אלא שלענ"ד אפשר שמרן זיע"א ראה תשובה הזקן אהרן (וכפי שהביאה בחזו"ע פורים בעמוד שאחרי), ועם זאת לא ניחא ליה כ"כ בהיתר זה
המשנה למלך הזכיר בפ' כי תישא האחרון שאינו יודע אם יש למרן מלכא את הספר זקן אהרון וכו' ושאם היה מראה לו היה חוזר בו, ואחר הקידה אני משתומם עד כמה הדברים לא מתאימים למשנה למלך, שהלוא הם דברים שניתנים לבירור פשוט בבית המלך, ולמה צריך להגיע לחוסר ודאות וע''פ זה לסבור שאין הלכה כהחזו''ע, ועל פניו זה נראה שמשנת תשפ''ב לא הייתה דעתו נוחה מהחומרא בחזו''ע וכדי שלא יצא שהוא חולק על מרן מלכא שאין זה דרכו (כפי שאנו משתבחים בו בתואר משנה למלך כנ''ל , ומי יתן וירבו כמותו בישראל) כפי שהדגיש באותה תשובה מאותה שנה וכן השנה הוא תלה עצמו בטענה שזה נעלם מעיני קודשו של מרן מלכא. ולכאו' היה עדיף שיצא שדעתו נוטה אחרת ולא יאמרו דברים שמרפסן איגרי, ומימלא רק בדבר הזה הוא יהיה שווה לשאר תלמידי מרן מלכא שלפעמים נוטים קו מדעתו כבנו הרב דוד יוסף, חתנו הרב בוטבול, הרב דוד נקי בהלכה ובאגדה ועוד שיסוד פסקיהם מבוססים על התשתיות של מרן מלכא אבל באיזהו מקומן דברים נוטים קו מספרי הרב לפי שיקול דעתם
עכ''פ דבר זה מפליא אותי מאוד ולא מצאתי מרגוע לנפשי, והיום ביררתי עם הרה''ג עזריאל עמרני שליט''א מחבר הסיכומים של הקיצור שו''ע חזו''ע (מתוך עיון כראוי) בבית מדרשו של מרן מלכא מאור ישראל, האם יש למרן מלכא את הספר הזה בספרייה והוא חיפש בקטלוג ומצא אותו ואחז בו בשני ידייו.
ונער הייתי וגם עדיין לא זקנתי, וראיתי את כל אותם שמנסים לחלוק על מרן מלכא בדברים שאין בהם ממש, ואיני קנאי למרן מלכא ויודע אני שאינה מונופול של שום ת''ח, מ''מ אני מצפה שיהיו קושיות המתקבלות על הדעת כדי לנסות להזיז איזה קוצו של י' בדברי מרן מלכא כ''ש בפסקי מרן מלכא ואכמ''ל ובנידו''ד היא "פליאה נשגבה ממני אותה לא אוכל"
ואיה"נ גם לדעת מרן זיע"א אין זה איסור, וכמו שדקדק לכתוב שטוב להמנע.
לדעתי ילמד סתום מן המפורש ביבי''א הנ''ל שהסיק דאיכא איסורא כלשונו של גאון עוזנו הרדב''ז שכתב דאיכא איסורא. ויודע אני שגם למרן מלכא יש את הדיוקים שלו, אך לא בכה''ג שיש רגליים לדבר שלא לדייק, כי הרדב''ז כתב זאת להדיא. (וכן אמר לי חבר שעושה שימוש במראות אצל הרה''ג גדעון בן משה שליט''א שאמר להם בשמו של מרן מלכא שביקש מהם לא לעשות מדבריו דיוקים במקום שאין צורך שהוא לא הרשב''א וק''ל)
ועוד חזון (עובדיה יוסף) למועד