אריאל שמואל
Active member
עדיף לקבוע כלל שאם הרבנות לא עומדת בזמנים, היא צריכה להחזיר את תשלום האגרה של הנבחנים שלא קיבלו ציון.
זה הגיוני, ונורמאליעדיף לקבוע כלל שאם הרבנות לא עומדת בזמנים, היא צריכה להחזיר את תשלום האגרה של הנבחנים שלא קיבלו ציון.
ממה נפשך, אם גם ככה צריך חזרה כדי להיות גדול, נשאיר את הדבר על מתכונתו, ומי שלא עבר מכל סיבה שהיא יעשה חזרות ויבחן שוב"להעביר כל נבחן ב - 40"! נו באמת זה מה שאמרתי?! הבאתי דוגמא של ציון גבולי כ - 55! ולגביך שאתה לוקח הכל בקלי קלות וקל לך לחזור על החומר (אם תכשל ח"ו) לאחר 7 חודשים של הפסק, ולדידך לא שייך קשיא עתיקתא מחדתא, מה לעשות שרוב הנבחנים הם ממוצעים וקשה להם לחזור אחרי הפסק כל כך גדול, ודין גרמא בעיכוב התוצאות.
ומה קשור שעתידים להיות רבני הדור הבא?! וכי סלקא דעתך שמי שעבר את כל המבחנים בהצלחה, ולא יחזור על החומר, יהא מורה הוראות מוצלח? פשיטא שהכל תלוי בשינון וחזרה וכו', ויש נבחנים שיעברו בקושי את המבחן, אך בזכות עמלם יראו ברכה ויהיו מורי הוראות בישראל, וידוע ומפורסם שהמבחן אינו משקף במאת האחוזים את ידיעת הנבחן באותו נושא וכנ"ל בדברי בהערה הקודמת.
ודע לך שכל כוונתי היא להסיר את התרעומות על מחלקת המבחנים ברבנות הראשית, כי אין ספק שמי שלא עבר את המבחנים הנ"ל ח"ו, יבוא מיד בטענות חזקות וכפי שהזכרנו (כמובן מי שקיבל ציון גבולי וכנ"ל). ולכן טוב יעשו (ואם כבר נעשה אני מקווה שכך נעשה), להתחשב בדבר דמלתא בטעמא הוא!
אבל למה סוף השבוע, נו שלפחות יעשו את זה מהררהיום אמר לי אחד הבוחנים מהרבנות, כי המבחניםן כבר מוכנים עם ציונים, ובעז"ה בסוף השבוע הזה מתפרסמים התוצאות על מועד חשון!!!!
אחר המחילה רבה דב"ק נשגבים לא אוכל להם! מה עניין מעלת החזרה כתנאי להיות גדול בישראל (דמלתא דפשיטא הוא), לכך דדין גרמא שעיכוב התוצאות מקשה על החזרה על החומר (למאן דקיבל כמה נקודות פחות מציון עובר ח"ו) דקיי"ל קשיא עתיקתא מחדתא וכנ"ל. פשוט שמי שלא עבר בשנים כסדרן שהתוצאות הגיעו בזמן כחודשים (זה היה הממוצע בעבר) ממועד עשיית המבחן, אם היה בספק (והציון הנושק ל- 55 יוכיח, כי מי שקיבל 40 ל"ע, ודאי שלא יועילו לו דברינו) היה ממשיך לחזור על החומר, ונבחן מיד באגיע התוצאות וכו', ושב ורפא לו!ממה נפשך, אם גם ככה צריך חזרה כדי להיות גדול, נשאיר את הדבר על מתכונתו, ומי שלא עבר מכל סיבה שהיא יעשה חזרות ויבחן שוב
ועל אשר אמרת כי לי זה "קלי קלות לחזור על החומר" אינו כן!!!
הדבר קשה, ואיני חולק על הג' הנז', אלא זה חלק מהעניין גם לעשות את כל מבחני הרבנות זה לא קל, וכי בגלל זה לא נלמד ולא נבחן???
אתמהה
אני לא יודע אם זה לימוד זכות או חובה ממה שכבודו כותב כאן וד''לקצת לימוד זכות!
נשמע לא אמיןרבותי!
שמעתי כעת ממישהו ששמע מבפנים את הסיבה לעיכוב בציונים.
ישנה פקידה חשובה שהיא אחראית להזין את הציונים למחשב, בשעה טובה ומוצלחת היא ילדה לפני מספר חודשים ויצאה לחופשת לידה, לכן לא היה מי שיכניס את הציונים, וכי מי עוד יודע להקליד מספר דו סיפרתי במחשב?! אשר על כן הענין התעכב, כעת היא חזרה מחופשת הלידה והיא פנויה לשליחת הציונים.
קצת לימוד זכות!
אמאי לא הא קיי"ל נשים דעתן קלה ק"ו נשים קלדעניות...(למטיבי לכת...)נשמע לא אמין
חסר נשים בעולם שמחפשות עבודה
קשה לי להאמין.רבותי!
שמעתי כעת ממישהו ששמע מבפנים את הסיבה לעיכוב בציונים.
ישנה פקידה חשובה שהיא אחראית להזין את הציונים למחשב, בשעה טובה ומוצלחת היא ילדה לפני מספר חודשים ויצאה לחופשת לידה, לכן לא היה מי שיכניס את הציונים, וכי מי עוד יודע להקליד מספר דו סיפרתי במחשב?! אשר על כן הענין התעכב, כעת היא חזרה מחופשת הלידה והיא פנויה לשליחת הציונים.
קצת לימוד זכות!
זה באמת מסובך!! בטח לומדים את זה במשך 40 שנה ברציפות באוניברסיטה בארה"ב. ואח"כ יש מבחן. ואוו.וכי מי עוד יודע להקליד מספר דו סיפרתי במחשב?!
נשמע לא אמין.ואם כן אז עצוב...אכן גם אני שמעתי כך ממקור אמיתי
ברור שכוונת משפט זה היתה במליצהאני לא יודע אם זה לימוד זכות או חובה ממה שכבודו כותב כאן וד''ל
מצטרף לשאלת כבודולמעשה, יש מישהו שכבר קיבל ציון?
הצלחת לפתור את הבעיה? כי גם לי נעלםלמה באיזור האישי הממשלתי מאתמול נעלם לי הציונים - נעלמה השורה של תעסוקה והשכלה אולי זה קשור לעדכון הציונים של חשון פה?..
זה תמיד משלחה וחוזרתהצלחת לפתור את הבעיה? כי גם לי נעלם
לי אתמול זה היה קייםהצלחת לפתור את הבעיה? כי גם לי נעלם
מרעננים כמה פעמים ואז עולה אם לא יוצאים ונכנסים מהאיזור האישי לגמרי.הצלחת לפתור את הבעיה? כי גם לי נעלם