• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

שיעור ממרן שליט"א גאון הדור לבני ישיבת לבב חכמה להגר"ב גמליאלי שליט"א (מתלמידי חכם בן ציון זיע"א)

כמה נפלא לראות את מרן שליט"א מוסר את נפשו בכל מקום אפשרי למען ריבוי כבוד שמים בעולם, במסירות גדולה ועצומה של ממש
ולמרות כל הטירדות העצומות מוסר נפשו על הספרים שלו, ואמר לנו כמה פעמים קודם הימים הנוראים אני מרגיש שאני חייב לחיות בשביל להמשיך עם כתיבת הספרים שלי, "למענך אלהים חיים", ובכל השנה מרן שליט"א טורח לסייע לקטן כגדול בכל רחבי העולם. לא יאומן כי יסופר.
זה מנהיג.
האם אחרים המתיימרים "להמשיך" את דרכו של מרן זיע"א ששנים רבות רדפו את מרן זיע"א ואינם יודעים אפי' כמה ספרים חיבר, ראויים להיות ממשיכי דרכו אתמהא??!!
כמה נפלא לראות את מרן שליט"א מרביץ תורה בכל העולם היהודי, ומכיר את הדור על מעלותיו ועל חולשותיו, ומשם הוא מדריך את הדור בהשקפה ובהנהגה, ובהלכה לא צריכנא למימר.
אשרינו שזכינו, יה"ר מלפני אבינו שבשמים דלא יעדי מינן זיויה ויקריה, ויתן לו הקב"ה כח ובריאות בכפליים לתושיה, אמכי"ר.

בדקה ה 56:38 יש קטע מענין שאחד האברכים מהישיבה מקשה על מרן שליט"א, ומרן שליט"א מתרץ לו, ושוב הנ"ל מקשה, ואז מרן עונה לו (59:30) בהברקה שנונה. צפו:
ועוד יותר מדהים היחס האישי של מרן ששואל בדק 57:30 את ראש הישיבה לשם הבחור/האברך, ומברך אוו בתוך השיעור שיעלה מעלה מעלה, ממש מלאך העומד ומכה על קודקודם ואומר גדל!!!
אשרינו שזכינו.

בקטע הנ"ל בשיעור, הרב אומר שבגמ' בר"ה כ"ח ב' יש נידון כשהתערב דם של קרבנות, והרב מסביר שקרבן אחד טעון מתנה אחת שהיא שתים וקרבן אחד טעון שתי מתנות שהן ארבע והדם שלהם התערב.
אך לא זכיתי לדעת, מה המקור שקרבן שטעון רק מתנה אחת, זה כדי שיהא נחשב כשתי מתנות, לכאורה זה משום שמספיק אחת ותו לא!
גם מה שאומר הרב שהקרבן השני טעון שתי מתנות צ"ע, כי כתוב שם שמדובר על קרבן שטעון ארבע מתנות.
ועיין רש"י שם וצ"ע.

השיעור ישן. עוד מזמן מתן כהנא ורפורמותיו. כך נשמע מדברי מרן שליט"א שמזכיר מה שהוא עושה. זה בזמן ממשלת בנט ולפיד שר"י.
וכן גם מהמצנפת של מרן היום כבר הולך עם מצנפת אחרת.
וב"ה איך הקב"ה ברחמיו הגדוליו הם חשבו לרעה והקב"ה הפך הכל לטובה.
וראו איך בזכות שמרן שליט"א התעקש נגדם שום דבר לא ניזוק.

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון