• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ו. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

קרן עולם התורה

מוישי ס"ט

Well-known member
לאחי ורעי ראשי הכוללים בארץ ישראל שליט"א.
שלום וישע רב!

כידוע שלפני מספר חודשים כאשר ה(יועמ"ש ל)ממשלה החליטה לחתוך את הענף שהם יושבים עליו, ולקצץ בנטיעות בתקציבי עולם התורה
קמו כמה מגדולי התורה בדורינו שליט"א ובמסירות גדולה טסו לגולה בכדי לגייס ממון רב להחזקת עולם התורה, כך שלא נצטרך לממשלה וגונדא דיליה.

אך שמועה שמעתי שישנם כוללים רבים שאינם מקבלים את התמיכה הנ"ל.
אשמח לדעת האם יש כאן מי שמקבל מהם, ומי שלא מקבל, ומה הדרך שמקבלים מהם, והאם יש כוללים שסורבו לקבל את התמיכות.

בברכת יגדיל תורה ויאדיר!
חודש טוב!

אני כבר כתבתי כאן בעבר כמדומני..
שאל לנו לסמוך על קרנות או על ארגונים ורבנים שפחות קשורים אלינו....
צריך שמרן רבינו הגדול רבי יצחק יוסף שליט"א נשיא מועצת חכמי התורה יעשה מסע התרמה בחו"ל עם גדולי ראשי הישיבות הספרדיים שיש להם קשרים עם תורמים בחו"ל כדוגמת בחר המועצת הגאון הצדיק רבי יהודה כהן שליט"א ראש ישיבת יקירי ירושלים, וראש הישיבה הגאון הגדול רבי זמיר כהן שליט"א ראש ישיבת 'אני נזר'.
בטוחני שיצליחו להביא כפול ומכופל מהסכום הגדול שהצליחו גדו"י מהחוגים האחרים לאסוף בחו"ל.

אני כבר כתבתי כאן בעבר כמדומני..
שאל לנו לסמוך על קרנות או על ארגונים ורבנים שפחות קשורים אלינו....
צריך שמרן רבינו הגדול רבי יצחק יוסף שליט"א נשיא מועצת חכמי התורה יעשה מסע התרמה בחו"ל עם גדולי ראשי הישיבות הספרדיים שיש להם קשרים עם תורמים בחו"ל כדוגמת בחר המועצת הגאון הצדיק רבי יהודה כהן שליט"א ראש ישיבת יקירי ירושלים, וראש הישיבה הגאון הגדול רבי זמיר כהן שליט"א ראש ישיבת 'אני נזר'.
בטוחני שיצליחו להביא כפול ומכופל מהסכום הגדול שהצליחו גדו"י מהחוגים האחרים לאסוף בחו"ל.
זה יהיה מאד טוב אם זה יהיה [למרות שאני לא מאמין זה יקרה], אבל לא זאת היתה השאלה.
ואם אפשר בבקשה שראשי כוללים בלבד יענו כאן.
בברכת התורה

הכלל הוא כזה. מי שיש לו דו"ח תים קודם הפסקת התיקצוב, ומדווח דיווח אמיתי על מספר התלמידים סדרים וכו', ובביקורת נמצא כדיווחו מקבל השלמה, ללא הבדל מוצא.
מי שמשחק בנתונים וכו' ונתפס אבד סברו ובטל סיכויו...

הכלל הוא כזה. מי שיש לו דו"ח תים קודם הפסקת התיקצוב, ומדווח דיווח אמיתי על מספר התלמידים סדרים וכו', ובביקורת נמצא כדיווחו מקבל השלמה, ללא הבדל מוצא.
שמעתי על כולל שביקשו, והגיע ביקורת אחרי שעות הכולל.
ואחרי כחודש-חודשיים הגיע שוב ביקורת ולא דיברו עם המנהל אלא באו ולא ראו מספיק אברכים אז הלכו (ואם היו שואלים היו מקבלים מענה שהכולל מפוצל ולומדים בשני מקומות). ועכשיו כבר עברו עוד כמה חודשים ועדיין ממתינים לביקורת...

כב' רא"כ?

שמעתי על כולל שביקשו, והגיע ביקורת אחרי שעות הכולל.
ואחרי כחודש-חודשיים הגיע שוב ביקורת ולא דיברו עם המנהל אלא באו ולא ראו מספיק אברכים אז הלכו (ואם היו שואלים היו מקבלים מענה שהכולל מפוצל ולומדים בשני מקומות). ועכשיו כבר עברו עוד כמה חודשים ועדיין ממתינים לביקורת...
שמעתי על ישיבה ספרדית (חדשה-שנתיים) בסיפור דומה ממש.

חזור
חלק עליון