• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com

תמונה בשידוכים

אתה סותר את עצמך מיניה וביה, מצד אחד, כתבת להביא ראיה מאדם הראשון וחוה, ומצד שני אתה אומר שאנו חיים היום בדור אחד. אז אני חוזר בי ממה שאמרתי שהבנתי אותך כי לא הבנתי אותך.
זה לא סותר ...
אפי' אדם הראשון ויצחק לא ראו תמונה ....
אבל אנו חיים בדור פרוץ
- האם עדיף ללכת לפגישה לפגוש בחורה פנים אל פנים ולבסוף להוריד חלילה, או שמא עדיף לראות מראש ולא להגיע בכלל לעוגמת נפש וגם אי''ז פנים אל פנים.
כן עדיף מאוד - ככה אתה רואה אותה פנים אל פנים וכתבתי לך מתרשמים מהחיצוניות בנוסף לתנועות ידים קצב הליכה וכו'
ועדיף להגיע לפגישה

ה' ירחם עלי כמה זמן בזבזתי לחפש את התשובה של הרב זילברשטיין שהוא מתיר ויתכן שיש בזה מעלה אבל יש גם צד שני ע"ש

קבצים מצורפים

• תמונה בשידוכים הרב זילבשטיין.pdf
    424.8 KB · צפיות: 52
כל הכבוד יפה לראות תשובה של פוסק רציני שכותב ע"ז ברצינות
איפה כל החריפים למיניהם שעכשיו יראו כמה הם טעו ב'פשוט' שלהם, הם ראו בעצמם עכשיו תשובה של פוסק גדול מאד שלהדיא כותב דבודאי שאין בעיה ואפי' כותב שזה עדיף.

איפה כל החריפים למיניהם שעכשיו יראו כמה הם טעו ב'פשוט' שלהם, הם ראו בעצמם עכשיו תשובה של פוסק גדול מאד שלהדיא כותב דבודאי שאין בעיה ואפי' כותב שזה עדיף.
קרא את הרישא של דברי הרב שם שאין זה משנת חסידים, ואחר כך עבור לסיפא של דברי הרב שם, ותראה שדבריך לעיל אינם נכונים.

נערך לאחרונה:
קרא את הרישא של דברי הרב שם שאין זה משנת חסידים, ואחר כך עבור לסיפא של דברי הרב שם, ותראה שדבריך לעיל הם סברות 'כרסיות'...
ובכן קראתי שוב, אכן הינך צודק שמדברי התשובה שם מבואר שאי''ז משנת חסידים לשלוח תמונה. אך נקודה קטנה למחשבה, האם שמת לב למאמר המוסגר שם - 'מה צריך בכלל מייל'? ומעתה לנוכח זה שאתה משתמש בפורום מוכרח הדבר שיש לך מייל וממילא מוכח שאתה אוחז שמשנת חסידים היא דרגה גבוהה, וא''כ כשם שלענין מייל אתה מבין שהמשנת חסידים היא ממש לחסידים ואנשי מעשה כך ג''כ בנידון הנזכר המשנת חסידים היא בודאי חומרה יתירה ואי''ז קרוב להיות עיקר הדין ואי''ז פשוט ואי''ז סברות כרסיות

ובכן קראתי שוב, אכן הינך צודק שמדברי התשובה שם מבואר שאי''ז משנת חסידים לשלוח תמונה. אך נקודה קטנה למחשבה, האם שמת לב למאמר המוסגר שם - 'מה צריך בכלל מייל'? ומעתה לנוכח זה שאתה משתמש בפורום מוכרח הדבר שיש לך מייל וממילא מוכח שאתה אוחז שמשנת חסידים היא דרגה גבוהה, וא''כ כשם שלענין מייל אתה מבין שהמשנת חסידים היא ממש לחסידים ואנשי מעשה כך ג''כ בנידון הנזכר המשנת חסידים היא בודאי חומרה יתירה ואי''ז קרוב להיות עיקר הדין ואי''ז פשוט ואי''ז סברות כרסיות
שם כתב הרב בזה הלשון: "ובכלל, לשם מה צריך בחור שיהיה לו מייל?",
ובכן, עברו כבר עשרות שנים מאז שהייתי בחור, ואכן כשהייתי בחור לא היה לי מייל.
ואכן, אינני מבין למה בחור צריך מייל, ועוד יותר איני מבין את הדרישה לשלוח תמונה של בת ישראל כשרה וצנועה לבחור.

וכבר כתבתי לעיל, שבעז"ה כשיהיו לך בנות בגיל שידוכים, כנראה תבין אותי יותר...

נערך לאחרונה:
ובכן, קרא שוב.
ואכן, אינני מבין למה בחור צריך מייל, ועוד יותר איני מבין את הדרישה לשלוח תמונה של בת ישראל כשרה וצנועה לבחור.
עכשיו הבנתי הכל, דוקא מחמת זה שאינך בחור, ואנוכי כן, על כן דעתך שונה קצת, אולי שונה קצת הרבה, תבוא יום יומים לעולם הישיבות, תבין מה יכול למנוע נזקים גדולים יותר ומה לא. המציאות תתברר לך מהר מאד. אני מסכים שזה כואב ועצוב, אבל את העובדה הזו אני לא בועט, אני מתייחס עליה ומנסה להבין איך להתמודד איתה.

וכבר כתבתי לעיל, שבעז"ה כשיהיו לך בנות בגיל שידוכים, כנראה תבין אותי יותר...
מחילה הרב @פשוט שאני מתערב , אבל כשהיית בחור אתה וגם אני לא היה לנו מייל גם אם היינו רוצים....
וצריך להדגיש שהרב זילברשטין התיר שהתמונה תגיע לאמא או דודה של הבחור והיא תראה לו ותמחוק
הוא לא התיר שהתמונה תגיע לבחור, ומסתמא יהיה לו אוסף תמונות של בחורות, שבמשך הזמן הוא ישוה ביניהן... ואחר כך כשישמע שחבר שלו הציעו לו אותה יראה לו את התמונה שאצלו וחברו יראה לו מה התמונה שאצלו ויתחילו להשוות מה השתנה הלילה הזה...
בקיצור בחורים יקרים אתם יכולים לספר סיפורים יפים אבל כולנו יודעים את האמת...
ויש עוד אמת אחת שאני יודע וחי איתה ביחס לבחורים שלנו, שכמה שאני פיקח וקולט את הבחורים אני משתדל שהם לא ידעו שקלטתי אותם כי זה רק יזיק וימנע ממני לתצפת עליהם בשקט...

מחילה הרב @פשוט שאני מתערב , אבל כשהיית בחור אתה וגם אני לא היה לנו מייל גם אם היינו רוצים....
וצריך להדגיש שהרב זילברשטין התיר שהתמונה תגיע לאמא או דודה של הבחור והיא תראה לו ותמחוק
הוא לא התיר שהתמונה תגיע לבחור, ומסתמא יהיה לו אוסף תמונות של בחורות, שבמשך הזמן הוא ישוה ביניהן... ואחר כך כשישמע שחבר שלו הציעו לו אותה יראה לו את התמונה שאצלו וחברו יראה לו מה התמונה שאצלו ויתחילו להשוות מה השתנה הלילה הזה...
ויש עוד אמת אחת שאני יודע וחי איתה ביחס לבחורים שלנו, שכמה שאני פיקח וקולט את הבחורים אני משתדל שהם לא ידעו שקלטתי אותם כי זה רק יזיק וימנע ממני לתצפת עליהם בשקט...
אני חושב שהבחורים של היום יודעים גם להיכנס ל'ספוליר' ;)

מחילה הרב @פשוט שאני מתערב ,
אדרבה, כך ראוי שיתלבנו הדברים...
אבל כשהיית בחור אתה וגם אני לא היה לנו מייל גם אם היינו רוצים....
אמת, היו גלויות ומברקים, מכונות כתיבה וקופי, סוסיתא וכרמל, קנקל וסיפולוקס, בננית ובמבליק...
היה היו ימים...
אשרי המאמין!
כך לצערנו קורה, שבחורים מפטפטים ולאחרונה ממה ששמעתי מעבירים תמונות וכו', ובית הוועד וכו'.וצניעותן של בנותינו הפך להפקר. והקולר תלוי באותן "נשמות טובות" חברות שמעבירות תמונות של חברותיהן, גם נגד רצונן, לשדכניות, אחים, וכיוצ"ב, ובעיני זה עוול בל יתואר.
אכן כך.
ותנוח דעתך, גם את זה הבחורים יודעים...

ואולי ישאל כב' את החכם הגרב"צ מוצפי שליט"א מה דעתו בענין זה.

חכם @פשוט אתה ממש לא פשוט, דבריך כקילורין לעינים ואני שמח לראות שיש עוד אנשים מהדור הזה עם דעות מוצקות ויראת שמים וגם קצת עוקצנות...

וסתם מעניין אותי אם יש כאן מישהו מהצעירים שיודע מה הם הדברים שהזכרת:
אמת, היו גלויות ומברקים, מכונות כתיבה וקופי, סוסיתא וכרמל, קנקל וסיפולוקס, בננית ובמבליק...
היה היו ימים...

חכם @פשוט אתה ממש לא פשוט, דבריך כקילורין לעינים ואני שמח לראות שיש עוד אנשים מהדור הזה עם דעות מוצקות ויראת שמים
יישר כח, אבל באמת שאני פשוט.
וגם קצת עוקצנות...
הלוואי ולא היה בי, לצערי לפעמים זה גורם לאנשים להפגע, ובצדק.
וה' הטוב יכפר בעד.

אני עכ"פ נהנה מזה שמשלחים בי עקיצות. ירושה שקיבלתי מירושלים.
אנוכי ג"כ נהנה, ובפרט שבדרך הכלל כאן על הפורום זה לא 'אישי' כי הרי לא מכירים את האדם שעומד מאחורי המקלדת.
אך עכ"פ חושבני שלפעמים העקיצות הם נחמד רק כ'תבלין' אבל תמיד חייב להתייחס לגוף התוכן. לפעמים העקיצה מאבדת את הדין ודברים וגורמת לא להתייחס לגוף השאלה.

השתנו הדורות.
הרב הגדול מעוז ומגדול, חכם פשוט, מותר לך ומצוה שתעקוץ את הצעירים, אני אישית בזכותך קיבלתי קצת תפיסה באחד הנושאים שהעלנו ביום חמישישי בפורום, והכל היה בגלל שהעמדת את הדברים בחריפות, רק שכבר דבירנו באישי שאנחנו צריכים להיזהר לא לאבד את הדין ודברים ולהתפס רק 'בקטנות' ולעקוץ והשתלח חלילה וחס.

הרב הגדול מעוז ומגדול,
גוזמא נקט
חכם פשוט, מותר לך ומצוה שתעקוץ את הצעירים,
חס וחלילה, זהו איסור גמור של אונאת דברים, ועל הראשונים אנו מצטערים.
אני אישית בזכותך קיבלתי קצת תפיסה באחד הנושאים שהעלנו ביום חמישישי בפורום, והכל היה בגלל שהעמדת את הדברים בחריפות,
וכבר שבתי וניחמתי, וערכתי הדברים, בפרט שנתברר אצלי שאתה ירא ושלם וכוונתך לטובה.
רק שכבר דבירנו באישי שאנחנו צריכים להיזהר לא לאבד את הדין ודברים ולהתפס רק 'בקטנות' ולעקוץ והשתלח חלילה וחס.
אכן, ולענ"ד העקיצות אסורות ומיותרות, וראוי לכתוב הדעות והדברים בצורה ברורה אבל בדרך כבוד למכותב ולציבור הקוראים, ה' יזכנו.

חזור
חלק עליון