תיקון גדול היו עושים שם- פריצת גדרי הצניעות בקברו של מרן מאור העולם...

ספרדי גאה

Active member
היום זכיתי להיות בקברו של מרן מאור העולם זצוק"ל
ופשוט הזדעזעתי לחומרת פרצת גדרי הצניעות בצורה חמורה ביותר
היו שם מאות רבות של בנות, כנראה הגיעו לאחר המופעים בבניני האומה,
ופשוט לא היה שם שום מחיצה להפרדה בין הגברים לנשים ברמה מזעזעת.
ותמהני האם אי אפשר בקברו של מרן שפוקדים אותו מאות אנשים ביום, לא נאה ויאה לעשות מינימום של מחיצה להפרדה
כמו בהרבה קברים, כמו קברו של הרב שך בבית העלמין בבני ברק ועוד קברים לשמירת גדרי הצניעות.
האם זהו כבודו של מרן שבציונו כך יפרצו חומות הקדושה???
הלא כמה זעקו גדולי ישראל על עליה לציונו של רשב"י בל"ג בעומר שאין הצר שווה בנזק המלך, בפרצת גדרי הצניעות.
ובציונו של מרן מאור העולם, לא עולים רק נשים הלבושות בלבוש צנוע.....
והפרצה שם חמורה ביותר, פשוט אמרתי פרק תהילים ויצאתי, כי לא היה מצב לעמוד שם.
וכל מי שנוכח שם היום הזדעזע לנוכח המצב העגום שממש מבזה את כבודו של מרן.
האם לא ניתן לפנות לגורמים בעירייה או משרד הדתות שיסדרו משהו מינימלי?

נערך לאחרונה:
זה ממש לא בעייתי, אפשר לעשות שעות לגברים ונשים ולהודיע את לכל מי שרוצה להגיע, מה עושים בבריכות שחייה או בחופים יש שעות לנשים וגברים, ככה זה אמור להתנהל וכל עוד שזה לא ככה יש כאן איסור להיכנס לבית הקברות הנ"ל וכל כגון זה נאמר יתבטלו אלף כשלמה ואל תתבטל אות אחת מהתורה.

זה בעייתי מאוד, ומרן שליט"א ניסה לפעול בזה כמה פעמים, הבעיה שזה בית קברות פרטי או משהו בסגנון, כך שהח"ק דשם היא הבעה"ב ולא כפופה לאף אחד בזה.
מה זאת אומרת?
הם מתנגדים לשמירת גדרי הצניעות?
מה זה מפריע לעשות מחיצה?

כך שהח"ק דשם היא הבעה"ב ולא כפופה לאף אחד בזה
צריך לעשות עצומה אמיתית ולהעביר להם. הטענה שלהם אז הייתה שאם ישימו למרן סככה אז יבקשו שישימו לעוד רבנים וכו'. אבל הם לא מבינים שמרן זה משהו אחר?! הם לא רואים ש11 שנה המקום פעיל ללא הפסקה. לא היה כדבר הזה. לכן חייבים לעשות עצומה.

היום זכיתי להיות בקברו של מרן מאור העולם זצוק"ל
ופשוט הזדעזעתי לחומרת פרצת גדרי הצניעות בצורה חמורה ביותר
היו שם מאות רבות של בנות, כנראה הגיעו לאחר המופעים בבניני האומה,
ופשוט לא היה שם שום מחיצה להפרדה בין הגברים לנשים ברמה מזעזעת.
ותמהני האם אי אפשר בקברו של מרן שפוקדים אותו מאות אנשים ביום, לא נאה ויאה לעשות מינימום של מחיצה להפרדה
כמו בהרבה קברים, כמו קברו של הרב שך בבית העלמין בבני ברק ועוד קברים לשמירת גדרי הצניעות.
האם זהו כבודו של מרן שבציונו כך יפרצו חומות הקדושה???
הלא כמה זעקו גדולי ישראל על עליה לציונו של רשב"י בל"ג בעומר שאין הצר שווה בנזק המלך, בפרצת גדרי הצניעות.
ובציונו של מרן מאור העולם, לא עולים רק נשים הלבושות בלבוש צנוע.....
והפרצה שם חמורה ביותר, פשוט אמרתי פרק תהילים ויצאתי, כי לא היה מצב לעמוד שם.
וכל מי שנוכח שם היום הזדעזע לנוכח המצב העגום שממש מבזה את כבודו של מרן.
האם לא ניתן לפנות לגורמים בעירייה או משרד הדתות שיסדרו משהו מינימלי?
כבר דיברו על זה הרבה כאן בפורום והרב לוריא יעשה כאן וכאן וכאן וכאן וכאן וכאן וכאן וכאן (וכאן)
ולענ"ד אפשר לעשות תקנה ולשים מחיצה באמצע הקבר ויש מדרגות הצד השני ופשוט וקל

נערך לאחרונה:
זה ממש לא בעייתי, אפשר לעשות שעות לגברים ונשים ולהודיע את לכל מי שרוצה להגיע,
מי יעשה? זה בית עלמין פתוח שקבורים בו אלפים שיש להם משפחות וזכותם להכנס בכל עת לקברי משפחתם.
ואם תעשה רק בציונו של מו"ר ז''ל, מי יאכוף זאת? לדוגמא אם יבוא גבר בשעה של נשים, מי יאמר לו מה תעשה ומה תפעל?

מי יעשה? זה בית עלמין פתוח שקבורים בו אלפים שיש להם משפחות וזכותם להכנס בכל עת לקברי משפחתם.
ואם תעשה רק בציונו של מו"ר ז''ל, מי יאכוף זאת? לדוגמא אם יבוא גבר בשעה של נשים, מי יאמר לו מה תעשה ומה תפעל?
יש בירושלים [זוויהל] מקום שעושים שני חמישי שני, מחיצה מאולתרת [מה שאני זוכר מלפני כמה שנים] הייתי שם עשרות פעמים, שום אשה לא נכנסת לגברים ושום גבר לא נכנס לנשים למרות שהרבה שעות המקום שומם, מחיצה פשוטה בין הקברים לא מפריע לאף אחד!!

יש בירושלים [זוויהל] מקום שעושים שני חמישי שני, מחיצה מאולתרת [מה שאני זוכר מלפני כמה שנים] הייתי שם עשרות פעמים, שום אשה לא נכנסת לגברים ושום גבר לא נכנס לנשים למרות שהרבה שעות המקום שומם, מחיצה פשוטה בין הקברים לא מפריע לאף אחד!!
אני בעד.
אבל הוא דיבר על שעות שונות, ולא על מחיצה.

חזור
חלק עליון