מרדכי מיכאלי
Well-known member
נכון כן שמעתי מח' אברהם נקי, מנקי'י הדע'ת באשדודאמרו פעם שבשכונת בית ישראל אם תזרוק אבן היא תפגע או בנקי או בחתול
נכון כן שמעתי מח' אברהם נקי, מנקי'י הדע'ת באשדודאמרו פעם שבשכונת בית ישראל אם תזרוק אבן היא תפגע או בנקי או בחתול
עד אשדוד הגיעו הנקיים?נכון כן שמעתי מח' אברהם נקי, מנקי'י הדע'ת באשדוד
ובלי קשר למשפחת נקי הרוממה הי"ו, גם אמרו פעם, שקוב"ה פיזר ה"משוגעים" בעולם במלחיה, וכשהיה מפזר מעל שכונת בית ישראל, נפל המכסה...היה להם סבא משותף אי פעם
אמרו פעם שבשכונת בית ישראל אם תזרוק אבן היא תפגע או בנקי או בחתול
ואני שמעתי כן על עיה"ק צפת יע"א.ובלי קשר למשפחת נקי הרוממה הי"ו, גם אמרו פעם, שקוב"ה פיזר ה"משוגעים" בעולם במלחיה, וכשהיה מפזר מעל שכונת בית ישראל, נפל המכסה...
מר אמר חדא, ומר אמר חדא, ולא פליגי.ואני שמעתי כן על עיה"ק צפת יע"א.
תעלומה ואין קורא...ואיך הוא קשור לצורף דידן?
כן שמעתי משם מרן זי''עהיה להם סבא משותף אי פעם
אמרו פעם שבשכונת בית ישראל אם תזרוק אבן היא תפגע או בנקי או בחתול
זה כמו לשאול איזה כהן מבני ברק איך הוא קשור לאהרן הכהן.איך הוא קשור לרב נקי מדימונה עלון ותתענג בדשן?
לא ראיתי, אך אין כמו הישן והטובלאחר פטירתו הוציאו מהדורה חדשה
כך כתב בקונטרס "הצורף" שיצא לזכרו, ששאל דבר זה את מרן חכם יצחק ואמר לו שאכן זהו הילד הראשון בעולם שנקרא על שם רבינו עובדיה!!!מהיכי תיתי? אצל אשכנזים יודעים את זה כיון שזה הברית הכי סמוך לפטירה, אבל מנין לדעת דבר זה אצל הספרדים?
ר' מאיר הצורף ור' ציון נקי שליט"א אבי רבי דוד אחים.איך הוא קשור לרב נקי מדימונה עלון ותתענג בדשן?
כתוב בחוברת שהוא בא אליו והצורף סיפר לו כמה זכרונותמה עושה שם באמצע הזמר ליפא שמלצר?
כמדומני אחים חורגיםר' מאיר הצורף ור' ציון נקי שליט"א אבי רבי דוד אחים.
עדסאיזה בית כנסת זה?
בסרטון?
של נקי...או בנקי או בחתול
מעניין למה בחרו בבית כנסת הזה
עובדיה שמעון?הייתי אצלו כמה פעמים ודיברתי איתו דברים עתיקים ועוד חזון למועד
יש לו בן ת"ח צנוע גר בב"ב שהוא הילד הראשון בעולם שנקרא על שמו של מרן רבינו עובדיה!
כמה מתאים לתחילת אלול, להתקלף מהחיצוניות ולעבוד את ה' בפשטות ובתמים.
מישהו יודע איפה אפשר להשיג את החוברתלאחר פטירתו הוציאו מהדורה חדשה
אמור להיות בבית כנסת הפרסים שליד ישיבת אור החייםמישהו יודע איפה אפשר להשיג את החוברת