מה ההבדל בין "תחפוץ בנו" ל"תרצנו"? הרי "תחפוץ" זה "תרצה", לא?
(יש לי כמה רעיונות ופשטים להסביר את הדבר, ואשמח לשמוע מכם)
(יש לי כמה רעיונות ופשטים להסביר את הדבר, ואשמח לשמוע מכם)
איני יודע למה אתה מתכוון, אבל אולי חשבת לכוון לחילוק בין לשון "רצון" ל"ריצוי", והיינו שאין הכוונה ל"תרצנו" שהוא מילה נרדפת של "תחפוץ" אלא שהכוונה להתרצות וקיבול התפילות. (והוא חילוק כמו מה ששאלתי כאן)לשון רבינו יונה ז"ל בשערי תשובה "ועוד יתפלל בעל התשובה אל השם. למחות כעב פשעיו וכענן חטאתיו. ושיחפוץ בו וירצהו ויעתר לו כאשר אם לא חטא"
לא.איני יודע למה אתה מתכוון, אבל אולי חשבת לכוון לחילוק בין לשון "רצון" ל"ריצוי", והיינו שאין הכוונה ל"תרצנו" שהוא מילה נרדפת של "תחפוץ" אלא שהכוונה להתרצות וקיבול התפילות. (והוא חילוק כמו מה ששאלתי כאן)
שם זה לא כפל לשון אלא פירוש. כמו שאני אגיד: אני יודע שלפלוני יש מכונית, כי הוא אמר לחבירו שיבוא איתו באוטו. זה לא כפל לשון, אלא להיפך, זה מילה נרדפת ולכן אפשר להביא ראיה לכך שה' רוצה מכיון שכתוב שהוא חפץ, אבל אין ראיה לכפילות לשון.ומנא אמינא לה?! מדברי התנא בסוף מכות: "רבי חנניא בן עקשיא אומר, רצה הקדוש ברוך הוא לזכות את ישראל, לפיכך הרבה להם תורה ומצות, שנאמר ה' חפץ למען צדקו יגדיל תורה ויאדיר", הרי שפתח דבריו בלשון רצון, והוכיח דבריו מן הפסוק שהוא לשון חפץ.
רבי בנימין פלא עליך.שם זה לא כפל לשון אלא פירוש. כמו שאני אגיד: אני יודע שלפלוני יש מכונית, כי הוא אמר לחבירו שיבוא איתו באוטו. זה לא כפל לשון, אלא להיפך, זה מילה נרדפת ולכן אפשר להביא ראיה לכך שה' רוצה מכיון שכתוב שהוא חפץ, אבל אין ראיה לכפילות לשון.
אם כבר תרצה להביא ראיה לכפילות מילים, ראה כאן.