• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

רבם דקרו!!! - מחאה אדירה על ביזוי כבוד התורה!! - נבלה נעשתה בישראל! - רבותינו למרמס א"א לשתוק!!!

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
הרב סאלים דיבר בלויין לצידו של הראשל''צ לפני כמה שנים ולא התקרב בשנה האחרונה כפי שכתבו פה, זכה רבי אריה דרעי יו''ר התנועה לאחד (אחרי הסכנה הגדולה שהייתה כשא''י ניסה אחרי הסתלקות מרן לגנזי מרומים להקים מפלגה וכמעט הצליח לפלג את הציבור הספרדי) את כל רבני הספרדים גם ראשי ישיבות שלא היו מזוהים עם התנועה הקדושה, ייתכן שיש ספיחים של אנשי חצרות של רבנים שדואגים לחרחר ריב ומדון (גם בחצר של מרן זיע''א היו כאלה) אבל לא צריך לסייע להם עם כתיבת הודעות ודיבורים של מחלוקת. בעז''ה התנועה תמשיך ותגדל באחדות גדולה.
די לתמימות!
תפסיקו לזרות חול בעייני הציבור,
מרן רבינו שליט"א אמר היום דברים ברורים,
אם הראשי ישיבות שלכם מסכימים לכם להאזין ללווין, תאזינו לדברי קודשו של מרן.

אני לא מבין מה קורה פה.
מורשת מרן, זה הקמת עולם התורה הספרדי, ב"ה שאנו רואים עין בעין את קהילות בני התורה ומוסדות התורה שהם פירות ופרי פירות מהפעילות של מרן זיע"א ושלוחיו.
אין שום סתירה בזה שרבני מרבצי התורה חזרו והתאחדו תחת אותה תנועה.
[אגב. אני יודע שהתייעצו עם מרן הראש"ל שליט"א אם להכניס את הגר"א סלים למועצת, ונתן את הסכמתו וברכתו]

אכן רבים מהם חזרו בהם ממה שחשבו על מרן זיע"א, כי המחלוקת שהיתה אז זה נבע מכמה דברים
א. זה נבע מהרדיפה של אנשי הדגל בעיתון יתד נאמן שלא היה יום שלא כתבו נגד מרן, ומאמרי מערכת מלוטשת ומחודדת נגד ההשקפה וכו', [היום כולם יודעים שמרן צדק, שממשלות השמאל לא הגיעו לקרסול של ממשלות הימין ברדיפת הדת [מתי קיצצו בתקציבי הישיבות בקיצבת ילדים בתכני הלימוד הכל בממשלות הימין, וידועים דעותיו של מרן זיע"א ואכמ"ל].
ב. ראשי הישיבות לא ידעו את גדולתו של מרן זיע"א, כי לא פתחו את ספריו. כי בישיבות לא עוסקים בהלכה.

היום הכל השתנה. כבר בעצרת השלשים של מרן זצ"ל בצומת יחזקאל שמואל הנביא, הגר"א סלים שליט"א ישב בבמה ליד מרן הראש"ל שליט"א, הוא הראשון מרבני המרבצים שחזר לאט לאט, גם דיבר ביזדים כרב המקדים לפני כמה שנים.

תפסיקו לחרחר ריב.

תסבירו לי במה הם משכיחים את מורשת מרן, במה הם חולקים על מרן זיע"א, לא מדובר בפוסקי הלכה, מדובר בראשי ישיבות, אם נתאחד ולא נחפש את המפריד, בעז"ה עוד כמה שנים לא יהיה מושג של משוכנזים, כי כבר כולם ירצו ללמוד במוסדות שלנו בתלמודי תורה וב"ס לבנות בישיבות ובסמינרים ולא לרעות בשדות אחרים.

עכשיו שעם ישראל נתון בצרה ובאיומים משונאי ישראל "כל רודפיה הישיגוה בין המצרים" עלינו לחסום פינו ולהעתיר לפני קוב"ה שנשמע בשורות טובות מארבע כנפות הארץ.
די לתמימות!
תפסיקו לזרות חול בעייני הציבור,
מרן רבינו שליט"א אמר היום דברים ברורים,
אם הראשי ישיבות שלכם מסכימים לכם להאזין ללווין, תאזינו לדברי קודשו של מרן.

לא נכון!
מרן רבינו הראש"ל נשא את המשא המרכזי באירוע הנ"ל בשנים האחרונות,
גם בחוברת שהוציאו באירגון הנ"ל מופיעה תמונתו של מרן מהשנים האחרונות,
ומי גדול לנו כמרן רבינו הראש"ל שליט"א בהכוונת ההשקפה הנכונה והטהורה בחינוך עולם התורה.
אדרבה תעלה תמונה ל אחד מהדברים הנ"ל.

ימים יגידו...
ימים יגידו......
תראו במה אתם מתעסקים...
בשעה שאויבי ישראל קוראים להשמיד להרוג ולאבד רח"ל.
בין המיצרים, חורבן בית ראשון ושני, על היכלי אבכה יומם ולילה... בכי תמיד על חורבן פעמיים...

במקום להתעסק באהבת ישראל באחדות ישראל, מתעסקים ב ש ט ו י ו ת ו ה ב ל י ם .
תתעוררו

ימים יגידו......
תראו במה אתם מתעסקים...
בשעה שאויבי ישראל קוראים להשמיד להרוג ולאבד רח"ל.
בין המיצרים, חורבן בית ראשון ושני, על היכלי אבכה יומם ולילה... בכי תמיד על חורבן פעמיים...

במקום להתעסק באהבת ישראל באחדות ישראל, מתעסקים ב ש ט ו י ו ת ו ה ב ל י ם .
תתעוררו
כבודו כותב מוסר למנהיג הדור?

כבודו כותב מוסר למנהיג הדור?
ח"ו
מרן רבינו שליט"א יודע בדיוק מה לומר ואיך לומר ומתי לומר.
אבל הוא לא ביקש מאיתנו לומר ולכתוב.
האמינו לי, שמרן שליט"א היה מעדיף שתכתבו תשובה בהלכה, או שתיישבו פסקי מרן זיע"א

אנחנו הקטנים צריכים לשתוק כדי לא להגיע לביזוי ת"ח.
אני מכיר כמה שבילדותם דיברו סרה על ת"ח ואח"כ עברה עליהם כוס התרעלה והתחרטו וביקשו רפאה למכתם.

לא האריך כי אח"כ ישנם כאן שלא מבינים עניין וחושבים שאני מתכוון למרן שליט"א, אוני מתכוון עלינו, הכותבים כאן.

ח"ו
מרן רבינו שליט"א יודע בדיוק מה לומר ואיך לומר ומתי לומר.
אבל הוא לא ביקש מאיתנו לומר ולכתוב.
האמינו לי, שמרן שליט"א היה מעדיף שתכתבו תשובה בהלכה, או שתיישבו פסקי מרן זיע"א

אנחנו הקטנים צריכים לשתוק כדי לא להגיע לביזוי ת"ח.
אני מכיר כמה שבילדותם דיברו סרה על ת"ח ואח"כ עברה עליהם כוס התרעלה והתחרטו וביקשו רפאה למכתם.

לא האריך כי אח"כ ישנם כאן שלא מבינים עניין וחושבים שאני מתכוון למרן שליט"א, אוני מתכוון עלינו, הכותבים כאן.
אני דן את כבודו לכף זכות שכבודו כותב את זה מתמימות,
ואני בכוונה לא רוצה להאריך ולענות למה שכתבתם מטעמים המובנים.

א-דיברתי על מרן הראש"ל שליט"א ולא על מרן היביע אומר זיע"א,
ב-זה לא זלזול להיות דין גם יצחק אבינו היה דין וכן רבים מרבותינו....
ג-הרב שטיינמן היה שולח שאלות בחינוך לר' גרשון ולר' משה הלל הירש למה הוא לא שלח לר' חיים קנייבסקי ולר' דב לנדו אלא פשוט לא כל אחד מתאים לכל תחום כמו שיעקב אבינו בירך את בניו כל אחד לפי תכונות אופי ונטיות ליבם כמובא ברש"י ובראשונים...
ולכן מרן הראש"ל יכול בהנהגתו איך צריך לנהוג ומה נכון לעשות ומה היעד והמטרה ובזה ההתמקדות אולם ארגון שהוקם בעיקר למנוע נשירה ומפעלותיו כבירים שם ההתייעצות בדרך איך מגיעים למטרה שמרן שליט"א הציב איך מתנהלים עם בחורים שעפו או נפלו עם מכשירים... (הדברים דקים ועדינים...) וצריך כח והשפעה ולחץ על ראשי ישיבות שלא יעיפו (הבנתי שהם יוצרים לחץ חזקק שלא יעיפו ומי שמעיף פשוט חוטף) ולכן הם משתמשים בדמותו של מרן רבי שמואל בצלאל שליט"א שהוא גאון החינוך בזמנינו... ויש לו השפעה עצומה על אותם ראשי ישיבות שעדיין לא הולכים עם מרן שליט"א
א או ב לא משנה
כבודו כנראה לא מכיר את מרן הראש"ל שליט"א (או שאני לא מכיר את כבודו!!!)

הרב נקרא בשם "יצחק" אבל כולו רחמים וחסד, לראות איך הוא מעודד בחורים (תשאלו רבנים ואברכים שלמדו אצלו בישיבה) איך מתייחס לידל חלאקה (אע"פ שזה מבחינת הרב "ביטול תורה שהרי אין לזה מקור או מנהג כמובא בילקו"י הלכו' ל"ג לעומר")

ע"דז אמרו גדול שימושה יותר מלימודה
למסקנה תדע
גם מרן שליט"א כולו חסד ורחמים, כמו מרן, ויודע ב"ה גם לכעוס ולתקוף כשצריך ובדיוק ע"ז כולם צועקים כאן!!!! -
רוצים מנהיג לדור! הרב שליט"א הוא היחיד שמתאים לכך

סטָטוּס
סגור לתגובות נוספות.
חזור
חלק עליון