• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

שמחת החתונה של נכדתם המשותפת של מרן נשיא המועצת הגר"י יוסף והגר"ש עמאר בהשתתפות חברי המועצת רבנים ראש ישיבות דינים ואישי ציבור.

לא מבין החילוק.
כי פירושו המילולי שרב פלוני הוא "בעלים" של ארץ ישראל.
מרא דכולי עלמא, הוא תיאור כוללני לכל העולם כולו ומשמעותו היא בעצם ריבונו של עולם, להבדיל ממרא דארעא דישראל שהוא רק על מקום מסויים ומסוייג ולכן יכול להתפרש על גברא. כנלע"ד.

תוספת מאוחרת: להמחשת הענין יותר, אני משער שכבודו שליט"א מבין שא"א לתאר את קוב"ה בתואר "מרא דארעא דישראל"... שכן זהו צמצום בעלותו, חלילה, וכן הוא להיפך. וזה החילוק לענ"ד.

נערך לאחרונה:
תוספת מאוחרת: להמחשת הענין יותר, אני משער שכבודו שליט"א מבין שא"א לתאר את קוב"ה בתואר "מרא דארעא דישראל"... שכן זהו צמצום בעלותו, חלילה, וכן הוא להיפך. וזה החילוק לענ"ד.
יפה, היטבת להמחיש.
ככה"נ כוונת הרב מורשת מרן, ע"ד מרא דארעא דישראל, שאין הכוונה שהרב שליט"א הוא בעלים שלה, אלא רק תואר שהוא רב שלה. כך רצונו לומר רב של כל העולם. כמאמר פלוני: רב של כדור הארץ...

יפה, היטבת להמחיש.
ככה"נ כוונת הרב מורשת מרן, ע"ד מרא דארעא דישראל, שאין הכוונה שהרב שליט"א הוא בעלים שלה, אלא רק תואר שהוא רב שלה. כך רצונו לומר רב של כל העולם. כמאמר פלוני: רב של כדור הארץ...
פשיטא שזו כוונתו, ועל זה כתבתי שאני לא הייתי משתמש בתואר זה, מחמת משמעותו הפשוטה של התואר.
ועכ"פ חוץ מהבטוי הנ"ל שנתון לכמה פנים. כל שאר הניסוח יפה מאוד ברמה מאוד גבוהה, כולל הגרפיקה המדהימה.
יישר כחו וחילו של הרב מורשת מרן שליט"א.
גם אני הקטן מצטרף להנ"ל, כדלעיל.

הגאב"ד הרב שלמה מחפוד שליט"א איחל מזל טוב לסבי החתן, הראשונים לציון הגאונים הגדולים רבי שלמה משה עמאר ומרן רבי יצחק יוסף שליט"א, בחתונה.

1731788517981.png

נושאים דומים בפורום

חזור
חלק עליון