תבורך מפי עליון
Member
איזה תוכניות בחינם יש כדי לעשות ספרים?
מניסיוני הרב בתחום (אני מנהל מכון הוצאה לאור).איזה תוכנות בחינם יש כדי לעצב ספרים?
מה הסיבה לאסור גזל נכרי כשהוא לא יודע ולא ידע שגזלתי אותו? משום לא פלוג?זה גזל נוכרי שאסור
שכחת לשים פרסומת...המלצה שלי: יותר זול לקחת הוצאה לאור מקצועית, מאשר לשלם כפול כסף על לנסות ללמוד לבד, ולהוציא תוצאה טובה פחות.
לכאורה זה תלוי בטעמים, לדעת רש"י הוא איסור דרבנן משום חילול השם, אבל למפרשים אחרים יתכן שהוא איסור תורה, צריך לעיין שם בסוגיות ובמפרשים בסוף בבא קמא.מה הסיבה לאסור גזל נכרי כשהוא לא יודע ולא ידע שגזלתי אותו? משום לא פלוג?
(אני לא נכנס מצד זוטו של ים וכו' שנידון במקומות אחרים, אלא רק מצד מה שנכתב גזל נכרי).
איני רב, כך שמעתי מרב, שכל אחד ישאל את רבותיו.מה הסיבה לאסור גזל נכרי כשהוא לא יודע ולא ידע שגזלתי אותו? משום לא פלוג?
(אני לא נכנס מצד זוטו של ים וכו' שנידון במקומות אחרים, אלא רק מצד מה שנכתב גזל נכרי).
אכן, לא שמתי פרסומת.שכחת לשים פרסומת...
למי שיש כסף, יכול ללכת להוצאה לאור.אכן, לא שמתי פרסומת.
שמתי גילוי נאות שאני עובד בהוצאה לאור ומכיר את הנושא ומניסיוני כדאי ללכת להוצאה לאור מקצועית.
לא כתבתי פרסומת להוצאה לאור שאני עובד בה, משום שהפורום הוא לא מקום לפרסומות חינמיות, אך אם תרצה בפרטי אתן בשמחה.
נראה לפי שכתב את זה מסקנא להודעתו, שכוונתו היתה לקחת הוצאה לאור והיינו מעמד מקצועי ולא להסתבך בעימוד לבד עם תוכנות ופונטים וכו'.למי שיש כסף, יכול ללכת להוצאה לאור.
למי שאין, או אין לו עניין לכלות את כספו לריק, יכול לפנות למעמד מן השורה, ואחר כך לדפוס, ויחסוך פערי תיווך ענקיים.
להדפיס דרך 'הוצאה לאור מקצועית', עולה בערך פי שתיים מהמחיר הרגיל.נראה לפי שכתב את זה מסקנא להודעתו, שכוונתו היתה לקחת הוצאה לאור והיינו מעמד מקצועי ולא להסתבך בעימוד לבד עם תוכנות ופונטים וכו'.
אה"נ, אני חושב שגם מי שיקח את "עיני ישראל" יוכל לקיים את רצונו של @באר חפרוה.להדפיס דרך 'הוצאה לאור מקצועית', עולה בערך פי שתיים מהמחיר הרגיל.
ר @ישועה ורחמים מסתמא כבודו מעמד, ועל כן כתב את הודאתו. (איני רואה בכך בעיה, אך אביע את דעתי מנקודת המו"ל כגילוי נאות).למי שיש כסף, יכול ללכת להוצאה לאור.
למי שאין, או אין לו עניין לכלות את כספו לריק, יכול לפנות למעמד מן השורה, ואחר כך לדפוס, ויחסוך פערי תיווך ענקיים.
ניכר שכבודו לא התעסק עם הוצאה לאור מקצועית ואמינה.להדפיס דרך 'הוצאה לאור מקצועית', עולה בערך פי שתיים מהמחיר הרגיל.
כוונתך לסקריפטים?ספריקטים
מה זה הפקת דפוס?ולוקחת 15% על הפקת דפוס. (מלבד כמה הוצאות בודדות שלוקחים 50% על הפקת דפוס, הרוב לוקחים 15%. כמו"כ יש הוצאות קטנות שלדפוס לא שווה לתת להם הנחת מפיק).