בלי קשר לכמה זה מעלה את המוראל, לחיילים תמיד יש אוכל ואף פעם לא חסר (למישהו יש ה״א שמרעיבים אותם בצה״ל?). לעומת זאת, יש אברכים שאני מכיר שלצערי חיים ממש על פת לחם. ובכ״ז מוסרים את נפשם על הלימוד. ודווקא בתקופה כזו, לעזור להם יביא להם יותר שמחה בלימוד. לא צריך לחפש בעיתונים וכד׳,להתעניין מעט מה שקורה בשכונה, וודאי תמצאו לפחות 5 כאלו בשכונתכם. לעזור להם זה יותר גדול מלחסל את החמאס לענ״ד.אבל תבין, את כל הפיצות האלה שהלה הזמין אם כבר יש לו כסף שבאמת יתן את זה לבחורי ישיבות או אברכים שיושנים לפעמים ברעב, עד כדי כך, אני יודע מבפנים (ולא מדובר במשפחות עניות ממש) לחיילים יש הרבה שדואגים להם יותר ממה שאנחנו חושבים, אז בתור חייל הם לא מצפים מחרדים שתביא להם אוכל, הם מצפים שתלמד בשבילם ותזכיר אותם, לבנתיים יש לי אח שנמצא שמה ג"כ בזירת הקרב הי"ו, והוא אומר לי: אחי כל האוכל שמביאים אני לא מסוגל לאכול כלום אנחנו בפחד נוראי מכל מה שעומד כל רגע לקרות ואנחנו מזועזעים ג"כ מהמראות שראינו ואין לנו חשק בכלל לאכול, רק תתפללו ותלמדו בשבילינו!!! אז בודאי שכל החרדים שהולכים לשם להצטלם איתם עם הפיצות לא חושבים נכון כי הם לא מבינים למה הם זקוקים באמת!!! ואדרבה אם יבואו לשם ללמוד איתם תורה קצת ולהתפלל זה פי 10 יחזק אותם באמת!!!
וצריך לדעת שהכל חוזר. השנה השקעתי כ-300 ש״ח ב-ד׳ מינים, כי זה באמת מה שיכולתי להרשות לעצמי השנה. לא עברו יומיים ואברך נחמד מהשכונה שתמיד נותן בעין יפה, ה׳ שלח אותו להחזיר לי את כל הכסף. מעשה שהיה כך היה. (אני לא אחד שחי על פת לחם אמנם, עדיף להביא לאלו שאין)