנה זה תשע שלימות פלוס חצי שעה. איך זה עשירית?
 
דוקא אם נעיין במשנ"ב נראה שהוא מפנה לסימן רמ"ט, ושם ש"ע מפורש:
"ולאכול ולשתות בלי קביעת סעודה אפילו סעודה שרגיל בה בחול כל היום מותר להתחיל מן הדין אבל מצוה להמנע מלקבוע סעודה שנהג בה בחול מט' שעות ולמעלה" עכ"ל
 
ושם כתב המשנ"ב בעצמו " מט' שעות ולמעלה - היינו שעות זמניות והוא רביעית היום עד הלילה".
רביעית לא יכול להיות 9 שעות ומחצה.
 
עיין עוד ילקו"י סימן רמט:
"בכלל כבוד שבת הוא להכנס לשבת כשהוא מתאוה לאכול סעודת שבת. ולכן אסרו חכמים לקבוע בערב שבת סעודה ומשתה שאינו רגיל בה בימי החול, ואפילו בשעות הבוקר. אבל סעודה שרגיל בה בימות החול, מותר לאכול כל היום, אלא שמצוה להמנע בזה מט' שעות ומעלה. באופן שאכילתו בערב שבת לא תפריע לו לסעודת ליל שבת. ואף מי שרגיל לאכול בכל יום סעודה גדולה, בערב שבת נכון שימנע מזה." עכ"ל.


כמו כן עיינו פסקי תשובות רמט:
ש"ע: "אסור לקבוע בערב שבת סעודה ומשתה שאינו רגיל בימי החול וכו', אבל מצוה להימנע מלקבוע סעודה שנהוג בה בחול"
פסקי תשובות: מט' שעות ולמעלה . ובהערה:
והיינו מתחילת שעה עשירית לפי שעות זמניות שהוא רביע היום - מ"ב סקי"ז. ומשערין היום מעלוה"ש עד צאה"כ - כה"ח סקי"ח עפ"י פוסקים. ובמלאכה אסור מן המנחה ולמעלה (לקמן סי' רנ"א) שהוא אמצע שעה עשירית, משא"כ הכא הוסיפו עוד חצי שעה, והוא על פי לשון חז"ל 'סמוך למנחה', עיין שו"ת משנה הלכות ח"י סי' מ"ז.
 


כתוב את תגובתך
חזור
חלק עליון