מרדכי מיכאלי
Well-known member
ב"ה
אשמח אם יוכלו להעלות כאן תמונות של רבנו רה"י שליט"א
אשמח אם יהיו באיכות גבוהה
תזכו למצוות
אשמח אם יוכלו להעלות כאן תמונות של רבנו רה"י שליט"א
אשמח אם יהיו באיכות גבוהה
תזכו למצוות
אמת מה נהדר הוא כהן גדול....ראינו זאת בלומדנו בישיבה, מדי חג בחג מדי שמחה בשמחה, ממש פעיל ונמרץ רוקד כמו נער צעיר...ועוד רבות עימי בכתובים, ועודי חזון למועדהיה מביאו בשמחת תורה שירקוד לפניו, והיה אומר מרן שהוא רוקד יפה מאוד, והוא נהנה ממנו...
מעניין פגשתי כמה וכמה תלמידים וכל אחד מדבר בהערצה ויש לכל אחד סיפורים אפילו אישיים עליו...אמת מה נהדר הוא כהן גדול....ראינו זאת בלומדנו בישיבה, מדי חג בחג מדי שמחה בשמחה, ממש פעיל ונמרץ רוקד כמו נער צעיר...ועוד רבות עימי בכתובים, ועודי חזון למועד
מי הוא חמיו? סליחה על הבורות. אולי נשכח ממני לרגע...ששימשתי את חמיו הגדול
חכם שמואל זכאי ע"המי הוא חמיו? סליחה על הבורות. אולי נשכח ממני לרגע...
והשאגות בדרשה לפני התקיעות עטוף בטלית כמלאך משרת, והזעקות מול ההיכל הפתוח בסוף התפילה ב 'לדוד מזמור הארץ ומלואה'את השאגות שהוא מביא במוסף של יום כיפור (אלא״כ זה כבר השתנה שהוא לא הש״צ?
אתה מדבר על זה שהתמוטט ביום כיפור לפני כ-8 שנים לערך נכון?והשאגות בדרשה לפני התקיעות עטוף בטלית כמלאך משרת, והזעקות מול ההיכל הפתוח בסוף התפילה ב 'לדוד מזמור הארץ ומלואה'
זכור אזכור גם את החכם יהודה יאיר זצ"ל איזה נעימות ורגש איי איי חבל על דאבדין ולא משתכחין...
אמתאם כן, אכן זה היה יום כיפור מרגש במיוחד עבורי. (יום כיפור ראשון שלי בישיבה)
בשנים האחרונות הביאו חזן בן של אמנון ניסן הי"ומאז חבושה נמצא בישיבה נכון לעזיבתי לפני כ שש שנים
והאמת שהציעו ליחזקאל מזרחי כמה פעמים אבל הוא משמש בקדש בשערי ציון בברוקלין אז ככה שחבל להשאר בארץ שמה זה גם כמות וגם איכות $$$
אממ, לפני חבושה לזיכרוני היה חזן נוסף שהרב הביא בנוסף על השניים הרגילים (זיכרוני מאד חלש בשמות לצערי). זכור לי שזה היה יו״כ שחל בשבת, ואותו חזן אמר ״מוספי״, והרב צעק על זה.מאז חבושה נמצא בישיבה נכון לעזיבתי לפני כ שש שנים
והאמת שהציעו ליחזקאל מזרחי כמה פעמים אבל הוא משמש בקדש בשערי ציון בברוקלין אז ככה שחבל להשאר בארץ שמה זה גם כמות וגם איכות $$$
לכאורה אין סיבה שלא יהיה שם. יש גם את החזן השני שמגיע גם בימי הסליחות. מחילה על זיכרון השמות החלש שלי. אחד החזנים החזקים לדעתי. יש לו קול זהב.ור' שמואל ריאחי
חשבתי שכבודו היה רגיל לישון בביהמ"ד(פעם אחרונה שהייתי נאלצתי לישון בבית מדרש עצמו, לא חוויה נעימה ביום כיפור.)
חכם שם -טוב שיח', צניע ומעלי, מופיע גם כל לילה בסליחותשמגיע גם בימי הסליחות. מחילה על זיכרון השמות החלש שלי. אחד החזנים החזקים לדעתי
לפי מה שזכור לי, מציעים לו פשוט יותר כסף מהישיבה.והאמת שהציעו ליחזקאל מזרחי כמה פעמים אבל הוא משמש בקדש בשערי ציון בברוקלין אז ככה שחבל להשאר בארץ שמה זה גם כמות וגם איכות $$$
היית בתקופה שהוא מסר שיעורי מקאמים בכיתה של הרב ינון למטה בימי רביעי בהפסקת צהריים ?עד כמה שאני אוהב את מזרחי אמנם, אני תמיד הרגשתי שהוא יותר מתאים לחזן בשבתות וחגים מאשר כיפור. הרגשה אישית אמנם ולא משהו נגדו.