• מעוניינים להכניס את הספר שלכם או לרכוש את ״אוצר החכמה״? שלחו מייל לכתובת: otzar@moreshet-maran.com
  • שימו לב: ניתן לשלוח (בקובץ וורד) יישובים ומערכות בתורת מרן רבינו עובדיה יוסף זלה"ה, לקובץ בית יוסף תשפ"ו. למייל: office@moreshet-maran.com עד לחג השבועות תשפ"ה. אין התחייבות לפרסם, והרשות נתונה לערוך את הדברים לפני הפרסום. ניתן גם לשלוח מכתבים והערות על הגליונות הקודמים.

תמונות של גדולי הדור שליט"א ברוב ענותנותם

זכורני עד לפני כעשור את מרן הגר"מ מאזוז כשהוא נוסע באוטובוס ברחובות בני ברק.
ובתחילת האשכול החמוד הזה דיברו על אשכנזים,
ונזכרתי שלפני כ-30 שנה ראיתי את מרן הגראי"ל שטינמן מהלך ברחוב חזון איש לבדו. בלי משב"קים וכו', והנהנן לי לשלום... (הייתי ילד...) כדרכו לכל אדם ברחוב.
ואת הגרב"ש דויטש (לרפו"ש) ראיתי לפני כ-7 שנים בקו 402....

והתחלתי לחשוב שאולי האשכול הזה לא באמת מראה את גדול ענוותנותם של גדולינו, אלא את הרדידות בה אנו חיים.

כביכול רב נמדד לפי בגדיו\רכבו\ משב"קיו\עוזריו, וכשאנו רואים רב שלא מהלך כפי ה'תקנון' - זה מיד הופך להיות צהוב.....

ונזכרתי בגמרא הזו (תענית ז.):
"אמר רבי חנינא בר אידי: למה נמשלו דברי תורה למים, דכתיב הוי כל צמא לכו למים - לומר לך: מה מים מניחין מקום גבוה והולכין למקום נמוך, אף דברי תורה אין מתקיימין אלא במי שדעתו שפלה. ואמר רבי אושעיא: למה נמשלו דברי תורה לשלשה משקין הללו: במים, וביין, ובחלב. דכתיב הוי כל צמא לכו למים, וכתיב לכו שברו ואכלו ולכו שברו בלוא כסף ובלוא מחיר יין וחלב, לומר לך: מה שלשה משקין הללו אין מתקיימין אלא בפחות שבכלים, אף דברי תורה אין מתקיימין אלא במי שדעתו שפלה. כדאמרה ליה ברתיה דקיסר לרבי יהושע בן חנניה: אי, חכמה מפוארה בכלי מכוער! - אמר לה: אביך רמי חמרא במני דפחרא. - אמרה ליה: אלא במאי נירמי? - אמר לה: אתון דחשביתו - רמו במאני דהבא וכספא. - אזלה ואמרה ליה לאבוה. רמייא לחמרא במני דהבא וכספא, ותקיף. אתו ואמרו ליה. אמר לה לברתיה: מאן אמר לך הכי? אמרה ליה: רבי יהושע בן חנניה. קריוהו, אמר ליה: אמאי אמרת לה הכי? - אמר ליה: כי היכי דאמרה לי - אמרי לה. - והא איכא שפירי דגמירי! אי הוו סנו - טפי הוו גמירי".

את ההקבלה לנידון דידן - תעשו אתם...

אתה לא חייב להאמין. זכותך.
זה לא ענין של אמונה אלא ענין של ידיעה.
אחים שלי למדו בכס"ר לפני למעלה מ20 שנה וכבר אז היה לו נהג ולא היה נוסע באוטובוסים, והסיבה לכך היא פשוטה, כי הוא סובל מאוד ברגליו, מאז שנפל בתשל"ד ונפצע קשות, והיה מאושפז תקופה ארוכה בבית לוינשטיין.

זה לא ענין של אמונה אלא ענין של ידיעה.
אחים שלי למדו בכס"ר לפני למעלה מ20 שנה וכבר אז היה לו נהג ולא היה נוסע באוטובוסים, והסיבה לכך היא פשוטה, כי הוא סובל מאוד ברגליו, מאז שנפל בתשל"ד ונפצע קשות, והיה מאושפז תקופה ארוכה בבית לוינשטיין.

לא רוצה להתווכח, נכון נהג יש לו כבר מזה שנים, אבל מדי פעם גם הוא היה נוסע לבדו.

במקרה השבוע פגשתי חבר ישן, שסיפר לי שגם הוא ראה בזמנו את מרן הגרמ"מ נוסע באוטובוס - והיה נפעם מכך.

חזור
חלק עליון