יצחק משען
Well-known member
אומר לכם רבותי את האמת, מאתמול עומד לי בשפיץ של העט מכתב חדש נדיר מאוד שגם הוא כנראה אמיתי לחלוטין, ובו כמעט כל גאוני ירושלים הספרדים התאחדו נגד רב אחד וחתמו נגדו בחריפות מכיון שהוא כותב בתקיפות על אחרים, ולא - לא מדובר על הגאון פרי חדש, אלא לפני כמאה חמישים שנה, והיה בדעתי שכדאי לפרסם את המכתב ללא שם הגאון המדובר, כדי שנראה מה היה הדבר שהפריע כל כך לחכמי ירושלים.
חקרתי הערב את הנושא יותר לעומק ומצאתי שמאחורי המכתב הזה מסתתרת פרשיה נוספת שקשורה לגאוני חברון, והפרשיה הזו קשורה שוב פעם לסכסוכים שהיו בין כמה חכמים ופרנסים בירושלים, בקיצור אקשן.
השאלה אם יש טעם ותועלת לטרוח לסדר את הדברים, כי את המחקרים האלו אני עושה מתחביב ובדרך אגב, אבל לכתוב לוקח לי הרבה זמן, וב"ה אני לא עיתונאי שמחפש רייטינג ומנפח רק את הצד שבא לו, ואין לי שום ריוח מהפרסום של הדברים
חקרתי הערב את הנושא יותר לעומק ומצאתי שמאחורי המכתב הזה מסתתרת פרשיה נוספת שקשורה לגאוני חברון, והפרשיה הזו קשורה שוב פעם לסכסוכים שהיו בין כמה חכמים ופרנסים בירושלים, בקיצור אקשן.
השאלה אם יש טעם ותועלת לטרוח לסדר את הדברים, כי את המחקרים האלו אני עושה מתחביב ובדרך אגב, אבל לכתוב לוקח לי הרבה זמן, וב"ה אני לא עיתונאי שמחפש רייטינג ומנפח רק את הצד שבא לו, ואין לי שום ריוח מהפרסום של הדברים