מה הפשט? למה הוא לא מעביר את הביהמ"ד לשם?פעיל בצורה מוגבלת לזיכרוני.
בעבר היו מצלמים משם את החידון של הרב מלכא. ייתכן שעדיין.
נ.ב. צ'אט זה מאושר בנטפרי.
מה הפשט? למה הוא לא מעביר את הביהמ"ד לשם?פעיל בצורה מוגבלת לזיכרוני.
בעבר היו מצלמים משם את החידון של הרב מלכא. ייתכן שעדיין.
מאז ומתמיד הכוונה של הרב היה לעשות את הבית מדרש האמצעי לעיקרי.מה הפשט? למה הוא לא מעביר את הביהמ"ד לשם?
אנחנו הספקנו עוד לעשות מחלות אלו 'טועמיה' לאחר תפילת שחרית ושיעור אוה"ח באורחת בוקר של יום שישי....עם הסלט ירקות והטחינה וביצים קשות שהיה מכין נאמני, ומתענגים על פיוטיו ושירי שבת שדוד רוזנבאום היה מנגן, לביא את זוכר ידידי ?עד שהגיעו החלות לפני הנץ...
אתה מחזיר אותי יותר מדי לימי הישיבה אחי.אנחנו הספקנו עוד לעשות מחלות אלו 'טועמיה' לאחר תפילת שחרית ושיעור אוה"ח באורחת בוקר של יום שישי....עם הסלט ירקות והטחינה וביצים קשות שהיה מכין נאמני, ומתענגים על פיוטיו ושירי שבת שדוד רוזנבאום היה מנגן, לביא את זוכר ידידי ?
וכמובן שאת האווירה הזאתי היה קוטע הרב בניזרי שהיה נכנס וכולם היו עוצרים.....חחחחחאת ה׳יה אכסוף׳ של הישיבה בסעודה שלישית. איי איי איי.
תמיד הצטערתי מזה, אגב.וכמובן שאת האווירה הזאתי היה קוטע הרב בניזרי שהיה נכנס וכולם היו עוצרים.....חחחחח
כשאני מסתכל על זה לאחור כל תקופת הישיבה בנתה אותי. במיוחד שיעוריו של הראש ישיבה בימים הרגילים (שיעורי הלכה).כן...יש בזה משהו, אבל עד שהרב שלמה היה מתחיל לדבר ובשיחתו מצאנו נחמ'ה פורתא, איי ההשקפה הברורה, הרבה מזה מלווה אותי עד היום תדע לך...
בעיקרון זה ישיבה ספרדית (נוסח תפילות, שיטת לימוד). אך תוכל למצוא שם אשכנזים. תימנים. אתיופים. קיבוצניקים. הכל.יש שם גם בחורים אשכנזים או רק ספרדים?
לך דומיה- תהילה. היה אומר חכם בנימין שליט"א שהדומיה- תהילה, כי כל המוסיף גורע.כשעניתי כן הוא ענה שאני לא צריך. הוא היה משלב כל טוב בשיעורים הללו, אפילו כשאתה חושב שהוא מדבר הלכה, הוא היה מכניס השקפה טהורה ואת דרך ישרותו של מרן)
כמובן שהדבר לא נאמר באופן כללי אלא פרטני. בטוחני שהרב יצחק אמר את זה דווקא לי. כל אחד ועבודת ה׳ שלו ודעת התורה האישית שלו.אבל אני הייתי כשנה וחצי בכיתה אצל רבנו, ולא קרב זה אל זה לפע"ד, במחילה מכת"ר של חכם יצחק שיח' ואתה תחזה...
כדרך הרבנים אצלנו בישיבה, לתת לאיש כדרכיו כפרי מעללי'ו.בטוחני שהרב יצחק אמר את זה דווקא לי. כל אחד והדרך שלו ודעת התורה האישית שלו.
נראה לי שמרן הגר"ר אלבז הואב"ה
אשמח אם יוכלו להעלות כאן תמונות של רבנו רה"י שליט"א
אשמח אם יהיו באיכות גבוהה
תזכו למצוות
כמדומני חכם לב-טוב הי''וחכם שם -טוב שיח', צניע ומעלי, מופיע גם כל לילה בסליחות
על מי כבודו מדבררצינו להזמין אותו לכולל של אבא שליט''א ליום שכולו תורה בעצמאות בזמן שהיתי בתפקיד כל שהוא בישיבה ולא עלה בידו להגיע אז הוא בא והתנצל אצל אבא שליט''א ועוד שנייה בכה אצל אבא בבית מרוב צער שחשב שהוא פגע ביהודי
לב טוב.חכם שם -טוב שיח', צניע ומעלי, מופיע גם כל לילה בסליחות