Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
הערה: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
"המרכז למורשת מרן" שמח לבשר לציבור היקר על פתיחת קבוצת הצ'אט "מורשת מרן אונליין" בה יובאו חדשות ועדכונים מעולם התורה, וכן תכנים תורניים מעניינים כולל קטעי וידאו, תמונות והנעשה בעולם הישיבות.
הוא כתב שם שאסור לערבב כרגיל אלא שמותר על ידי שינוי לערבב שתי וערב - וגם דעת הרב עובדיה כך כיון שזה עיסה עבה
וזה ממש מטעה לכתוב את ההלכה כמו שכתבו אותה במה ששלחת (בספר זה כתוב ברור) -תכתוב להם את זה בתגובות שם שלא יטעו אחרים
הוא כתב שם שאסור לערבב כרגיל אלא שמותר על ידי שינוי לערבב שתי וערב - וגם דעת הרב עובדיה כך כיון שזה עיסה עבה
וזה ממש מטעה לכתוב את ההלכה כמו שכתבו אותה במה ששלחת (בספר זה כתוב ברור) -תכתוב להם את זה בתגובות שם שלא יטעו אחרים
אין עכשיו לידי חזו"ע אבל זכור לי שלא שייך לישה בסלט ביצים שלא מחבר את התערובת - שלא מחבר את הביצים עם הבצל אבל בחמין הוא הופך הכל לעיסה אחת וזה נחשב ללש ולעיסה עבה וצריך שינוי
ההיתר שם מצד שני טעמים: 1. גם אחרי העירוב לא נעשית כאן ממש עיסה בעלת מירקם אחיד. 2. לא מדובר בלישה לצורך הכנת מאכל כמו בלישת בצק, אלא זהו רק כעין הטעמת התבשיל בתבלין.
ועי' כאן https://din.org.il/2015/10/20/הכנת-סלט-ביצים-בשבת/
אולי כוונתך בנותן רוטב בתוך התבשיל שמטרתו להטעמת התבשיל ולא לדיבוק המאכל (אבל החזו"א אוסר את זה) או שכוונתך בלהוסיף נוזל לתבשיל שכבר נימוח שבהוספת נוזל אין זה לישה שבדילול עיסה לא שייך לישה
אבל אם הוא מתכוון לדבק את המאכל אסור גם אם מבושל
כן וכך כתב בהליכות שבת
לעניין ערבובו יחד עם הביצה והמיונז לכולי עלמא אסור בשיני המזלג משום איסור לש
אך אם מרסק האבוקדו בידית המזלג או הסכין ותוך כדי הריסוק מתערבב האבוקדו עם הביצה והמיונז אין בזה אף איסור לש, דכשם שריסוק בשינוי מתיר איסור דאורייתא של טוחן (מדינא דגמרא ונפסק בשו"ע סימן שכ"א ס"ז), כך מתיר גם את איסור לש. ואם זה לא לאלתר ירסקם בצד הצלחת ולא באמצע הצלחת כרגילותו כדי שלא יהא עובדין דחול של טוחן (עי' בשו"ע סימן שכ"א ס"ז ובמשנ"ב ס"ק כ"ה). ולכן הדרך המובחרת ביותר להכנת סלט זה הוא לרסק הביצה כדרכו בשיני המזלג, לשים את המיונז ולרסק את האבוקדו בידית המזלג או הסכין ותוך כדי הריסוק יתערבב האבוקדו עם הביצה והמיונז. אך אסור לערבבו כדרכו בידית המזלג, אלא רק למעוך האבוקדו ותוך כדי המעיכה יתערבב מאליו. עכ"ל וגם יכול לערב שתי וערב