• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

רבנו ראובן אלבז

מה הפשט? למה הוא לא מעביר את הביהמ"ד לשם?
מאז ומתמיד הכוונה של הרב היה לעשות את הבית מדרש האמצעי לעיקרי.
בלי להכנס לכל עניין האקוסטיקה של הבית מדרש העליון. (רק מי שהיה יושב בחמש שורות הראשונות היה שומע את הרב בשיעורים שלו בשבת. ושלא לדבר על מגילת אסתר בפורים.)

עד שהגיעו החלות לפני הנץ...
אנחנו הספקנו עוד לעשות מחלות אלו 'טועמיה' לאחר תפילת שחרית ושיעור אוה"ח באורחת בוקר של יום שישי....עם הסלט ירקות והטחינה וביצים קשות שהיה מכין נאמני, ומתענגים על פיוטיו ושירי שבת שדוד רוזנבאום היה מנגן, לביא את זוכר ידידי ?

אנחנו הספקנו עוד לעשות מחלות אלו 'טועמיה' לאחר תפילת שחרית ושיעור אוה"ח באורחת בוקר של יום שישי....עם הסלט ירקות והטחינה וביצים קשות שהיה מכין נאמני, ומתענגים על פיוטיו ושירי שבת שדוד רוזנבאום היה מנגן, לביא את זוכר ידידי ?
אתה מחזיר אותי יותר מדי לימי הישיבה אחי.
אתה גורם לי לטעום את ה׳יה אכסוף׳ של הישיבה בסעודה שלישית. איי איי איי.

כן...יש בזה משהו, אבל עד שהרב שלמה היה מתחיל לדבר ובשיחתו מצאנו נחמ'ה פורתא, איי ההשקפה הברורה, הרבה מזה מלווה אותי עד היום תדע לך...
כשאני מסתכל על זה לאחור כל תקופת הישיבה בנתה אותי. במיוחד שיעוריו של הראש ישיבה בימים הרגילים (שיעורי הלכה).
(כששאלתי מהרב יצחק אם הוא יכול להכניס אותי לכיתה של הראש ישיבה או לא, הוא שאל אותי ״אתה מגיע בכל יום לשיעורים של הראש ישיבה?״, כשעניתי כן הוא ענה שאני לא צריך. הוא היה משלב כל טוב בשיעורים הללו, אפילו כשאתה חושב שהוא מדבר הלכה, הוא היה מכניס השקפה טהורה ואת דרך ישרותו של מרן)

יש שם גם בחורים אשכנזים או רק ספרדים?
בעיקרון זה ישיבה ספרדית (נוסח תפילות, שיטת לימוד). אך תוכל למצוא שם אשכנזים. תימנים. אתיופים. קיבוצניקים. הכל.
(עקרונית הראש ישיבה לא מקבל חרדים מבית. אך זה תלוי בהרבה דברים)

כשעניתי כן הוא ענה שאני לא צריך. הוא היה משלב כל טוב בשיעורים הללו, אפילו כשאתה חושב שהוא מדבר הלכה, הוא היה מכניס השקפה טהורה ואת דרך ישרותו של מרן)
לך דומיה- תהילה. היה אומר חכם בנימין שליט"א שהדומיה- תהילה, כי כל המוסיף גורע.
אבל אני הייתי כשנה וחצי בכיתה אצל רבנו, ולא קרב זה אל זה לפע"ד, במחילה מכת"ר של חכם יצחק שיח' ואתה תחזה...
אגב אורחא קמ"ל, ראיתי רעיון יפה, שראוי להיאמר על חברינו וידידינו מישיבתינו הק', והוא דבר שמצאתי בו סימוכין לדברי רבנו שליט"א שהיה מתבטא כעין זה תדי'ר, ואשרי המדבר על אוזן שומע'ת בקרב חכמים תלי'ן, וזת"ד בקצירת האומ'ר,
בספר יואל [פ"ב פס' כה] וְשִׁלַּמְתִּי לָכֶם אֶת הַשָּׁנִים אֲשֶׁר אָכַל הָאַרְבֶּה וכו', והיה מבאר הגאון רבי דניאל מובשוביץ הי"ד מתלמידי הסבא מקלם [הוב"ד בספר תלמידי הסבא מקלם ח"ב] שאף אצל בעלי תשובה מאהבה הדבר ניכר, כי לא זו בלבד שזדונות נהפכות להם לזכויות, אלא שהקב"ה ישלים להם את השנים שחיסרו ע"י ס"ד מעל הטבע, כי בזמן קצר יוכלו להעפיל לדרגות גבוהות בידע עמקות עיון חשק והתמדה, מה שלאחרים שגדלו בסביבה תורנית לקח יותר שנים של עמל, והוא כעין דברי רבנו יונה בשע"ת "כי יעזור ה' לשבים כאשר אין יד טבעם משגת", ר"ל ע"ד הטבע, ודו"ק. עכת"ד הגאון הרב מובשוביץ'. וצרף להאמור לעיל והיה המשכ'ן לאח'ד.
ואגב אוסיף עוד פרפרת נחמדה, כתוב עין לא ראתה אלוקים זולתך יעשה למחכה לו, ושמעתי מאחורי הפרגו'ד בשם מהרח"ו, כי עין לא ראתה וכו' זולתך, פירוש כי העמל בתורה יהיה לו ס"ד לראות 'מתחת לדף' ר"ל בעמקות מה שאחרים הביטו אף הם 'ולא ראו', ודו"ק כי נפלא.

אבל אני הייתי כשנה וחצי בכיתה אצל רבנו, ולא קרב זה אל זה לפע"ד, במחילה מכת"ר של חכם יצחק שיח' ואתה תחזה...
כמובן שהדבר לא נאמר באופן כללי אלא פרטני. בטוחני שהרב יצחק אמר את זה דווקא לי. כל אחד ועבודת ה׳ שלו ודעת התורה האישית שלו.

ב"ה
אשמח אם יוכלו להעלות כאן תמונות של רבנו רה"י שליט"א
אשמח אם יהיו באיכות גבוהה
תזכו למצוות
נראה לי שמרן הגר"ר אלבז הוא
גדול מרביצי התורה בדור האחרון
ועליו נאמר מעמיד תלמידים הרבה.

רצינו להזמין אותו לכולל של אבא שליט''א ליום שכולו תורה בעצמאות בזמן שהיתי בתפקיד כל שהוא בישיבה ולא עלה בידו להגיע אז הוא בא והתנצל אצל אבא שליט''א ועוד שנייה בכה אצל אבא בבית מרוב צער שחשב שהוא פגע ביהודי

רצינו להזמין אותו לכולל של אבא שליט''א ליום שכולו תורה בעצמאות בזמן שהיתי בתפקיד כל שהוא בישיבה ולא עלה בידו להגיע אז הוא בא והתנצל אצל אבא שליט''א ועוד שנייה בכה אצל אבא בבית מרוב צער שחשב שהוא פגע ביהודי
על מי כבודו מדבר

חזור
חלק עליון